Landenweb.nl

TRINIDAD EN TOBAGO
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Port of Spain
  Oppervlakte  5.130 km²
  Inwoners  1,407,434
  (2021)
  Munteenheid  Trinidad en Tobagodollar
  (TTD)
  Tijdsverschil  -5
  Web  .tt
  Code.  TTO
  Tel.  1-868

To read about TRINIDAD AND TOBAGO in English - click here

Geografie en Landschap

Geografie

Alle ca. 7000 eilanden en riffen in de Caribische Zee, behalve de Bahama’s, worden tot de Antillen gerekend., en liggen in een meer dan 4000 km lange boog van Cuba, net onder Florida, naar Trinidad en Tobago, net ten noordwesten van de Venezolaanse kust.

De Antillen kunnen op verschillende manieren worden onderverdeeld, bijvoorbeeld in Grote Antillen en Kleine Antillen, waarbij Trinidad en Tobago de meest zuidelijke eilanden van de Antillen zijn. De Kleine Antillen worden onderverdeeld in Benedenwindse Eilanden en Bovenwindse Eilanden, waartoe de eilanden Trinidad en Tobago behoren. De Bovenwindse Eilanden zijn weer onderverdeeld in de Leeward Islands en de Windward Islands, waartoe Trinidad en Tobago geografisch gezien wel, maar officieel niet thuishoren.

De eilandstaat Trinidad en Tobago (officieel Republic of Trinidad and Tobago) ligt op maar 13 kilometer van de noordoostkust van

Venezuela en heeft zeegrenzen met Grenada in het noordwesten en Barbados in het noordoosten. Trinidad en Tobago heeft een oppervlakte van 5128 km2 en bestaat, naast vele kleine eilanden, uit twee hoofdeilanden, het grote Trinidad (4768 km2) en het veel kleinere Tobago (299 km2). Trinidad heeft een gemiddelde lengte van 80 km en een gemiddelde breedte van 59 km, Tobago, dat 30 km ten noordoosten van Trinidad ligt, is 41 km lang en heeft een maximale breedte van 12 km.

Andere eilanden die tot de archipel behoren zijn o.a. Chacachacare, Monos, Huevos, Gaspar Grande (of Gasparee), Little Tobago en St. Giles Island.

advertentie

Trinidad & Tobago SatellietfotoPhoto Publiek Domein

advertentie

Landschap

In het midden van het eiland Trinidad bevinden zich vruchtbare vlakten en savannen. De noordkust bestaat uit een bergrug, met dichte bebossing. Het hoogste punt is de 940 meter hoge Cerro del Aripo. Het zuidelijk deel van Trinidad is heuvelachtig. In een uitgedoofde vulkaan in het zuidwesten ligt de grootste natuurlijke bron van asfalt ter wereld: het 40 hectare grote asfaltmeer Pitch Lake.

Ook op het veel kleinere eiland Tobago ligt een heuvelrug, met als top de 549 meter hoge Pidgeon Peak. Het zuidelijke deel is voornamelijk vlak en heeft een kalkstenen ondergrond, gevormd door voormalig koraal. In geologisch opzicht maken Trinidad en Tobago deel uit van het vasteland van Zuid-Amerika. De bergruggen zijn namelijk een voortzetting van het kustgebergte van Venezuela.

advertentie

Landschap Trinidad en TobagoPhoto: Rictor Norton & David Allen CC 2.0 Generic no changes made

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

TRINIDAD EN TOBAGO LINKS

Advertenties
• Trinidad en Tobago Vliegtickets.nl
• Hotels Trinidad en Tobago
• Autoverhuur Sunny Cars Trinidad en Tobago
• Boeken, ook tweedehands, over TRINIDAD EN TOBAGO bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Trinidad en Tobago (N)
Reizendoejezo - Trinidad en Tobago (N)
Telefoongids Trinidad en Tobago
Trinidad en Tobago Startnederland (N+E)