Steden MALLORCA

Populaire bestemmingen SPANJE

MALLORCA   
To read about MALLORCA in English - click here

Folkoristische optocht met Reuzen in Manacor, MallorcaFoto:Joan Miquel Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Mallorca heeft in 2017 ca. 870.000 inwoners, van wie ongeveer de helft in de hoofdstad Palma de Mallorca woont. De andere helft is verdeeld over 53 andere gemeentes. Andere grote steden zijn Manacor en Inca. Langs de noordelijke baaien wonen ongeveer 40.000 mensen in gemeenten als Pollença, Muro en Sa Pobla.

De vruchtbare Es Pla-vlakte in het binnenland telt ongeveer 27.000 inwoners en telt veel agrarische gemeenten. In de El Raiguer streek wonen ca. 52.000 mensen in gemeenten als Inca, Campanet, Lloseta en de snelgroeiende forensenstad Marratxí.
Aan de oostkust wonen ca. 70.000 mensen in gemeenten zoals Manacor, Son Servera en Sant Llorenç. De regio's Calviá en Andratx ten westen van Palma de Mallorca groeien het snelst. In het zuidelijke kustgebied wonen ca. 35.000 mensen in de gemeenten Santanyí, Ses Salines, Campos en Llucmajor.
In de berggebieden vergrijst de bevolking in snel tempo, behalve in de gemeenten die vlak bij Palma de Mallorca liggen. Het betreft o.a. de gemeenten Sóller, Esporles, Fornalutx, Banyalbufar en Escorca.
Jaarlijks wordt Mallorca overspoeld door miljoenen toeristen en tienduizenden seizoensarbeiders van het Spaanse vasteland, met name uit de regio Andalusië. Verder leven er enkele tienduizenden Europeanen op Mallorca, meestal vanwege het mooie weer. Zij leven hier permanent of bezitten er een tweede huis.

To read about MALLORCA in English - click here

MALLORCA LINKS

Advertenties
• Mallorca Tui Reizen
• Malorca Vliegtickets.nl
• Autohuur Mallorca
• Naar Mallorca met Sunweb
• Mallorca Hotels
• Wandelvakantie Mallorca
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Mallorca Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Mallorca Startbelgië (N+E)
Reisinformatie Mallorca (N)
Startpagina Mallorca (N)
Vakantiebestemming.info Mallorca (N)
Artikelen en Reisverhalen over MALLORCA
  Het Tramuntana gebergte

Bronnen

Dominicus, J. / Mallorca
Gottmer

Lee, P. / The rough guide to Majorca
Rough Guides

Nahm, P. / Majorca, Minorca
Baedeker

Rokebrand, R. / Reishandboek Mallorca
Elmar

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems