Steden CURACAO

Piscadera Bay   
To read about Piscadera Bay in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

Strandvakantie Piscadera Bay

In een prachtige groene omgeving even buiten de Curaçaose hoofdstad Willemstad ligt Piscadera Bay, een idyllische baai die bekend staat om de bijna verblindend witte zandstranden en het uiterst kalme, heldere water. De stranden zijn voornamelijk privéstranden behorend bij luxueuze resorts. Voor een ontspannende vakantie aan de mooiste stranden van Curacao én met Willemstad op haast een steenworp afstand, zit je aan Piscadera Bay helemaal goed!

Piscadera Bay Foto:Miguelpalm in het publieke domein

Ligging Piscadera Bay

Zoals hierboven vermeld, ligt Piscadera Bay vlakbij kleurrijk Willemstad. Met een kleine 10 minuten rijden ben je al in het centrum van het stadje. Ten noorden van Piscadera Bay zie je een heel ander landschap. Geniet hier van de natuur en de rust. Een gunstiger ligging ten opzichte van bruisend Willemstad en adembenemend natuurschoon is bijna niet denkbaar!

Weer Piscadera Bay

Piscadera Bay heeft te maken heeft met een tropisch savanneklimaat. Dat wil zeggen dat er sprake is van een droge en een natte periode. De eerste helft van het jaar is daarom beter geschikt voor een zonvakantie dan de maanden juli tot en met december. De temperatuur is het hele jaar door constant (en bovendien heel aangenaam!) en ook het zeewater is altijd warm genoeg voor een duik. Het aantal uren zon per dag ligt rond de 9 uur en is zo ook een constante factor gedurende het jaar.

Geschiedenis Piscadera Bay

Maritiem Museum Curacao no changes Foto:Charles Hoffman Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 2.0 Generisk

Piscadera Bay heeft niet zozeer een indrukwekkende historie, maar het eiland als geheel des te meer. Talloze heersers heeft het door de tijd heen gekend; beginnend met de Arawak-indianen totdat de West-Indische Compagnie het eiland tot vrijhaven verklaarde en het daarna toch werd ingelijfd als Nederlandse kolonie. Van alle periodes is iets terug te zien op het eiland, maar de koloniale stijl overheerst toch wel het meest, zoals duidelijk zichtbaar tijdens een bezoek aan Willemstad. Geïnteresseerd in de geschiedenis en overheersers van het eiland? Het Maritiem Museum geeft hiervan een heel compleet beeld en is absoluut de moeite waard!

Piscadera Bay bezienswaardigheden

Willemstad Curacao Foto:Mtmelendez uit en.wikipedia.org Creative Commons-licentie Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported no changes made

Dé bezienswaardigheid van de baai wordt natuurlijk gevormd door de fraaie stranden en helderblauwe zee. Waarschijnlijk hou je het hier wel wat dagen uit. Wil je na verloop van tijd wat meer van het eiland zien, dan is allereerst een dagtrip naar de hoofdstad een idee. Het historisch centrum van Willemstad is in zijn geheel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kijkt je ogen uit wanneer je ronddwaalt door het stadje of over de Handelskade met haar kleurige huisjes.

Tips Piscadera Bay

Dankzij de vlakke, natuurrijke omgeving is het heerlijk sporten rond Piscadera Bay, en langs de kust zijn ook velerlei watersporten volop vertegenwoordigd. Dat maakt Curacao tot een bestemming waar sportliefhebbers hun hart aan hebben verpand.


Artikelen en Reisverhalen over CURACAO
  2 maanden op Curacao   Leuke activiteiten om te doen op Cur..

Schrijf uw artikel over Piscadera Bay

To read about Piscadera Bay in English - click here

Piscadera Bay LINKS

Advertenties
• D-Reizen Piscadera Bay
• Picadera Bay Vliegtickets.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Curacao
• Curacao Tui Reizen
• Fox verre reizen van de ANWB
• Curacao Vliegtickets Tix.nl
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals


Nuttige links
Telefoongids

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems