Populaire bestemmingen GRIEKENLAND

MYKONOS   

Planten

Het landschap van Mykonos wordt gekenmerkt door steenachtige heuvels die begroeid zijn met kruiden, lage struiken en her en der wat lage dennen, cipressen en ceders.

Er zijn vele aromatische kleurrijke planten als marjolein, tijm, basilicum, lavendel en oleander.

Dieren

Er zijn maar weinig grote inheemse dieren te vinden op Mykonos: wilde hazen, verwilderde katten, dassen en patrijzen. De mens introduceerde schapen, varkens, geiten, paarden en ezels.
Mykonos kent, net als de andere Cycladische eilanden, wél een uitgebreide vogelsoortenrijkdom die profiteren van twee zeer belangrijke ecosystemen: de wetlands van Panormos en Ftelia. Na regenval ontstaan er lagunes die belangrijke rustplaatsen worden voor miljoenen trekvogels, op weg naar het zuiden. Steile kusten, grotten en kloven bieden ideale woon- en broedgebieden voor vogels als zilverreiger, aalscholver, havikarend, torenvalk, slechtvalk, Turkse tortel, dwergooruil, blauwe rotslijster, zwarte kraai en putter.

Ook de zeefauna rondom Mykonos is vrij indrukwekkend met onder andere de Mediterrane monniksrob, dolfijnen, zeeschildpadden en vele vissoorten. In 2011 spoelde er een dode 12,5 meter lange gewone vinvis aan op het Mikri Venetia-strand in West-Mykonos. Gewone vinvissen komen regelmatig voor in de Griekse zeeën, maar toch met name in de Ionische Zee.

MYKONOS LINKS

Advertenties
• D-Reizen Mykonos
• Naar Mykonos met Sunweb
• Mykonos Vliegtickets WTC
• Hotels Mykonos
• Autoverhuur Sunny Cars Mykonos
• Cruises Mykonos Kras Reizen
• Mykonos Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Mykonos (N)
Startnederland Mykonos (N)
Telefoongids Griekenland
Schrijf uw artikel over MYKONOS

Bronnen

www.landenweb.nl/griekenland

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems