Landenweb.nl

Cala Millor
 

Naar Cala Milor met Sunweb

To read about Cala Millor in English - click here

advertentie
Cala Milor Tui Reizen Goedkoopste vliegtickets Europa? VliegenNaar

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Boulevard Cala MillorBoulevard Cala MillorFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

Stel je eens voor dat je binnen drie uurtjes aan de witte stranden ligt, aan één van de mooiste baaien van het eiland Mallorca. Dit kan in Cala Millor, dat aan de oostkant van Mallorca ligt. Cala Millor is met zijn 850 meter lange en veertig meter brede strand zeker niet de grootste plaats in Mallorca, maar wel één van de gezelligste en rustigste. De vele terrasjes, de boulevard vol met winkeltjes, boottochtjes, (water)sportmogelijkheden en het wandel- en natuurgebied zijn zeker een vakantie waard. Cala Millor is al jarenlang favoriet onder West-Europese toeristen. Wil je een rustige vakantie, maar toch genoeg gezellige bezigheden? Dan ben je bij Cala Millor aan het goede adres!

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Cala Millor Wandelvakantie Mallorca

Ligging

Cala Millor bestaat grotendeels uit hotels en vakantiehuizen en heeft maar een paar honderd vaste inwoners. In de vakantietijd is het dus een stuk drukker.

Cala Millor Zicht op strandCala Millor Zicht op strandFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

Cala Millor heeft een exotisch strand van wel twee kilometer lang. Witte stranden met helder blauw water is het kenmerk van deze plek. Maar wanneer je verder het binnenland intrekt komen groene heuvels je tegemoet. Ideaal voor een wandeling en wat ook ideaal is, is de reistijd. De vliegreis bedraagt niet meer dan twee uur en vijftien minuten. Vanaf het vliegveld 'Palma de Mallorca Saint Joan', is het 59 kilometer tot de plaats van bestemming. Dit is ca. één uur en tien minuten.

Het openbaar vervoer in en rond Cala Millor is erg flexibel. De bussen rijden zo'n twee keer per uur. Er zijn goede verbindingen met plaatsen rondom en grotere steden, zoals: Palma de Mallorca. Deze stad is trouwens ook een bezoekje waard. Naast de bussen rijdt er ook een toeristentreintje rond. Deze gaat één keer in het uur en rijdt alleen van april tot en met oktober. En voor als je de bus mist: taxi's rijden er ook genoeg.

advertentie
Hotels Cala Milor Naar Cala Millor met Sunweb

Weer

Voor het weer moet je zeker richting Mallorca komen. Het eiland is namelijk gedurende het hele jaar een reis waard. De warmste maanden zijn van mei tot en met september met zo'n dertig graden. Maar ook in november kun je nog met twintig graden een duik in de Middellandse Zee maken.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Cala Millor valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een vissersplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Cala Millor heeft een eigen boulevard met allerlei toeristische winkeltjes. Leuk dus om hier een dagje aan te besteden. Op de boulevard bevinden zich ook nog restaurants en terrasjes.

Voor nog meer winkels, souvenirs en boetiekjes kun je een uitstapje maken naar Playa de Palma. Hier vind je kleine winkeltjes en een gezellige sfeer op de boulevard. Wil je de boulevard helemaal verkennen, dan kun je met paard en wagen alles zien. Voor de grotere winkels moet je meer richting het centrum gaan. In het centrum van Playa de Palma bevinden zich maar liefst tweehonderd winkels.

Cala Millor StrandCala Millor StrandFoto: Kai Alpers CC 3.0 Unported no changes made

Voor leuke boottochtjes is Cala Millor een goede uitvalsbasis. In Cala Millor kun je ook de boot pakken richting Porto Cristo en Formentor. Ondertussen geniet je van het uitzicht.

Verder kent Cala Millor ook een speciale piratenboottocht inclusief eten, drinken en life-muziek. Leuk voor de kinderen.

Na een dagje shoppen in het centrum kun je heerlijk genieten op de speciale glasbodemboot. Wat de boot zo speciaal maakt is dat het dek voorzien is van glas, waardoor je ook onderwater kunt kijken. Leuk dus om de onderwaterwereld te ontdekken, zonder dat je ervoor het water in hoeft.

Wil je juist wel het water in, dan is er nog de duikschool. Hier kan je leren duiken en dus zelf de Middellandse Zee verkennen.

Tips

Cala Millor is gezellig door alle restaurantjes en terrasjes. Op de boulevard en in de plaats zelf bevinden zich wel veertig eetgelegenheden, waaronder: Chinese restaurants, pizzeria's en hamburgerrestaurants. Verder kent Cala Millor nog zo'n 23 barretjes. Deze variëren ook van Engelse pubs tot Duitse bars. Voor een avondje feesten heeft Cala Millor nog een eigen discobar.

Cala Millor is niets meer dan een klein en rustig badplaatsje in een rustige omgeving, maar hierdoor is het zeker niet onaantrekkelijk. Integendeel zelfs, het zal je verbazen hoeveel er te doen is in dit plaatsje. Zoveel activiteiten, voor elk wat wils. Je kunt genieten van het prachtige heldere water met een boottocht of je kunt Cala Millor verkennen door middel van een rondritje per paardenkoets. Deze zijn geschikt om een eerste indruk van het kleine plaatsje te krijgen. Om nog meer cultuur te proeven huur je een auto om Cala Millor en de prachtige omgeving verkennen.

Markt Cala MillorMarkt Cala MillorFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

Er zijn talloze mogelijkheden om sportief in de weer te zijn. Wat dacht je van tennis, paardrijden, minigolf, voetbal, waterfietsen, duiken, skeeleren of fitnessen? Maar dan is er ook nog de échte sport voor vrouwen: winkelen. In Cala Millor zijn winkeltjes in overvloed op de lange boulevard of in het autovrije centrum. Even bijkomen van alle sportieve activiteiten? Dat kan heel gemakkelijk op het strand. Er worden namelijk van april tot en met oktober ligbedden en parasols verhuurd. Het prachtige witte strand loopt geleidelijk af.

Cala Millor denkt ook nog aan de kinderen. Zoals gezegd zijn er veel sportactiviteiten, waaronder duiken. Hiervoor is zelfs een duikschool, waar kinderen terecht kunnen. Verder kunnen ze hun gang gaan in de speeltuin of racen op de skelterbaan. Trampolines zijn ook aanwezig, net zo goed als pony's. Het Safaripark laat ze kennis maken met wilde dieren. Cala Millor is naast zijn imago als rustig plaatsje ook een kinderparadijs.

Cala Millor LINKS

Advertenties
• Cala Millor Tui Reizen
• Goedkoopste vliegtickets Europa? VliegenNaar
• Naar Cala Milor met Sunweb
• Wandelvakantie Mallorca
• Hotels Cala Milor
• Autoverhuur Sunny Cars Cala Millor
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Cala Millor bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems