Landenweb.nl

Magaluf
 

Naar Magaluf met Sunweb

To read about Magaluf in English - click here

advertentie
Weer en klimaat Mallorca Autoverhuur Sunny Cars Mallorca

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Magaluf is een groot vakantie resort op het Spaanse eiland Mallorca en wordt veel bezocht door Britten en Scandinaviërs en richt zich vooral op de pakketreizen markt.

MagalufMagalufFoto: Rafael Ortega Díaz in het publieke domein

advertentie
Hotels Magaluf Naar Magaluf met Sunweb

Liging

Magaluf ligt in de gemeente Calvià en is dichtbij Torrenova en Palma nova. Het belangrijkste vliegveld van Mallorca ligt ongeveer op 24 kilometer van Magaluf. Magaluf ligt in het zuidwesten van Mallorca aan de westelijke kant van de baai van Palma. Het achterland bestaat uit grasvlakten met verspreide bebouwing en (olijf)boomgaarden. In noordelijke richting loopt de plaats over in de badplaats Palma Nova. In zuidelijke richting wordt de omgeving glooiender en bosrijker. De baai wordt in het westen begrensd door bosrijke heuvels met verspreide bebouwing.

Strand MagalufStrand MagalufFoto: Millia Moroz CC 4.0 International no changes made

Tegenwoordig is Magaluf één van Spanje’s meest toeristische vakantie bestemmingen en concurreert het met populaire (jongeren) badplaatsen Benidorm en Ibiza en Salou als een van de beste plekken om van het nachtleven in de zomervakantie te genieten. Het vakantieoord is populair bij zowel jongeren als gezinnen, met het hoogseizoen in juli en augustus. Het zijn vooral Engelsen die Magaluf bezoeken.

advertentie
Tui Reizen Mallorca Hotels Trivago

Weer

Het weer in Magaluf is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Magaluf valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een kustplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Magaluf PartytimeMagaluf PartytimeFoto: Rafael Ortega Díaz in het publieke domein

Naast de bars en discotheken zijn er twee waterparken, een bungee-raket, go kart racing, paardrijden en diverse watersporten zoals duiken, jetskiën en windsurfen. Tennis, squash en golf zijn ook populaire sporten. Een aantal hotels heeft gezinsvriendelijke shows en cabarets. Verder kunnen er excursies gemaakt worden met een glasbodemboot of met een catamaran.

Het resort heeft drie belangrijke stranden, populair door hun witte zand: Mallorca Strand, Strand Magaluf en Palma Nova Beach. In het hoogseizoen zijn de stranden behoorlijk vol. Aan de promenades achter de stranden ligt een groot aantal restaurants met terras. Er worden van mei t/m oktober ligbedden en parasols verhuurd en er is strandbewaking en een EHBO-post

Tips

Er zijn vele bars en nachtclubs in Magaluf Het Nachtleven in Magaluf is vooral geconcentreerd rond de Punta Ballena strip. Je kunt een Magaluf Club Pass kopen voor 14 euro, hiermee kun je je inschrijven voor 5 van de belangrijkste clubs zoals Magaluf, inclusief Tokio Joe's, Buffalo Girls (voorheen bekend als Legends) en Bananas alle gelegen op de strip. BCM is de grootste discotheek in Magaluf en is gelegen aan de Avenida S'Olivera. De club bestaat uit twee verdiepingen en beweert de grootste schuim machine van de wereld te bezitten. Naast BCM is het BCM plein, met een aantal bars zoals de Baywatch bar. Er zijn vele kleinere bars en clubs in Magaluf, onder meer de Mambo's Beach Club, Poco Loco, Britannia Bar, Goodfellows en Benny Hills.

Er is ook een verbazingwekkende hoeveelheid eetgelegenheden. Je vindt er alles, van Mexicaans tot McDonalds. De authentieke Spaanse keuken zijn het moeilijkst te vinden, maar er zijn nog een aantal traditionele restaurants waar tapas en verse vis op het menu staan.

Magaluf LINKS

Advertenties
• Mallorca Tui Reizen
• Weer en klimaat Mallorca
• Naar Magaluf met Sunweb
• Hotels Magaluf
• Wandelvakantie Mallorca
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Magaluf bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems