Landenweb.nl

Midden-Amerika | landen, streken, eilanden en steden

Midden-Amerika of Centraal-Amerika is een geografische regio die het continent Noord-Amerika met het continent Zuid-Amerika verbindt.Over het algemeen wordt Centraal-Amerika alleen gebruikt om de Centraal-Amerikaanse landbrug dat is de verbinding van Noord-Amerika naar Zuid-Amerika door middel van land aan te geven, het hele gebied wordt over het algemeen Midden-Amerika genoemd.

Midden-Amerika wordt in het noorden begrensd door Mexico, in het oosten door de Caraïbische Zee, in het westen door de Stille Oceaan en in het zuidoosten door Colombia. Midden-Amerika heeft een oppervlakte van ca. 524.000 km2. De landtong die Midden-Amerika vormt is nergens breder dan 500 km. De landen Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala en Belize maken deel uit van Midden-Amerika.

In het kader van Landenweb worden ook de (ei)landen in het Caraïbisch gebied tot Midden-Amerika gerekend en behoort Mexico tot Noord-Amerika. De Caraïben is een regio bestaande uit de Caraïbische Zee en de ca. 7000 eilanden, eilandjes, riffen en zandbanken die in het gebied liggen. De Caraïben liggen ten zuidoosten van de Golf van Mexico en Noord-Amerika, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika en bestaan zowel uit onafhankelijke landen als uit gebieden die afhankelijk zijn van en behoren tot het grondgebied van een ander land.

De totale landoppervlakte van de Caraïben bedraagt ca. 239.600 km2, de eilanden liggen verspreid in een gebied met een oppervlakte van ca. 2.754.000 km2. De vulkaan Tajumulco in Guatemala is met 4.220 meter het hoogste punt van Midden-Amerika.

Hieronder staan de links naar alle tot nu toe opgenomen bestemmingen in Midden-Amerika:

Midden-Amerika
ARUBA Piscadera Bay JAMAICA
Oranjestad Willemstad KAAIMAN EILANDEN
BAHAMA'S DOMINICA MARTINIQUE
BARBADOS DOMINICAANSE REPUBLIEK NICARAGUA
BELIZE Puerto Plata PANAMA
BONAIRE Punta Cana PUERTO RICO
COSTA RICA EL SALVADOR SABA
San Jose GUADELOUPE SINT EUSTATIUS
CUBA GUATEMALA SINT MAARTEN
Havana Guatemala-Stad TRINIDAD EN TOBAGO
CURACAO HAITI
Jan Thiel Baai HONDURAS