Landenweb.nl

SKOPELOS
Godsdienst

To read about SKOPELOS in English - click here

Naar Skopelos met Sunweb

Populaire bestemmingen GRIEKENLAND

AeginaAlonissosAndros
ChiosHydraKalymnos
KarpathosKefaloniaKorfoe
KosKretaLefkas
LesbosMykonosNaxos
ParosPatmosPeloponnesos
PorosRhodosSamos
SantoriniSkiathosSkopelos
SpetsesThassosZakynthos

Godsdienst

Religieuze gebouwen op Skopelos

De hoofdstad Skopelos-stad telt naar men zegt alleen al maar liefst 123 kerken en in de heuvels boven de stad liggen ca. 15 kloosters. Heel Skopelos telt 40 kloosters en zo'n 360 kerken en kapellen. Alle religieuze gebouwen zijn van Grieks-orthodoxe origine, op één na die voor een kleine groep Jehova's Getuigen gebouwd is. Veel kapellen worden door de Grieken vaak op eigen grond gebouwd, vooral als ze op een dag iets goeds is overkomen. De kapel wordt dan vernoemd naar de heilige van die dag.

advertentie

Skopelos in de Giekse mythologie

In de Griekse oudheid, bijvoorbeeld in de geschriften van de Atheense legeraanvoerder en geschiedschrijver Thucydides, werd het huidige Skopelos Peparithos genoemd. Peparithos was de broer van Staphilos, de eerste bewoner van Skopelos en zoon van de god Dionysos en Ariadne, dochter van de Kretenzer koning Minos.

advertentie

De legende van Riginos en de draak

Volgens een legende zou zo'n 800 jaar geleden een draak op Skopelos verschenen zijn die alle bewoners van Skopelos doodde en opat. Naburige eilanden stuurden zelfs hun ter dood veroordeelden naar Skopelos om de draak te vriend te houden. Deze situatie duurde ongeveer 400 jaar, totdat de heilige Riginos zich ermee ging bemoeien. Hij nam zich voor om het dier te doden en liet zich inschepen samen met een aantal veroordeelden. Op Skopelos aangekomen zag de draak Riginos en sloeg op de vlucht. Riginos joeg de draak achterna tussen de plaatsen Staphilos en Amarantos en toen de draak geen uitweg meer zag sprong hij van een rots in de zee. De rots waar de draak vanaf sprong brak af (schisma) en de plaats waar dat gebeurde heette vanaf die dag Drakontoschisma.

advertentie

SKOPELOS LINKS

Advertenties
• Skopelos RossHolidays
• Skopelos Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Eilandhoppen Sporaden
• Naar Skopelos met Sunweb
• Autoverhuur Sunny Cars Skopelos
• Hotels Skopelos
• Boeken, ook tweedehands, over SKOPELOS bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Skopelos (N)
Startnederland Skopelos (N)

Bronnen

www.landenweb.nl/griekenland

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems