Landenweb.nl

Puerto Plata
 

Hotels Puerto Plata

To read about Puerto Plata in English - click here

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Dominicaanse Republiek Vliegen naar Puerto Plata

Algemeen

Puerto Plata is een plaats in het vakantieland de Dominicaanse Republiek. Weinig landen in de wereld zullen in zulke hoge mate voldoen aan het typische vakantiebeeld met brede, hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, cocktails en een azuurblauwe oceaan. Daarnaast heeft het eiland mooie bezienswaardigheden, veel moderne uitgaansgelegenheden en leuke faciliteiten op het land en op en onder het water. In de Dominicaanse Republiek kun je en genieten van idyllische stranden en ideale temperaturen.

Puerto Plata vanuit de lucht

Puerto Plata vanuit de luchtFoto: Martin Le Roy CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Hotels Puerto Plata Hotels Trivago

Ligging

Kabelbaan Puerto Plata

Kabelbaan Puerto PlataFoto: Mercedes CC 2.0 Unported no changes made

De Dominicaanse Republiek is het westelijke deel van het eiland Hispaniola (het oostelijke deel is Haïti). Puerto Plata is een kustplaats aan de noordkust van het eiland. Idyllische stranden, wuivende palmbomen en een hemelsblauwe kust zijn hier eerder regel dan uitzondering. De stad is ook makkelijk bereikbaar, want net buiten de stad ligt het vliegveld. Voor een prachtig uitzicht over de stad en een groot deel van het eiland kun je per voet of per kabelbaan de berg Pico Isabel de Torres beklimmen. Deze berg is bijna 800 meter hoog en ligt praktisch in het centrum van Puerto Plata.

advertentie
Dominicaanse Republiek Tui reizen

Weer

In Puerto Plata heerst een tropisch klimaat, net zoals op de rest van het eiland. Dit houdt in dat het er in de zomermaanden erg warm en droog kan worden, terwijl het in de winter nog wel warm blijft, maar de luchtvochtigheid tot grote hoogtes kan stijgen. Het regenseizoen vindt plaats in de maanden november, december en januari, dus in die maanden kun je beter niet vertrekken naar Puerto Plata. De rest van het jaar geniet je van temperaturen van rond de dertig graden, een heerlijk briesje en een zeer aangename zee.

Geschiedenis

Puerto Plata 1905

Puerto Plata 1905Foto: Publiek Domein

Over de precieze datum waarop Puerto Plata werd gesticht, is men het nog niet geheel eens, maar het ligt rond het jaar 1500. De stad werd een belangrijke havenstad voor Spaanse handelaren, maar ging in de loop der eeuwen ook steeds meer roem vergaren als toevluchtsoord voor piraten. In de 19e eeuw is de stad tijdens de restauratie-oorlog met de grond gelijk gemaakt om eind 19e eeuw weer opgebouwd te worden en een belangrijke economische positie op het eiland in te gaan nemen. De laatste decennia is het toerisme steeds belangrijker geworden in de Dominicaanse Republiek en is die sector ook erg sterk ontwikkeld.

Bezienswaardigheden

Puerto Plata Fort San Felipe

Puerto Plata Fort San FelipeFoto: Jaro Nemcok CC 3.0 no changes made

Uit de koloniale periode zijn een aantal bezienswaardigheden over gebleven die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken wanneer je naar Puerto Plata afreist. Met name het fort van San Felipe springt in het oog. Dit 16e-eeuwse fort werd gebouwd om de stad te beschermen tegen Franse en Engelse piraten. Daarnaast herbergt Puerto Plata ook nog een prachtige kathedraal, de kathedraal van San Felipe, die dateert uit 1934.

Naast enkele overblijfselen uit de lange geschiedenis van de stad zijn er ook diverse moderne bezienswaardigheden. Zo zijn er enkele interessante musea, je kunt de berg Pico Isabel de Torres beklimmen of naar het attractiepark Ocean World gaan. In laatstgenoemde zie je dolfijnen, verschillende soorten vogels, een casino en zelfs tijgers. Dus als je een keer oog in oog wilt staan met de keizer van de jungle, plan dan zeker een dagje naar Ocean World.

Tips

Puerto Plata Strand

Puerto Plata StrandFoto: Alex Proimos CC 2.0 Generic no changes made

Het strand is over het algemeen de reden om richting de Cariben af te reizen en in Puerto Plata hebben ze stranden in overvloed. Het betreft hier natuurlijk de paradijselijke stranden die zo typerend zijn voor het gebied. Zand, wuivende palmbomen en een blauwe oceaan zijn de typische kenmerken van de kusten van Puerto Plata.

Brugal Rum Puerto Plata

Brugal Rum Puerto PlataFoto: Daniel Lobo in het publieke domein

In de Cariben drinken ze zeer graag rum. Deze van oorsprong zeemansdrank wordt hier dan ook in grote hoeveelheden gemaakt. In Puerto Plata kun je een bezoekje brengen aan één van de vele fabrieken. De Brugal Rum Factory dateert alweer uit 1880 en is hét product van de stad. Inwoners van Puerto Plata drinken dan ook vaak deze rum en onderhouden een speciale band met de fabriek.

Puerto Plata LINKS

Advertenties
• Vliegen naar Puerto Plata
• Dominicaanse Republiek Tui reizen
• Hotels Puerto Plata
• Autoverhuur Sunny Cars Dominicaanse Republiek
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Puerto Plata bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems