Landenweb.nl

Jan Thiel Baai
 

Jan Thiel Baai Tui Reizen

To read about Jan Thiel Baai in English - click here

advertentie
Hotels Jan Thiel Baai Autoverhuur Sunny Cars Curacao

Algemeen

Strandstoelen Jan Thiel BaaiStrandstoelen Jan Thiel BaaiFoto: Acdx CC 3.0 Unported no changes made

Curacao is een prachtig eiland. Van noord tot zuid en van oost tot west ademt dit eiland een ongedwongen, relaxte en rustgevende sfeer. Maar sommige stukjes zijn nog mooier dan andere. De Jan Thiel Baai is zo’n stukje. Dit is een van de bekendste toeristische bestemmingen op Curacao. Tropische natuur, weelderige stranden en ongedwongen rust zijn hier eerder regel dan uitzondering. Het is een ideaal gebied voor de toerist, zeker omdat er veel hoogwaardige accommodaties te vinden zijn.

advertentie
Rondreis Suriname en Curacao Vliegen naar Curacao – Vliegennaar.nl

Ligging

Vliegveld CuracaoVliegveld CuracaoFoto: Alexflink CC 3.0 Unported no changes made

Curacao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden. Deze semi-autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden liggen vlak voor de kust van Venezuela in de Caribische Zee. De hoofdstad van Curacao heet Willemstad en niet ver van Willemstad, op ongeveer 10 kilometer, ligt de Jan Thiel Baai. De internationale luchthaven van het eiland ligt op iets meer dan 20 kilometer van de baai.

advertentie
Jan Thiel Baai Tui Reizen

Weer

In de Jan Thiel Baai heerst er een semi-droog klimaat. Dat houdt in dat er over het algemeen zeer weinig regen valt en dat de temperatuur hoog is. Het gehele jaar schommelt de temperatuur tussen de 25 en 31 graden. Dat betekent dat je ook in de wintermaanden heerlijk van de zon kunt genieten. Houdt er echter wel rekening mee dat de laatste 3 maanden van het jaar het regenseizoen vormen. In oktober, november en december regent het bijna 5 keer zoveel als in de zomermaanden.

Geschiedenis

Plantage Curacao Foto:Publiek DomeinPlantage Curacao Foto: Publiek Domein

Aan de zuidkust van Curacao was het Jan Thielen die in de 17e eeuw een plantage opzette. De plantage werd mede door haar gunstige ligging ten opzichte van de zee een erg belangrijke economische factor voor Curaçao. Tot ver in de 20e eeuw is deze plantage gebruikt, maar in de afgelopen eeuw is er steeds meer energie gestoken in de exploitatie van het gebied voor de groeiende toeristenindustrie. Vandaag de dag is de baai een populair woon- en recreatiegebied en neemt het zodoende nog steeds een belangrijke economische positie in.

Bezienswaardigheden

Christoffelpark CuracaoChristoffelpark CuracaoFoto: Frank Geerlings CC 4.0 International no changes made

Curacao loopt niet over van de culturele bezienswaardigheden en de Jan Thiel Baai al helemaal niet. Desondanks is er genoeg te doen op het eiland. Zo zijn er diverse natuurparken waar je rustig doorheen kunt wandelen om te genieten van de exotische natuur die op het eiland voorkomt. Diverse planten, dieren en vogels leven er die we in Nederland niet of nauwelijks kennen. Het bekendste natuurpark is het Christoffelpark, dat in het noorden van het eiland is gelegen.

Hato Grotten CuracaoHato Grotten CuracaoFoto: JERRYE AND ROY KLOTZ MD CC 3.0 Unported no changes made

Daarnaast staat Curacao vol met oude landhuizen die dateren uit de koloniale periode. Sommigen zijn in goede staat, anderen zijn vervallen en weer anderen zijn gerestaureerd en dienen nu als restaurant of iets dergelijks. Hoe dan ook, ze zijn zeker een bezoekje waard. Daarnaast is het ook mogelijk om de Hato grotten te gaan bekijken. Deze bevinden zich nabij het internationale vliegveld van het eiland. Je moet wel van vleermuizen houden als je de vele stalagmieten, stalactieten en koraalformaties wilt gaan bekijken.

Tips

De Jan Thiel Baai zelf bestaat vooral uit vakantiegelegenheden. Van luxe hotels tot all inclusive resorts en degelijke appartementen, er is keuze genoeg.

Curacao staat wereldwijd bekend als duikhotspot. Aan de zuidkust van het eiland kun je prachtig duiken en hier ligt de Jan Thiel Baai. Naar gecertificeerde duikscholen hoef je hier niet lang te zoeken, want die zijn er genoeg. Dus zowel beginnende, als ervaren duikers kunnen hier genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Caribische Zee met haar kleurrijke koraal en de vele exotische vissoorten.

Willemstad CuracaoWillemstad CuracaoFoto: Mtmelendez uit en.wikipedia.org CC 3.0 Unported no changes made

Tot slot moet je ook zeker een dagje naar Willemstad gaan. Gelegen op slechts tien kilometer van de Jan Thiel Baai en door haar unieke architectuur absoluut de moeite waard. Iedereen kent natuurlijk de gekleurde huizen in het centrum van de stad. Dit centrum is door UNESCO op haar Werelderfgoedlijst geplaatst. Ook Fort Amsterdam en de Sint Annabaai zijn absoluut de moeite waard. Geniet van de prachtige omgeving en vooral van de ongedwongen rust van het eiland.

Jan Thiel Baai LINKS

Advertenties
• Jan Thiel Baai Tui Reizen
• Vliegen naar Curacao – Vliegennaar.nl
• Curacao Verre Reizen van de ANWB
• Hotels Jan Thiel Baai
• Rondreis Suriname en Curacao
• Autoverhuur Sunny Cars Curacao
• Boeken, ook tweedehands, over Jan Thiel Baai bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems