Landenweb.nl

Ca'n Pastilla
 

Naar Ca'n Pastilla met Sunweb

To read about Ca'n Pastilla in English - click here

advertentie
Ca'n Pastilla Tui Reizen Vliegennaar.nl | Vliegticket Mallorca

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Ca'n Pastilla trekt elk jaar weer vele toeristen. Dit door het heerlijke weer, prachtige zandstranden, de gezellige boulevard en genoeg andere activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Ca'n Pastilla. Het plaatsje is erg mooi gelegen en is maar een kwartiertje verwijderd van de hoofdstad Palma de Mallorca. Genoeg dus om er een heerlijke vakantie van te maken!

C'an PastillaC'an PastillaFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Wandelvakantie Mallorca Hotels Ca'n Pastilla

Ligging

Ca'n Pastilla ligt aan de zuidwestkust van Mallorca. Het plaatsje heeft een paar honderd vaste inwoners en ligt op zo'n tien kilometer afstand van de hoofdstad Palma. Het plaatsje El Arenal wordt verbonden met Ca'n Pastilla door het lange zandstrand tussen de twee plaatsjes. Daarnaast loopt Ca'n Pastilla in de oostelijke richting over in de grote badplaats Playa de Palma.

advertentie
Naar Ca'n Pastilla met Sunweb Autoverhuur Sunny Cars Mallorca

Weer

Het weer in Ca'n Pastilla is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Ca'n Pastilla valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een vissersplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristentoestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Ca'n Pastilla kent veel leuke bezienswaardigheden in en rond om het centrum. Zo is er een leuke tocht die je Ca'n Pastilla's oorspronkelijke karakter laat zien. De tocht met paard en wagen gaat langs de lange boulevard van het plaatsje Ca'n Pastilla. Een leuke manier om het plaatsje te leren kennen.

Naast de tochten op het land zijn er ook leuke tochtjes op het water. Er varen verschillende boten om je een ontspannend tochtje te geven langs de kust van Ca'n Pastilla.

Voor een écht Spaans uitstapje kun je ook naar het stierengevechten gaan. Deze gevechten worden gehouden in de kleine arena en zijn geheel zonder bloed.

Palma de MallorcaPalma de MallorcaFoto: Arno.Ho CC 3.0 Unported no changes made

Voor een ander uitstapje kun je ook naar de hoofdstad van Mallorca gaan. Palma ligt op tien kilometer afstand van Ca'n Pastilla. In deze grote stad vind je gezellige winkels en terrasjes, maar ook de kathedraal van La Seu, kasteel Bellver of het strand Badia. Palma is een stad waar genoeg te doen is.

In El Arenal is een groot park te vinden, speciaal voor de kinderen. Aquacity is voor een dagje pret met glijbanen en golfbaden een echte aanrader voor de kids.

Tips

Ca'n Pastilla kent uiteraard ook veel eetgelegenheden. Alle zestig restaurants met terras hebben een eigen karakter. Zo vind je er onder andere snackbars, pizzeria's, visrestaurants, een Thais restaurant, grillrestaurant, Chinees restaurant en een fastfoodrestaurant, waar je terecht kunt voor een lekkere vette hap.

Ook in de barretjes is veel variatie. Zo zijn er wel 45 bars in het centrum te vinden. Voor ieder wat wils, want de bars zijn allemaal verschillend! Ga je voor de Engelse Pub, de koffiebar of een lekker ijsje eten bij één van de ijssalons? Ga je gang, want er is genoeg te vinden in Ca'n Pastilla!

Naast de restaurants en barretjes kun je nog een avondje swingen in één van de discotheken of discobars. Naast het uitgaansleven in Ca'n Pastilla kun je ook nog terecht in El Arenal. Ook deze plaats is geschikt voor een feestje!

Strand Ca'n PastillaStrand Ca'n PastillaFoto: Rene Westerholt in het publieke domein

Ca'n Pastilla is rijk aan stranden. Er grenzen namelijk drie stranden aan dit mooie plaatsje. Alle drie de stranden lopen geleidelijk af en zijn dus perfect voor kinderen. Zo is het mogelijk om ver uit de kust een duik te nemen in de Middellandse Zee. Om lekker te ontspannen zijn er van april tot en met oktober ligbedden te huur. Wat wil je nog meer?

Het Ca'n Pastilla strand is maar liefst 1,5 kilometer lang en 40 meter breed. Dit maakt dit strand tot het grootste strand van Ca'n Pastilla. Dit grote zandstrand loopt tot het plaatsje El Arenal. Met zo'n groot strand wordt er ook aan de veiligheid gedacht. Ca'n Pastilla heeft een eigen EHBO-post en wordt elke dag bewaakt door strandbewakers. Naast dit veilige strand kun je er ook terecht voor de gezelligheid. Ca'n Pastilla-strand heeft twee strandbarretjes met terrasjes.

Het Cala Estancia zandstrand ligt aan een kleine baai van 200 meter lang en 8 meter breed. Ook dit zandstrand brengt gezelligheid met zich mee. Er is namelijk ook een bar met terras te vinden op dit Cala Estancia-strand.

Het Clot d'en Bernadet-strand is een klein zandstrandje dat 75 meter lang en zo'n 7 meter breed. Het is een fijn strand voor de kinderen. Door de geleidelijk aflopende zeebodem kun je hier genieten van een heerlijk middagje zwemmen.

Ca'n Pastilla wordt elk jaar weer populairder. De drie prachtige stranden, winkeltjes, restaurants en activiteiten maken het elk jaar weer tot een feest. Op het strand kan je 's avonds, maar ook overdag heerlijke wandelingen maken of lekker slenteren langs de boulevard.

Loop langs alle winkeltjes, waar je van alles tegen komt. Zo heeft Ca'n Pastilla kledingzaken, supermarkten, souvenirwinkeltjes, sportzaken, bakkers, fotozaken, juweliers en parfumerieën. Naast deze winkels zijn er op het centrale plein mogelijkheden om verse groente en fruit te halen op de grote markt. Deze groente- en fruitmarkt wordt twee keer per week gehouden in Ca'n Pastilla.

Naast het winkelen en luieren op het strand is er ook ruimte voor sportievelingen. Er zijn genoeg sporten en leuke spelletjes te doen op het strand en in de stad. Zo kun je een balletje slaan op de tennisbaan, golfen, voetballen en volleyballen. Of wat dacht je van gezellige spelletjes met vrienden of kinderen? Je kunt jeu de boules spelen, minigolfen of wegscheuren op een skelter.

De vliegreis naar Ca'n Pastilla bedraagt maar twee uur en vijftien minuten. Ca'n Pastilla ligt ideaal op vier kilometer afstand van het vliegveld. Dus binnen een kwartiertje lig je op de heerlijke zandstranden van Ca'n Pastilla.

Het openbaar vervoer in en rond Ca'n Pastilla is goed geregeld. Zo gaan de bussen zo'n zeven keer per uur naar het centrum en andere plaatsen: Playa de Palma, El Arenal en Palma. Een ander vervoersmiddel is het toeristentreintje, dat twee keer per uur gaat via de boulevard naar Playa de Palma en El Arenal. Dit treintje rijdt van mei tot en met oktober. Naast de bus en de trein is er ook de taxi. Die vervoert je naar de exacte plaats van bestemming. Voor de sportievelingen: Ca'n Pastilla verhuurt ook fietsen!

Ca'n Pastilla LINKS

Advertenties
• Ca'n Pastilla Tui Reizen
• Vliegennaar.nl | Vliegticket Mallorca
• Naar Ca'n Pastilla met Sunweb
• Hotels Ca'n Pastilla
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Wandelvakantie Mallorca
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Ca'n Pastilla bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems