Landenweb.nl

Punta Cana
 

Hotels Punta Cana

To read about Punta Cana in English - click here

advertentie
Vliegennaar.nl - Vliegtickets Punta Cana Punta Cana Tui reizen

Algemeen

Punta Cana StrandPunta Cana StrandFoto: Niedzwiadek78 at polish Wikipedia CC3.0 Unported no changes made

Punta Cana is een van de meest toeristische regio’s van de Dominicaanse Republiek. Het kleine vliegveldje verwerkt jaarlijks zo’n vier miljoen toeristen. Het merendeel hiervan komt uit de Verenigde Staten, Canada en Europa. Sinds 1969 is het toerisme in de zuidoostelijke regio op gang gebracht. Witte zandstranden, tropische temperaturen en prachtige resorts maken een vakantie in Punta Cana tot een aanrader.

advertentie
Hotels Trivago Autoverhuur Sunny Cars Dominicaanse Republiek

Ligging

Punta Cana VliegveldPunta Cana VliegveldFoto: C Klein CC 3.0 Unported no changes

Punta Cana ligt in het zuidoosten van de Dominicaanse Republiek. Het gezellige toeristenstadje ligt direct aan de Caribische kust. Aan de lange kustlijn van de stad is de overgrote meerderheid van de resorts gelegen. Even boven de stad ligt het toeristisch centrum Bavaro. In de nabije omgeving ligt het Nationaal Park Del Este. Iets verder van de stad vindt u het schitterende eiland Isla de Mona. De luchthaven ligt slechts enkele kilometers buiten de stad.

advertentie
Hotels Punta Cana

Weer

Er heerst een tropisch klimaat in Punta Cana. Dit houdt volop zonneschijn en veel korte, heftige regenbuien in. Het hele jaar door ligt de gemiddelde maximumtemperatuur zo rond de dertig graden. De zon schijnt zo’n acht uur per dag. Met een gemiddelde zeewatertemperatuur van achter in de twintig graden kun je het hele jaar door fijn zwemmen.

Geschiedenis

Christoffer ColumbusChristoffer ColumbusFoto: Publiek Domein

Zoals de hele Dominicaanse Republiek is Punta Cana op 5 december 1492 ontdekt door Christopher Columbus. Op dat moment werd het land bewoond door zo’n zeshonderdduizend Taino indianen. In eerste instantie verliep de ontmoeting tussen beide partijen vredig. Toen er grondstoffen op het eiland werden ontdekt, werden de indianen al gauw tot slaven gemaakt. In 1515 raakten de mijnen redelijk uitgeput en trokken veel van de Spanjaarden naar het nieuw ontdekte Mexico. Slechts een kleine Spaanse kolonie bleef achter en hield zichzelf in leven door voedsel en leer aan de Spanjaarden te verkopen. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd Punta Cana opnieuw ontdekt, maar dan door het toerisme.

Bezienswaardigheden

Met name de prachtige, witte stranden en de rijke natuur maken Punta Cana speciaal. Een kuststrook van liefst vijftig kilometer verbaast je elke dag opnieuw met een schitterend stukje onontdekt strand. Op slechts vijftien minuten van de luchthaven ligt bovendien het natuurreservaat Punta Cana Ecological. Al wandelend door de jungle, zie je een rijke tropische begroeiing.

Punta Cana PalmenstrandPunta Cana PalmenstrandFoto: Andreas Volkmer CC 3.0 Unported no changes made

Naast de rijke natuur gelden de schitterende stranden als een bezienswaardigheid. Tevens kunnen liefhebbers van golfcourts hun ogen hier uitkijken. Enkele luxueuze resorts van Punta Cana zijn ook het bekijken waard.

Tips

Breng eens een bezoek aan dierentuin Manati. In het park zijn permanent verschillende vogel-, reptiel- en vissoorten te zien. Tevens worden er elke dag dolfijnen-, paarden- en papegaaienshows gehouden. Wil je liever zelf met dolfijnen zwemmen? Een bezoek aan Dolphin Island is dan een must.

Punta Cana GolfPunta Cana GolfFoto: Cap Cana CC 4.0 International no changes made

Punta Cana beschikt over de mooiste golfbanen van de Dominicaanse Repbuliek. Met name de Punta Espada Golf Course en de La Cana Golf Course staan enorm hoog aangeschreven. Beiden voldoen aan alle normen van de internationale golforganisatie (IGF).

Punta Cana LINKS

Advertenties
• Vliegennaar.nl - Vliegtickets Punta Cana
• Punta Cana Tui Reizen
• Hotels Punta Cana
• Autoverhuur Sunny Cars Punta Cana
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Punta Cana bij Bol.com

Nuttige links

Punta Cana Reisstart (N+E)

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems