Landenweb.nl

Cala d’Or
 

Naar Cala d'Or met Sunweb

To read about Cala d’Or in English - click here

advertentie
Cala d'Or Tui Reizen Autoverhuur Sunny Cars Cala d'Or

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse regio de Balearen. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst tien miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Ten zuidoosten op het eiland Mallorca ligt het gezellige dorpje Cala d'Or. Het is een romantische, maar ook bezienswaardige badplaats. Het is een mediterraan dorpje waar je op allerlei manieren heerlijk van je vakantie kunt genieten.

Cala d'Or BaaiCala d'Or BaaiFoto: Mmoyaq CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Naar Cala d'Or met Sunweb Hotels Trivago

Ligging

Cala d'Or ligt op zo'n 65 kilometer van Palma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca. Het dorpje heeft bijna 300 vaste inwoners, maar in het hoogseizoen neemt de toeristische drukte in Cala d'Or toe. Daarom heeft het dorp ook voor het grootste deel een autovrij centrum. Cala d'Or grenst aan twee andere dorpjes: Cala Llamp en Porto Petro.

Met het vliegtuig is Cala d'Or goed bereikbaar. Met een vlucht van 2 uur en een kwartier plus een transfertijd van vliegveld naar het hotel van dik een uur, is het dorpje binnen een halve dag te bereiken. In Cala d'Or zelf zijn de buitensteden als Palma en Porto Petro ook met het openbaar vervoer bereikbaar. Bussen en taxi's rijden regelmatig en ook worden er treinen speciaal voor de toeristen ingezet.

Uiteraard is het ook mogelijk een auto te huren.

advertentie
Wanneer zijn vluchten het goedkoopst? Vliegennaar.nl Hotels Cala d'Or

Weer

Het weer in Cala d’Or is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Es Forti Cala d'OrEs Forti Cala d'OrFoto: Genet CC3.0 Germany no changes made

Over de geschiedenis van Cala d’Or valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een vissersplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren. Een mooi overblifsel uit vroeger tijden is het fort"es Forti" van Cala d'Or.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Cala d'Or heeft veel zandstranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten. De bekendste stranden in Cala d'Or zijn het Cala d'Or strand en het Cala Gran strand.

Deze twee stranden liggen ook in het centrum. Het Cala d'Or strand bevindt zich tussen rotsen en pijnbomen en heeft een diepe bodem. Het strand is bijna zeventig meter breed en grenst aan het centrum van Cala Esmeralda. Het Cala Gran strand is ook een zandstrand. Op beide stranden zijn in het hoogseizoen volop zonnebedden te verkrijgen. Barretjes en cafetaria zijn ook geopend. Verder kun je gebruik maken van de toiletten en douches.

Cala d 'Or zeeCala d 'Or zeeFoto: Dirk Vorderstrasse CC 2.0 Generic no changes made

Voor de sport zijn de stranden het perfecte decor. Windsurfen, duiken en golfen zijn de belangrijkste sportieve activiteiten in het dorp. Dagelijks is er een windsurfschool aan het Cala Esmeralda strand geopend. Ook is duiken mogelijk aan het Cala Gran strand. Golfen is uiteraard mogelijk voor groot en klein. Buiten het dorp bevindt zich Club de Golf waar golfles genomen kan worden, of vrij kan worden gegolfd. Ook is er ruimte voor minigolf.

Tips

UItgaanscentrum Cala d'OrUItgaanscentrum Cala d'OrFoto: Riessdo CC 3.0 Germany no changes made

Gazpacho, Tapas en Paella: het is allemaal in het centrum van Cala d'Or te vinden.

In het centrum bevinden zich ongeveer honderd verschillende restaurants. Vooral de Italiaanse, Mexiaanse maar natuurlijk ook de Spaanse keukens voeren de boventoon. De Paella en Pizza is de specialiteit op Cala d'Or, maar ook de tapasbars zijn aan te raden. In het centrum zijn ook tientallen barretjes te vinden, waaronder pubs, cocktail- en flamencobars. Winkelen kan in het dorp ook volop, met maar liefst 150 verschillende winkels. Uitgaansgelegenheden zijn er ook in Cala d'Or te vinden. In de discotheken en discobars kan heerlijk gedanst worden.

Voor bezienswaardigheden hoef je het dorp Cala d'Or zeker niet bij voorbaat uit. De mooie baaitjes, bosrijke omgeving en de haven van Cala Esmeralda zijn al fijne uitstapjes op zich. Verder kun je een tochtje maken met de glasbodemboot, diepzeevissen of een boottochtje maken naar andere plaatsen.

Palma de MallorcaPalma de MallorcaFoto: Piutus (CC BY 2.0) no changes made

Wil je buiten Cala d'Or op pad, dan kan dat met het openbaar vervoer. Elk uur rijdt er een bus naar de hoofdstad van Mallorca: Palma. Ook daar zijn gezellige winkels, maar kun je ook genieten van de kathedraal van La Seu, kasteel Bellver of het strand Badia. Maar ook vind je in de buurt van Cala d'Or de grotten van Drach en Hams in Manacor, waar je een rondleiding kunt krijgen door de 'grotten der oudheid'. Verder is er voor de kinderen het Aquacity park. Dit waterpretpark is met de glijbanen en golfbaden een aanrader.

Het groene achterland met de olijfbomen, rotsachtige baaien en zandstrandjes zijn de attracties van het dorp. Daardoor wordt Cala d'Or ook wel 'de Tuinbaai' genoemd. Nergens anders op Mallorca komt men namelijk zoveel tuinbouw tegen met zelfs vijgencactussen. Verder heeft Cala d'Or een heuvelachtig en bosrijk landschap waar het prachtig wandelen is.

Maar ook het centrum heeft veel te bieden. Met winkelcentra, restaurants en een prachtige haven kan strand prima worden afgewisseld met cultuur. Ook sport en uitgaan is populair in Cala d'Or. Verder staat het dorp bekend als een kindvriendelijke plaats.

Cala d’Or LINKS

Advertenties
• Cala d’Or Tui Reizen
• Wanneer zijn vluchten het goedkoopst? Vliegennaar.nl
• Naar Cala d'Or met Sunweb
• Wandelvakantie Mallorca
• Hotels Cala d'Or
• Autoverhuur Sunny Cars Cala d'Or
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Cala d’Or bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems