MiddenAmerika.nl
Bol Online Winkel
D-Reizen
Sawadee Vakanties
Riksja Verre Reizen
Hotels
Tradetracker
NoordAmerika.nl
Travelworld Ver Weg
Afrika.nl
Tui
Djoser Groepsrondreis
Tix.nl Vliegtickets
Zuid-Amerika.nl
Fox Verre Reizen ANWB
Autoverhuur Sunnycars
Oceanië.nl
SNP Natuurreizen
Azie.nl - Vakantie
Sunweb
Reizen met de trein
Vakantieveilingen
Vliegtickets.nl

Midden-Amerika of Centraal-Amerika is een geografische regio die het continent Noord-Amerika met het continent Zuid-Amerika verbindt.Over het algemeen wordt Centraal-Amerika alleen gebruikt om de Centraal-Amerikaanse landbrug dat is de verbinding van Noord-Amerika naar Zuid-Amerika door middel van land aan te geven, het hele gebied wordt over het algemeen Midden-Amerika genoemd.

Midden-Amerika wordt in het noorden begrensd door Mexico, in het oosten door de Caraïbische Zee, in het westen door de Stille Oceaan en in het zuidoosten door Colombia. Midden-Amerika heeft een oppervlakte van ca. 524.000 km2. De landtong die Midden-Amerika vormt is nergens breder dan 500 km. De landen Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala en Belize maken deel uit van Midden-Amerika.

In het kader van Landenweb worden ook de (ei)landen in het Caraïbisch gebied tot Midden-Amerika gerekend en behoort Mexico tot Noord-Amerika. De Caraïben is een regio bestaande uit de Caraïbische Zee en de ca. 7000 eilanden, eilandjes, riffen en zandbanken die in het gebied liggen. De Caraïben liggen ten zuidoosten van de Golf van Mexico en Noord-Amerika, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika en bestaan zowel uit onafhankelijke landen als uit gebieden die afhankelijk zijn van en behoren tot het grondgebied van een ander land.

De totale landoppervlakte van de Caraïben bedraagt ca. 239.600 km2, de eilanden liggen verspreid in een gebied met een oppervlakte van ca. 2.754.000 km2. De vulkaan Tajumulco in Guatemala is met 4.220 meter het hoogste punt van Midden-Amerika.

Hieronder staan de links naar alle tot nu toe opgenomen bestemmingen in Midden-Amerika:

Midden-Amerika

Artikelen en Reisverhalen over Midden-Amerika
  BONAIRE 10 uur vliegen voor de t..  COSTA RICA Slimme route in Costa..
  CUBA Rondreis Cuba  ARUBA Island hoppen
  SABA Dutch Museum Saba  DOMINICAANSE REPUBLIEK kinderen

ARUBA  Piscadera BayJAMAICA
  Oranjestad  WillemstadKAAIMAN EILANDEN
BAHAMA'SDOMINICAMARTINIQUE
BARBADOSDOMINICAANSE REPUBLIEKNICARAGUA
BELIZE  Puerto PlataPANAMA
BONAIRE  Punta CanaPUERTO RICO
COSTA RICAEL SALVADORSABA
  San JoseGUADELOUPESINT EUSTATIUS
CUBAGUATEMALASINT MAARTEN
  Havana  Guatemala-StadTRINIDAD EN TOBAGO
CURACAOHAITI
  Jan Thiel BaaiHONDURAS