Travelworld Ver Weg
Oceanië.nl
Autoverhuur Sunnycars
D-Reizen
Baobab
SNP Natuurreizen
MiddenAmerika.nl
Bol Online Winkel
Reizen met de trein
Vliegtickets.nl
Riksja Verre Reizen
Tui
NoordAmerika.nl
Kras Reizen
Sunweb
Sawadee Vakanties
Azie.nl - Vakantie
Tix.nl Vliegtickets
Hotels
Vliegtickets WTC
Djoser Groepsrondreis
Zuid-Amerika.nl
Fox Verre Reizen ANWB
Afrika.nl
Afrika Reizen

Op Kiribati na ligt geheel Oceanië op het zuidelijk halfrond. De definitie van Oceanië is enigszins arbitrair, daarom hier onze eigen definitie. Tot Oceanië rekent Landenweb Australië, Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en een groot aantal (ei)landen in de Stille of Grote Oceaan, die vaak etnologisch ingedeeld worden in de eilandgroepen Polynesië, Melanesië en Micronesië. De totale landoppervlakte van Oceanië bedraagt dan ca. 9.015.000 km2 en het is daarmee het kleinste continent op aarde. Dat is ook het geval qua inwonersaantal.

Oceanië ligt ten zuidoosten van Azië. Oceanië bestaat dus voornamelijk uit wateroppervlakte in de Grote Oceaan. Hier vindt je een aantal van de meest afgelegen eilanden op aarde. De eilanden staan bekend vanwege de koraalriffen en de witte stranden met de karakteristieke palmbomen. Er zijn ook een groot aantal vulkanen in dit werelddeel, ook onder de zeespiegel.De vegetatie van Australië, Nieuw-Zeeland en Nieuw-Guinea staat uitgebreid beschreven op de bestemmingspagina's van deze landen.

De hoogste berg van het continent ligt op Papoea Nieuw-Guinea, dat is de Puncak Jaya met een hoogte van 4.884 meter. De Marianentrog is met ruim 11 kilometer de diepst bekende plek op aarde en bevindt zich ten oosten van de eilandengroep van de Marianen.

Op de bestemmingspagina's staan uitgebreide hoofdstukken over de planten en dieren van Oceanië. Bijzonder is natuurlijk het "Great Barrier Reef", dat is het grootste koraalrif ter wereld en het ligt voor de kust van Australië. Hier kun je prima duiken en zie je naast het schitterende koraal ook schildpadden, haaien, dolfijnen en tal van andere vissen met vaak oogverblindende kleuren. Australië telt ook veel bijzondere dieren zoals de kangoeroe, de Tasmaanse duivel, de koala en het vogelbekdier. Een van de belangrijkste planten van Australië is de eucalyptus of gomboom en er zijn veel acacia soorten. Heel fraai is ook de rood-zwarte Sturt's desert pea. De nationale vogel van Nieuw-Zeeland is natuurlijk de Kiwi, landschappelijk is het land heel bijzonder. Hier is onder meer de film "Lord of the Rings" opgenomen.

Hieronder staan de links naar alle tot nu toe opgenomen bestemmingen in Oceanië:

Oceanië

Artikelen en Reisverhalen over Oceanië
  AUSTRALIE Lancelin Cervantes en ..  PAPOEA NIEUW-GUINEA Atol Hermit
  AUSTRALIE New South Wales Austra..  NIEUW-ZEELAND Camper huren Nieuw..
  PAPOEA NIEUW-GUINEA Eilanden in ..  AUSTRALIE Perth en omgeving

AUSTRALIEFIJI  Christchurch
  AdelaideGUAM  Wellington
  BrisbaneKIRIBATINOORDELIJKE MARIANEN
  CanberraMARSHALLEILANDENPALAU
  MelbourneNAURUPAPOEA NIEUW-GUINEA
  SydneyNIEUW-ZEELANDSAMOA
FEDERATIE MICRONESIE  AucklandVANUATU