Populaire bestemmingen GRIEKENLAND

MYKONOS   

Economische wetenswaardigheden Mykonos

-Mykonos is sinds midden jaren zestig van de vorige eeuw het drukst bezochte eiland van de Cycladen en er is eigenlijk sprake van massatoerisme met 750.000 tot een miljoen bezoekers per jaar. Door het toerisme is Mykonos van een van de armste Griekse eilanden tot een van de rijkste geworden. Stranden en het (homo)nachtleven behoren tot het beste wat het Egeïsche gebied te bieden heeft, maar Mykonos behoort daardoor ook, samen met Santorini, tot de duurste eilanden om te verblijven.

-Voor toeristen heeft Mykonos een voorraad van ca. 170 hotels, 193 appartementen, 18 villa's, twee campings en 94 kamers bij particulieren ter beschikking. Voor de inwendige mens zijn er ca. 116 restaurants, 11 strandrestaurants, 19 fastfoodrestaurants, 36 bars en 44 cafe's.

-Ca. 80% van de beroepsbevolking van Mykonos is, uiteraard vooral in he hoogseizoen, werkzaam in de toeristenindustrie. De rest houdt zich bezig met visserij, landbouw of werkt in de bouw.

-Lokale producten die ook in de rest van Griekenland en daarbuiten bekendheid genieten zijn onder andere Louza, een salamisoort, Kopanisti, een kaassoort, en Amigthalota, gebak.

-Directe vluchten vanuit West-Europa zijn alleen in de zomer te boeken. In andere jaargetijden vliegt men vooral via Athene.

-Veerboten en catamarans varen van en naar Amorgos, Andros, Ikaria, Ios, Kalymnos, Kos, Kreta, Leros, Naxos, Paros, Patmos, Piraeus, Rafina, Rhodos, Samos, Santorini, Siros, Thessaloniki, Tinos. Om de vele toeristen beter te kunnen aan- en afvoeren is er ten noorden van Mykonos-stad, bij het dorp Tourlos, een nieuwe diepwaterhaven aangelegd.

-Hotels kosten in het hoogseizoen wel tot drie keer meer dan in het laagseizoen.

-Tot 1970 werd er in het oosten van Mykonos het mineraal bariet ontgonnen.

MYKONOS LINKS

Advertenties
• D-Reizen Mykonos
• Naar Mykonos met Sunweb
• Mykonos Vliegtickets WTC
• Hotels Mykonos
• Autoverhuur Sunny Cars Mykonos
• Cruises Mykonos Kras Reizen
• Mykonos Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Mykonos (N)
Startnederland Mykonos (N)
Telefoongids Griekenland
Schrijf uw artikel over MYKONOS

Bronnen

www.landenweb.nl/griekenland

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems