Landenweb.nl

Playa de Muro
 

Wandelvakantie Mallorca

To read about Playa de Muro in English - click here

advertentie
Playa de Muro Tui Reizen Hotels Playa de Muro

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

In het noordoosten van Mallorca ligt Playa de Muro. Playa de Muro is een rustig stadje vlakbij Puerto de Alcudia, met rijke bezienswaardigheden. In Playa de Muro kan men stad echt uitrusten en genieten van de prachtige natuur. Op Playa de Muro is voor iedereen iets te vinden, vooral rondom het strand.

Playa de Muro heeft een lang strand van ongeveer vijf kilometer onderbroken door een kanaal, dat direct verbonden is met de Middellandse Zee. Langs het strand is een klein centrumplein waar een paar barretjes, discotheken en restaurantjes te vinden zijn. Het stadje is een kustplaats en oud vissersdorpje. Naast de zee en het kanaal zijn verder landinwaarts nog drie grote meren te vinden waaronder het Esperanza Meer. Playa de Muro is omgeven door natuur. Het allerbekendst is het kilometers grote Albufera de Mallorca natuurgebied. Hier vind je moerasgebieden, exotische vogels en schitterende wandelroutes.

Playa de MuroPlaya de Muro luchtfotoFoto: Chixoy in het publieke domein

advertentie
Zonvakantie september? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl Wandelvakantie Mallorca

Ligging

Playa de Muro ligt op zo'n zestig kilometer afstand van de hoofdstad Palma de Mallorca. Playa de Muro ligt als het ware tussen het vergelijkbare Ca'n Picafort en het grotere Puerto de Alcudia in.

De steden zijn bereikbaar met een drukke hoofdweg waaraan het moerassige reservaat Albufera met de enorme pijnboombossen weer grenst. Playa de Muro is niet te verwarren met de stad Muro. Deze stad ligt ruim vijftien kilometer bij Playa de Muro vandaan en telt ongeveer zesduizend inwoners.

De buitensteden zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Elk kwartier rijden er bussen in de richting van Alcudia en C'an Picafort. Ook rijdt er een toeristentrein vanuit de wijk Gaviotas. In deze wijk vind je vooral hotel- en appartementencomplexen in de buurt van het meertje Las Gaviotas.

De vlucht naar het eiland Mallorca duurt ongeveer twee uur en een kwartier vanaf Schiphol. Het dichtstbijzijnde vliegveld, dat zich bevindt in de omgeving van hoofdstad Palma, ligt op 67 kilometer afstand van Playa de Muro. Dat is ongeveer een uur rijden. Tijdens deze rit kun je genieten van de prachtige cultuur en natuur, die in de omgeving rijkelijk te vinden is.

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Playa de Muro Naar Playa de Muro met Sunweb

Weer

Het weer in Playa de Muro is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Ca'n Pastilla valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een kustplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Playa de Muro is vooral het stadje van de bezienswaardigheden. De natuur en cultuur vormen een trekpleister voor de toerist. De vlakke omgeving is zeer geschikt om te fietsen en te wandelen. Verder kun je ook genieten van de bosrijke omgeving richting C'an Picafort en natuurlijk het strand.

Het strand is zeer veelzijdig. Uitgaansgelegenheden, rustige zonplekjes en voor de kids is er ook een kinderpark met een midgetgolf- en bowlingbaan. Ook is er een gamehal. Langs het strand kun je op je gemak rondkijken in de winkeltjes en een hapje eten bij de internationale restaurantjes. Ook Playa de Muro is namelijk internationaal gericht, veel mensen spreken Engels. Playa de Muro is zo populair, omdat het de perfecte combinatie van strand en activiteiten biedt. Naast uitrusten en zonnen is er de natuur en cultuur.

Ook de sportievelingen zitten in Playa de Muro goed. Zo is er een windsurfschool in deze mooie strandomgeving. Waterskiën behoort ook tot de mogelijkheden. En verder kun je waterfietsen of het iets wildere bananariden. Ook de vertrouwde balspelen zijn aanwezig: tennis-, golf- en squashbanen zijn in de hotelomgeving te vinden.

Strand Playa de MuroStrand Playa de MuroFoto: Mallorcagallery CC 3.0 Unported no changes made

Het Playa de Muro strand is een lang strand onderbroken door een kanaal. Het strandgebied is omgeven door struikgewassen, pijnbomen en baaien. De baaien liggen behoorlijk beschut, waardoor je geen last hebt van de wind. Het is een prachtige omgeving om te zonnen en lekker tot rust te komen.

Het strandgebied grenst aan de andere strandgebieden van Puerto de Alcudia en C'an Picafort. De zeebodem loopt langzaam af en het is er dus niet direct diep, ideaal voor de kinderen. Verder is er voor hen ook een speeltuin en een leuke skelterbaan.

Je kunt langs het strand van Playa de Muro op het centrumplein genieten van heerlijk eten en uitgaansgelegenheden zoals kroegen en discotheken. Een wandeling maken in Playa de Muro is al een bezienswaardigheid op zich. Zo kun je een bezoekje brengen aan de villa- en appartementenwijk Las Gaviotas. Verspreid liggen een aantal rustige parkjes, waar je heerlijk kunt zitten.

Op verschillende plaatsen in Mallorca is het mogelijk een tocht te maken met een glasbodemboot. Zo ook in Playa de Muro. Het dek van de boot bestaat uit glas, waardoor het mogelijk is onder water te kijken. Een leuk uitstapje.

Langs de hoofdweg richting de andere steden is het mogelijk een ritje te maken met een paardenkoets. Je krijgt hiermee een stukje te zien van het centrum van Playa de Muro en het aantrekkelijke omliggende landschap.

AlcudiaAlcudiaFoto: Mike Lehmann CC 3.0 Unported no changes made

Puerto de Alcudia is een leuke stad om te bezoeken. Deze historische stad staat bekend om haar Middeleeuwse stadsmuren, die de stad volledig omringen. Je kunt een kijkje nemen in het Teatre Roma en het archeologisch museum met hoogstaande beeldhouwwerken. Voor de kinderen is er in Alcudia ook genoeg te doen. Zo is er een attractiepark genaamd Zoolandia. Ook kan je lekker afkoelen in het waterpretpark van Puerto de Alcudia.

Tips

Aan het centrumplein vind je tientallen eetgelegenheden. Waaronder cafetaria's, Pizzahut, Burger King en een Chinees restaurant.

Verder zijn er de vertrouwde restaurants met internationale gerechten. Playa de Muro houdt zich aan zijn traditie met de vele visrestaurants. Tevens zijn er verschillende vleesrestaurants. Maar ook de exotische keuken is te vinden: Libanees, Marokkaans en Japans eten kun je in het oude centrum. Natuurlijk is er ook typisch Spaans eten. Je krijgt dan vaak gerechten met olijven, vis en tomaten op het bord.

In het oude centrum zijn ongeveer tachtig winkels te vinden. Hier vind je ook de supermarkt. Verder biedt het stadje souvenirwinkels, kledingzaken en parfumerieën.

Playa de Muro heeft ook kleine uitgaansgelegenheden. Deze zijn vooral aan het centrumplein te vinden. Er zijn verschillende Engelse pubs en er is een pianobar. Ook zijn er een aantal discobars. Voor de grotere uitgaansgelegenheden zijn C'an Picafort of Puerto de Alcudio de dichtstbijzijnde plaatsen.

Playa de Muro LINKS

Advertenties
• Playa de Muro Tui Reizen
• Zonvakantie september? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl
• Naar Playa de Muro met Sunweb
• Hotels Playa de Muro
• Wandelvakantie Mallorca
• Autoverhuur Sunny Cars Playa de Muro
• Boeken, ook tweedehands, over Playa de Muro bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems