Landenweb.nl

Palma Nova
 

Palma Nova Tui Reizen

To read about Palma Nova in English - click here

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Mallorca Wandelvakantie Mallorca

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen over de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst 10 miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Palma Nova is een klein plaatsje met wel drie verschillende stranden. Dit kleine gezellige plaatsje is ontstaan door het toerisme. Een jaar of vijftig geleden bestond Palma Nova niet meer dan uit een paar huizen waarvan de inwoners voornamelijk leefden van de visserij en de veeteelt. Inmiddels is Palma Nova uitgegroeid tot een vakantieplaats waar elk jaar weer vele toeristen vakantie vieren.

Palma NovaPalma NovaFoto: Rafael Ortega Díaz in het publieke domein

advertentie
Hotels Palma Nova Palma Nova Tui Reizen

Ligging P

Palma Nova ligt in het zuidwesten van Mallorca en ten westen van de grote stad Palma de Mallorca. Het plaatsje kent maar een paar honderd inwoners. Wanneer het zomertijd is, bloeit het plaatsje helemaal op. De toeristen maken Palma Nova dan weer helemaal levendig!

Palma Nova ligt tegen een ander plaatsje in Mallorca aan. Dit plaatsje, genaamd 'Magaluf' ligt verbonden met Palma Nova door middel van een centrale wijk. Deze wijk bestaat uit toeristische gebouwen en hotels. Zowel Magaluf als Palma Nova liggen aan de Costa De Calvià, met vele winkeltjes, bars, restaurants en prachtige stranden.

Wanneer je richting Palma Nova gaat, reis je zo'n 2 uur en vijftien minuten met het vliegtuig. Palma Nova ligt 35 kilometer vanaf het vliegveld 'Palma de Mallorca Saint Joan'. Binnen een half uurtje kun je dus in Palma Nova zijn!

advertentie
Zonvakantie oktober? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl Naar Palma Nova met Sunweb

Weer

In Palma Nova heerst een subtropisch Middellandse Zeeklimaat, waardoor het er bijna altijd lekker weer is. Een echte winter kent Mallorca niet. In juli en augustus is het hier het warmst, met temperaturen die kunnen oplopen tot zo'n 30 graden. De rest van de zomermaanden zijn ook heerlijk warm met altijd een verkoelend briesje.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Palma Nova valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een kustplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorcapagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

Palma Nova kent genoeg leuke bezienswaardigheden. Ook kinderen hoeven zich hier geen seconde te vervelen. Naast het shoppen in alle gezellige winkeltjes in Palma Nova is er in het nabijgelegen Magaluf elke zaterdag een vlooienmarkt. Lijkt het je wat om tussen de Spaanse spulletjes te lopen, dan is het zeker de moeite waard om naar deze markt te gaan.

Één kilometer buiten Palma Nova ligt het waterpretpark Aquapark. Met vele waterattracties is dit een leuk uitstapje voor u en de kinderen. Jong en oud kunnen zich hier namelijk heerlijk vermaken in alle zwembaden die zich in dit park bevinden.

Verder bezit het Aquapark vele glijbanen. In de zomertijd is dit park elke dag geopend vanaf 's ochtends tien uur tot 's avonds zes uur. Voor een ander waterspektakel kun je op pad met een boot met een glazen bodem. Hiermee zie je de gehele onderwaterwereld. Deze glasbodemboot laat je niet alleen de mooie omgeving zien, maar ook nog eens de Middellandse Zee, zonder nat te worden.

Naast deze spectaculaire boottocht zijn er ook nog andere boottochtjes die je naar omliggende plaatsjes om Palma Nova brengen.

MarinelandMarinelandFoto: Hombre sur q373 shared CC 3.0 no changes made

In Portals Nous, dat zo'n 3,5 kilometer van Palma Nova ligt, vind je Marineland. Dit park is vergelijkbaar met het Dolfinarium van Harderwijk. Hier kom je dolfijnen en andere spetterende zeedieren tegen. Een leuk uitstapje voor jong en oud.

Palma Nova heeft drie zandstranden met helder blauw water en douches. Het enige nadeel waarvoor je wat moet oppassen, is de zeebodem. Deze loopt vrij snel af, waardoor je het ene moment nog tot je knieën in het water staat en het andere moment tot je schouders. De veiligheid wordt gewaarborgd door middel van strandbewaking en een EHBO-post. Relaxen is heel goed mogelijk op deze stranden.

Parasols en ligbedden worden hier in overvloed verhuurd!

Het Palma Nova-strand is 452 meter lang en 60 meter breed. Dit strand is aan weerzijden begrensd door rotsen en geeft een fraai uitzicht. Dit strand heeft een ontspannen sfeer en je kunt iets eten bij een snackbar of cafetaria.

Het Son Matias-strand is net als het Palma Nova-strand een mooi zandstrand. In het zand bevinden zich ook schelpjes. Het Son Matias-strand is het langste strand van Palma Nova, met een lengte van 500 meter en 50 meter breed. Aan het noorden grenst het aan een rotspartij en in het zuiden gaat het strand over op een verhoging. Door de zeebodem die snel afloopt is er een gedeelte van de zee afgezet, waar kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen.

Het Havene-strand met schelpjes grenst aan een kleine jachthaven en de boulevard. Dit 325 meter lange en 40 meter brede Havene-strand brengt gezelligheid met zich mee door een cafetaria en restaurant met terras.

Tips

PalmaNova RestaurantsPalma Nova RestaurantsFoto: Gunnar Richter CC 3.0 Unported no changes made

In Palma Nova kom je om de haverklap wel een eetgelegenheid tegen. Er zijn er namelijk zo'n zestig met een gevarieerd aanbod. Door de jaren heen brachten veel toeristen een bezoekje aan Palma Nova, waardoor de keuken een internationaal karakter heeft gekregen. Tegenwoordig kun je dus genieten van Chinees, Italiaans, Mexicaans, Engels, Duits, Nederlands en Spaans eten. Zelfs een broodje kroket komt op het menu voor!

Naast de zestig eetgelegenheden zijn er ook nog zo'n veertig barretjes. Ook deze hebben allemaal een verschillend karakter. Zo zijn er Engelse pubs, koffiebars, ijssalons en karaokebars, waar je de sterren van de hemel kunt zingen.

Ook voor een echt feestje kun je terecht in één van de discotheken op Palma Nova. Maar discotheken vind je vooral in Magaluf. Hier vind je de grootste discotheek van Europa! Deze bestaat uit vijf bars, lasershows, een poolbiljart en nog veel meer, waar je het feest van je leven kunt hebben! Deze disco is elke dag geopend van 22.00 uur tot 5.00 uur.

In de heetste zomermaanden juli en augustus is het zeer druk in Palma Nova. Na augustus trekt de drukte weer weg. Heb je geen zin in drukte? Dan kun je ook nog in september of oktober een bezoekje brengen aan dit plaatsje. In deze maanden is het ook heerlijk weer met zo'n 20 tot 25 graden.

Met Palma Nova's 150 winkeltjes vliegt het geld je portemonnaie uit. In en rond het centrum vind je namelijk souvenirwinkeltjes, supermarkten, juweliers, sportzaken, kledingwinkels, slijterijen en parfumerieën. Daarnaast vind je ook nog eens één keer in de week een markt in Magaluf. Genoeg shopgelegenheden dus!

Wateractiviteiten Palma NovaWateractiviteiten Palma NovaFoto: Rafael Ortega Díaz in het publieke domein

Voor de echte sporters zijn er ook nog eens talloze sporten die je kunt uitoefenen in Palma Nova. Wat dacht je ervan om eens een balletje te slaan op de tennisbaan? Of je kunt een middagje paardrijden, skeeleren, golfen of volleyballen op één van de drie mooie stranden. Naast de sporten op het vaste land zijn er ook nog genoeg leuke wateractiviteiten.

De duikschool Blaumari bevindt zich op het Son-Matias-strand. Hier kan je duiklessen nemen of duikmaterialen huren. Ook is het mogelijk om te snorkelen.

Andere leuke waterbezigheden zijn waterskiën, kanoën, waterfietsen of er op los scheuren op een bananenboot.

Palma Nova LINKS

Advertenties
• Palma Nova Tui Reizen
• Zonvakantie oktober? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl
• Naar Palma Nova met Sunweb
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Hotels Palma Nova
• Wandelvakantie Mallorca
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Palma Nova bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems