Populaire bestemmingen GRIEKENLAND

HYDRA   

Basisgegevens
   Officiële landstaalGrieks
   HoofdstadHydra-haven
   Oppervlakte62 kmĀ²
   Inwoners1.982 (2011, laatst bekend)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+1 (zomer +2)
   Web | Code | Tel..gr | GRC | +30

Geografie en Landschap

Geografie

Hydra (ook wel Idhra of Ydra) is een van de Argo-Saronische eilanden, en ligt iets ten zuiden en niet ver van de hoofdstad van Griekenland, Athene, en ten noordoosten van de Peloponnesos. Hydra ligt tussen de eilanden Poros en Spetses op de grens van de Saronische en de Argolische Golf. Net ten westen van Hydra ligt het onbewoonde rotseiland Dokos.

Ligging Hydra

Sting, CC BY-SA 3.0

Hydra meet 52 km2 en is maximaal ca. 20 km lang en ca. 3.5 km breed, Hydra is daarmee iets kleiner dan het waddeneiland Ameland (59 km2). De enige stad op het eiland is Hydra-haven en verder telt Hydra nog wat aan de kust gelegen dorpjes. Hydra staat tevens bekend als het rustigste eiland van de Saronische Archipel, gemotoriseerd vervoer en fietsen zijn er verboden. Men verplaatst zich voornamelijk te voet of met (muil)ezels, paarden en watertaxi's.

Landschap

Hydra is het minst begroeide Argo-Saronische eiland, en is vooral in het oosten een kaal en droog eiland. Hydra heeft veel heuvels met tot in de zee aflopende rotshellingen. De begroeiing op het eiland beperkt zich voornamelijk tot wat pijnboombossen in het zuidwesten en veel doornachtig struikgewas. Er zijn geen geasfalteerde wegen op het eiland, maar met keien ingelegde straatjes. Het hoogste punt van Hydra, maar ook van alle andere Saronische eilanden, is de midden op het eiland gelegen berg Eros (592 meter). In het noorden ligt de Zogeri-bergketen, in het zuiden de Ombori-bergketen met de tweede hoogste berg van Hydra, de Ombori (506 m).

Gezicht op Hydra-haven

Qweasdqwe, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Het landschap ten oosten van Hydra-stad heeft in 2007 ernstig geleden onder bosbranden, vooral veel bomen waren het slachtoffer.

HYDRA LINKS

Advertenties
• Hydra Vliegtickets.nl
• Hotels Hydra
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vliegtickets Athene Tix.nl

Nuttige links

Startnederland Hydra (N)
Telefoongids Griekenland
Schrijf uw artikel over HYDRA

Bronnen

www.landenweb.nl/griekenland

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems