Landenweb.nl

SAMOS
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Grieks
  Hoofdstad  Samos-stad
  Oppervlakte  477 km²
  Inwoners  33,814
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +1 (zomer +2)
  Web  .gr
  Code.  GRC
  Tel.  +30

To read about SAMOS in English - click here

Naar Samos met Sunweb

Populaire bestemmingen GRIEKENLAND

AeginaAlonissosAndros
ChiosHydraKalymnos
KarpathosKefaloniaKorfoe
KosKretaLefkas
LesbosMykonosNaxos
ParosPatmosPeloponnesos
PorosRhodosSamos
SantoriniSkiathosSkopelos
SpetsesThassosZakynthos

Vakantie en Bezienswaardigheden

Samos trekt van alle eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee de meeste toeristen, maar Samos heeft zich, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Korfoe en Rhodos, vooral gericht op het wat kleinschaliger toerisme. Op Samos dus geen enorme toeristencentra en lelijke hotelhoogbouw.

Samos is ondermeer per lijnvliegtuig, met de maatschappijen Olympic Airlines en Aegean Airlines, te bereiken, maar wel vaak via een overstap in Athene. In de zomerperiode vliegt men wel rechtstreeks van Schiphol naar Samos. Het vliegveld van Samos ligt ongeveer 2,5 km ten westen van Pythagórion. Met veerboten is Samos te bereiken vanaf Athene/Piraeus en dan via de Cycladen. De boten leggen aan in Samos-stad en Karlóvassi in het noordwesten.

Pythagorion, vroeger de oude stad van Tigani, is de hoofdstad van de gemeente van Pythagorion. Het is een prachtig pittoresk stadje, ideaal voor je verblijf op het eiland tijdens de vakantie. De haven van Pythagorion is de oudste door de mens gemaakte haven van de Middellandse Zee. Vandaag de dag ontvangt het duizenden jachten het hele jaar door.

Kokkari ligt in het noordoostelijke deel van Samos, een oorspronkelijk vissersdorp dat zich ontwikkeld heeft tot toeristisch centrum. De smalle wegen, het fantastische strand, de taveernes, cafés en winkels maken Kokkoari tot een charmant dorpje gebouwd aan zee, met op de achtergrond valleien en bergen. Er zijn 2 prachtige kiezelstranden Tsamadou en Lemonakia. Door de noordelijke winden, is Kokkari ideaal voor windsurfen.

Vathi ( Samos-stad), de hoofdstad van het eiland met een natuurlijke haven in de baai met dezelfde naam, stijgt als een amfitheater omhoog. Er zijn gebouwen in traditionele stijl uit het heden, en goed bewaard gebleven aristocratische woningen (Arhontika) en neoklassieke gebouwen uit het verleden.

advertentie

SAMOS LINKS

Advertenties
• Naar Samos met Sunweb
• Samos Tui Reizen
• Hotels Trivago
• Samos Rossholidays
• Authentieke reizen naar Samos
• Eilandhoppen Dodekanesos
• Samos Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Samos
• Boeken, ook tweedehands, over SAMOS bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Samos (N)
Startnederland Samos (N)

Bronnen

Wikipedia

Schönrock, D. / Samos

ANWB

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems