Landenweb.nl

Puerto de Alcudia
 

Naar Puerto de Alcudia met Sunweb

To read about Puerto de Alcudia in English - click here

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Mallorca Naar Puerto de Alcudia met Sunweb

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst tien miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Toegangspoort Alcudia Foto:Mike LehmannToegangspoort Alcudia Foto: Mike Lehmann CC 3.0 Unported no changes made

Omgeven door Middeleeuwse muren ligt in het noordoosten van Mallorca de gemeente Alcudia. In deze gemeente bevindt zich een stad met ongeveer 6.000 inwoners: Puerto de Alcudia. Puerto de Alcudia beschikt over het grootste strand van Mallorca, vele uitgaansgelegenheden en een mooie omgeving. Zo bevindt er zich een jacht- en vishaven en een kilometerslange boulevard.

Puerto de Alcudia is een van de meest populaire bestemmingen op het eiland Mallorca. Dat heeft vooral te maken met de perfecte omstandigheden voor een echte zonvakantie, waaronder het enorme strand. De plaats heeft een prachtige ligging tussen diverse baaien. Rondom de jachthaven zijn talloze appartementen en hotelletjes gebouwd waar elke zomer weer duizenden toeristen naartoe trekken, waaronder veel watersporters.

advertentie
Zonvakantie april? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl Hotels Puerto de Alcudia

Ligging

Baai van Alcudia vanuit de LuchtBaai van Alcudia vanuit de LuchtFoto:J.Rigo CC 3.0 Unported no changes made

Het stadje Puerto de Alcudia bevindt zich op ongeveer zestig kilometer van de hoofdstad Palma de Mallorca en veertig kilometer van de andere grote stad Manacor. Het stadje grenst aan Playa de Muro, dat een rustig stadje is waar ook heerlijk vakantie kan worden gevierd aan het strand. Dwars door Puerto de Alcudia loopt een snelweg, die de steden met elkaar verbindt.

Puerto de Alcudia kent een groene omgeving. In de natuur vind je heuvelachtige gedeelten, kanaaltjes en baaien. Ook heeft Puerto de Alcudio drie stilstaande meren. Er zijn diverse bossen in de regio te vinden waaronder de pijnboombossen.

In de buurt van een jacht- en vissershaven ligt een dichtbebouwde woonwijk Aucanada genaamd. Ook deze wijk is opgesierd met pijnbomen en opgezet met ruime villa's. Zeker een bezoekje waard. Ook is er de wijk Esperanza met diverse ondiepe kanalen en een groot meer. Daar bevindt zich ook een tweede centrum, naast dat van het centrum met de vele terrasjes en de hoofdweg. Over het hele stadje verspreid zijn er eetgelegenheden.

Binnen Puerto de Alcudia kun je de toeristentrein gebruiken. Met het openbaar vervoer in Puerto de Alcudia zijn omliggende steden goed bereikbaar. Ieder kwartier rijden er bussen richting onder andere Playa de Muro en andere badplaatsen in de buurt.

Ook rijdt er elk uur een bus naar hoofdstad Palma waar het vliegveld zich bevindt. Die afstand is zo'n zestig kilometer. Na een vliegreis van twee uur en een kwartier is de transfertijd dus nog ongeveer vijf kwartier.

advertentie
Puerto de Alcudia Tui Reizen Wandelvakantie Mallorca

Weer

Het weer in Puerto de Alcudia is in de zomermaanden zeer aangenaam. Zoals overal in Mallorca heerst er het Middellandse Zeeklimaat. In het voor- en najaar kan het wat fris aanvoelen en is een jas wel nodig. Dit geldt ook wanneer de zon onder is gegaan. Maar overdag is een jas absoluut niet nodig.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Puerto de Alcudia valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een vissersplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

In Puerto de Alcudia is enorm veel te zien. De binnenstad heeft een rijke geschiedenis waar je de Middeleeuwse sfeer kunt opsnuiven. Er zijn ook diverse prehistorische vondsten gedaan. De stadsmuren zijn volledig met de hand gebouwd. Helaas is daar weinig meer van over. Na de Romeinse tijd werden de bouwwerken namelijk door Arabieren vernield tot ruïnes.

Veel mensen bezoeken Puerto de Alcudia ook vanwege de bezienswaardigheden. Binnen de stad zijn verschillende plaatsen uit de oudheid te bezichtigen, waaronder het Teatre Roma, het archeologische museum en de twee poorten die de wegen richting hoofdstad Palma en de haven afsluiten. De stad is prachtig opgebouwd met smalle straatjes.

Voor de kinderen is er in Alcudia ook genoeg te doen. Zo is er een attractiepark genaamd Zoolandia.

Op verschillende plaatsen in Mallorca is het mogelijk een tocht te maken met een glasbodemboot. Zo ook in Puerto de Alcudia en het daarnaast gelegen Playa de Muro. Het dek van de boot bestaat uit glas, waardoor het mogelijk is onder water te kijken. Een leuk uitstapje.

Ook is er langs het strand 's middags en 's avonds een kleine kermis te vinden. Kortom, genoeg te doen in Puerto de Alcudia!

Strand Puerto de AlcudiaStrand Puerto de AlcudiaFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

Tussen Playa de Muro en C'an Picafort loopt het zeventien kilometer lange strand van Puerto de Alcudia. Het strand ligt in een enorme baai en eindigt met een rotsachtig gebied. Een prachtige omgeving dus. Langs het strand ligt een boulevard met palmbomen.

Op het strand is alles aanwezig wat je nodig hebt. Er zijn diverse strandtenten met bij elk daarvan een groot terras. De parasols zijn gratis verkrijgbaar en zonnebedden zijn te huur. Verder zijn er schone douches en toiletten. Er is voor de veiligheid ook strandbewaking aanwezig.

Voor de kinderen is het strand tevens ideaal. De zeebodem loopt zeer langzaam af. Achter het strand zijn er speeltuintjes voor de kinderen.

Maar ook voor de sportievelingen is Puerto de Alcudia een fijne bestemming. Op niet veel plaatsen elders op Mallorca zijn zoveel watersportmogelijkheden als aan het strand van dit stadje. Er is een windsurfschool/zeilschool. Ook kun je meedoen aan andere wateractiviteiten als roeien, kanoën en waterskiën.

Tips

Eetgelegenheden AlcudiaEetgelegenheden AlcudiaFoto: Fredrik Weslien CC 3.0 Unported no changes made

In Puerto de Alcudia zijn bijna honderd eetgelegenheden te vinden verspreid over verschillende centra. Vooral in de richting van de hoofdweg en de wijk Esperanza zijn enorm veel eetgelegenheden te vinden.

Je vindt vertrouwde restaurants, maar ook Thaise en Chinese restaurants, pizzeria's en grillrestaurants. Bijna allemaal met terras.

Ook uitgaan is het paradepaardje van Puerto de Alcudia. Er zijn maar liefst vijfenzestig uitgaansgelegenheden te vinden, waarvan zeker de helft in de centra. Onder andere Engelse pubs en cocktailbars worden druk bezocht. Verder zijn er vijf discotheken en discobars.

De natuur rond Puerto de Alcudia is aantrekkelijk. In de buurt ligt het reservaat Albufera: het allerbekendste natuurgedeelte van Mallorca. Het is een kilometers groot natuurgebied met moerasgebieden, exotische vogels en schitterende wandelroutes.

Puerto de Alcudia LINKS

Advertenties
• Puerto de Alcudia Tui Reizen
• Zonvakantie april? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl
• Naar Puerto de Alcudia met Sunweb
• Hotels Puerto de Alcudia
• Wandelvakantie Mallorca
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Puerto de Alcudia bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems