Landenweb.nl

Santa Ponsa
 

Autoverhuur Sunny Cars Mallorca

To read about Santa Ponsa in English - click here

advertentie
Naar Santa Ponsa met Sunweb Wandelvakantie Mallorca

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst tien miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Ten zuidwesten van de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, ligt de vrij grote stad Santa Ponsa. De stad telt 9.000 vaste inwoners. Het heeft geen echt centrum, maar een lange boulevard met diverse winkeltjes, waardoor de plaats als een echte stad kan worden gezien. Vooral ook door de vele toeristen die iedere zomer weer een toevlucht nemen naar dit prachtige plekje. Santa Ponsa is een toeristische kustplaats met een mooie natuur. In 1229 landde hier Jacobus I om het eiland te veroveren. Dit historische feit is nog steeds belangrijk en daarom is er een monument van te vinden, een stenen kruis.

Santa PonsaSanta PonsaFoto: Ingo Kirschnereit CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Santa Ponsa Tui Reizen Zonvakantie december? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl

Ligging

Santa Ponsa ligt op zo'n twintig kilometer afstand van de hoofdstad van Mallorca: Palma. In de buurt van Palma bevindt zich ook het dichtstbijzijnde vliegveld voor Santa Ponsa, die afstand bedraagt 28 kilometer. De stad is met het openbaar vervoer goed te bereiken over de snelweg die buiten de plaats om loopt.

Ook rijdt het openbaar vervoer elke twintig minuten naar de omringende steden als Palma nova, Magaluf en Puerto de Andraitx. De stadjes liggen in een straal van acht kilometer en zijn dus binnen een kwartier bereikbaar. In deze steden vind je stranden, gezellige winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Verder grenst Santa Ponsa aan Costa de la Calma.

De natuur van Santa Ponsa is een bezoekje waard. Het gebied is omgeven door bossen en is zeer heuvelachtig. je vindt in de baaien vooral veel pijnbomen, maar ook rotsachtig gebied. Ook zijn er delen met een vlak landschap. In deze delen groeien vooral olijfbomen. Een prachtig gebied om een wandeling te maken.

advertentie
Hotels Santa Ponsa Autoverhuur Sunny Cars Mallorca

Weer

Het weer in Santa Ponsa is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Santa Ponsa valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een vissersplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Santa Ponsa is uniek door het lange centrum dat het stadje heeft. Het centrum telt bijna 150 uiteenlopende winkels. Het aanbod bestaat vooral uit schoenen, souvenirs en kleding. Ook zijn er verspreid diverse supermarkten. Elke week is er markt.

Santa Ponsa is vooral bekend door zijn verschillende villawijken waardoor je leuk kunt wandelen. In het noorden is er de enorme toeristenwijk Es Castellot met luxe hotelletjes en villa's. Ook is er een plein met een aantal winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Net langs de baai is hogere bebouwing te vinden.

Meer naar het zuiden richting het Santa Ponsa strand en het Calo de Pallicer strand vind je een meer groenere villawijk. In de buurt van het havengebied bevinden zich veel nieuwe hotels en er wordt nog volop gebouwd.

Een echt uitstapje is een tochtje met een boot naar de plaatsjes San Telmo en Isla Dragonera. De boot is niet zomaar een boot, het gaat om een glasbodemboot. Door het glazen dek kun je de onderwaterwereld van de zee bekijken.

Strand Santa PonsaStrand Santa PonsaFoto: Gunnar Eberlein in het publieke domein

Santa Ponsa beschikt over lange en prachtige stranden. Het strandgebied van Santa Ponsa kan opgedeeld worden in drie verschillende delen: Het Santa Ponsa zandstrand is een van de twee stranden die speciaal zijn ingericht voor de toeristen. De kustlijn van ongeveer een halve kilometer eindigt aan beide zijden met een riviertje en daarachter een rotsachtig gedeelte. Het strand is opgesierd met schitterende palmbomen. Ook bevindt er zich een parkje.

Voor de veiligheid is op het strand ook strandbewaking aanwezig. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig. Zo zijn er schone douches en toiletten en diverse terrasjes en snackbars.

Voor de kinderen is het strand ideaal. Er bevindt zich een speeltuin met een aantal speeltoestellen. Ook is er een tafeltennistafel. Als de kinderen gaan zwemmen, moeten zij in de buurt van de kust wel rekening houden met zeewier.

Het Cala Blanca Strand is het tweede strand dat speciaal is ingericht voor de toerist en het strand beschikt over diverse faciliteiten. Zo kunnen zonnebedden en parasols worden gehuurd en is er een snackbar. Het Cala Blanca strand bestaat uit kiezelstenen en zand en eindigt ook met een rotsachtig gedeelte. Het strand ligt in een baai, vandaar dat dit strand niet zo heel groot is.

Het Calo de Pallicer schelpenstrand is vooral bedoeld voor een wandelingetje. Er zijn dan ook niet veel faciliteiten aanwezig. Wel is er een prachtige rotsachtige omgeving met een beschutte baai. Bij het Calo de Pallicer strand bevindt zich ook een haven met een aantal luxe boten.

Tips

Lokale lunch Santa PonsaLokale lunch Santa PonsaFoto: Rafael Ortega Diaz CC 3.0 Unported no changes made

Santa Ponsa heeft een extreem aanbod aan eetgelegenheden. Dat komt doordat de restaurantjes op verschillende plaatsen door de hele stad zijn gevestigd. In totaal zijn er bijna vijfenzeventig eettentjes te vinden. Het zijn vooral vertrouwde restaurantjes waaronder pizzeria's, hamburgerrestaurants en Chinese eetgelegenheden. Je kunt ook kiezen voor een Mexicaans restaurant of een typisch Hollands eettentje.

Er zijn enorm veel barretjes te vinden. Zoals op zoveel plaatsen in Mallorca zijn er Engelse pubs te vinden. Er zijn cocktailbars, pianobars en je kunt lekker een ijsje eten in een van de vele ijssalons. Er zijn in Santa Ponsa zelfs twee Nederlandse bars. Ook zijn er diverse discotheken en nachtclubs te vinden en kun je een gokje wagen in de amusementshal.

Santa Ponsa is een plaats waar je heerlijk kunt wandelen. Het gebied is volledig in een baai gelegen en ligt door heuvels omringd. Het gebied is omgeven door bossen en heeft een lange boulevard en grote jachthaven. De stranden zijn de grote trekpleister van Santa Ponsa. Er zijn meerdere zandstranden tussen de baaitjes. Delen van de zandstrandjes liggen beschut. Maar Santa Ponsa is ook erg populair vanwege de watersportmogelijkheden. Je kunt er parasailen, kneeborden en voor een wild bananaride-tochtje kiezen. Ook is er een duikschool in Santa Ponsa aanwezig. Verder is er de mogelijkheid om een waterfiets te huren.

Golfbaan Santa PonsaGolfbaan Santa PonsaFoto: Rafael Ortega Díaz in het publieke domein

Santa Ponsa is bij uitstek een golfparadijs. Er zijn twee enorme en kilometerslange golfbanen: Golf Sta Ponsta 1, 2 en 3, maar ook Club de Golf Poniente. Haal de clubs dus maar uit de kast en sla een heerlijk balletje op een van deze banen. Ook de kinderen doe je hier een plezier met het midgetgolfcomplex.

's Avonds komt Santa Ponsa volop tot leven. De stad heeft talloze gezellige barretjes en restaurantjes, waar goedkoop en met een schitterend uitzicht gegeten kan worden. Na het eten kan een wandelingetje worden gemaakt en kunnen de toeristen zich opmaken voor een levendig avondje stappen. In Santa Ponsa en het op zeven kilometer gelegen Maguluf zijn diverse discotheken te vinden.

Veel kinderen brengen de vakantie in Santa Ponsa door. Er zijn een aantal mooie speelplekken voor de kinderen ingeruimd. Verder zijn de stranden veilig door de langzaam aflopende zee en kunnen de kinderen zich tussen de baaien heerlijk rustig en beschut vermaken.

Santa Ponsa LINKS

Advertenties
• Santa Ponsa Tui Reizen
• Naar Santa Ponsa met Sunweb
• Hotels Santa Ponsa
• Wandelvakantie Mallorca
• Zonvakantie december? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Santa Ponsa
• Boeken, ook tweedehands, over Santa Ponsa bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems