Landenweb.nl

Playa de Palma
 

Hotels Plays de Palma

To read about Playa de Palma in English - click here

advertentie
Hotels Plays de Palma Autoverhuur Sunny Cars Mallorca

Algemeen

Mallorca is een groot eiland in de Spaanse Balearen regio. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer honderd bij zeventig kilometer. Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen vanuit de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst tien miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes.

Playa de PalmaPlaya de PalmaFoto: Darkone CC 2.5 Generic no changes made

Ten noordwesten van het drukke uitgaansplaatsje El Arenal ligt het rustigere Playa de Palma, niet te verwarren met de hoofdstad van Mallorca: Palma de Mallorca.

Niet geheel toevallig is de naam van dit plaatsje met een paar honderd inwoners bedacht door de naamgever van de hoofdstad van Mallorca. Playa de Palma is echter een stuk rustiger, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Het strand, de omgeving en het internationale karakter trekt veel West-Europeanen aan.

Daarnaast heeft Playa de Palma ook een druk centrum midden tussen de appartementen. De plaats richt zich op alle doelgroepen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen vermaken zich in dit stadje prima.

advertentie
Zonvakantie mei? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl Naar Playa de Palma met Sunweb

Ligging

Het mooie landschap van Playa de Palma lijkt voor een groot deel op dat van El Arenal. De Middellandse Zee met een lange boulevard met buiten het centrum veel vlakke akkers, bossen en exotische planten. Voor Playa de Palma geldt dus ook dat de bebouwing volledig gericht is op het toerisme, er is weinig geschiedenis in het straatbeeld terug te vinden maar wel moderne appartementen. Playa de Palma loopt parallel aan een drukke weg, die zomers nog wel eens last heeft van files. De weg loopt namelijk langs El Arenal en Ca'n Pastilla tot de hoofdstad Palma. Richting El Arenal en C'an Pastilla rijdt er ook een toeristentreintje.

Playa de Palma vanuit de LuchtPlaya de Palma vanuit de LuchtFoto: Olaf Tausch CC 3.0 Unported no changes made

De hoofdstad Palma is binnen twintig minuten te bereiken. Dat is vooral goed te doen met het openbaar vervoer, dat goed geregeld is in Playa de Palma. Zeven keer per uur rijdt er een bus. Aangezien Palma op slechts tien kilometer afstand ligt van Playa de Palma is de reis vanuit Nederland geen obstakel. Na de vliegreis van een dikke twee uur, is de tijd om van het vliegveld tot bij het vakantieadres te komen zeer kort. Natuurlijk is het ook mogelijk een auto te huren. Dat heeft zo zijn voordelen. De natuur, bezienswaardigheden en andere steden zijn gemakkelijk te bereiken. Een voordeel dus, maar met het goede openbaar vervoer zeker geen must.

advertentie
Wandelvakantie Mallorca PLaya de Palma Tui Reizen

Weer

Het weer in Playa de Palma is zonnig, het gehele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur wel oplopen tot dertig graden. Buiten de zomermaanden heb je nog steeds heerlijk weer en kan je genieten van temperaturen tot twintig graden. Er valt niet al te veel neerslag. De beste reistijd is in het voor- of najaar.

Geschiedenis

Over de geschiedenis van Playa de Palma valt niet veel te zeggen. Het was van oorsprong een kustplaatsje dat in opkomst raakte tijdens de toeristen toestroom in de zestiger jaren.

Zie voor de geschiedenis van Mallorca de Mallorca pagina van Landenweb.

Bezienswaardigheden

De boulevard van Playa de Palma is al een uitstapje op zich. Je vindt hier kleinere winkeltjes en boetiekjes. Vooral voor de gezellige sfeer moet je op de boulevard zijn; voor de grotere winkels moet je meer richting het centrum. Op de boulevard zijn vooral kledingwinkels, souvenirwinkels en supermarkten te vinden. Aan te raden als uitstapje is een rit met paard en wagen over de boulevard.

In het centrum zijn maar liefst tweehonderd winkels te vinden. Voor een dagje shoppen kun je ook naar Palma de Mallorca gaan.

El Arenal grenst aan Playa de Palma. Je kunt er in dit plaatsje voor kiezen om een tocht te maken met een glasbodemboot. Het dek van deze boot is voorzien van glas waardoor je zowel om je heen, als onder je een prachtig zicht hebt. Andere boottochten, onder andere langs de haven, zijn ook mogelijk. Verder is het Aquacity Park voor kinderen een leuk uitje. Dit park bevindt zich net buiten El Arenal en is met het openbaar vervoer te bereiken. Het dichtstbijzijnde postkantoor bevindt zich ook in El Arenal.

Playa de Palme StrandPlaya de Palme StrandFoto: Rene Westerholt in het publieke domein

Het grootste strand heeft de originele naam Playa de Palma strand. Dit strand is bijna drie kilometer lang en bestaat voor het grootste deel uit zand en licht grind.

Voor kinderen is het strand een ideale plaats aangezien de zeebodem niet snel afloopt. Voor de kids zijn er verder kleine speeltuintjes aanwezig. Voor de sportievelingen zijn op het strand meerdere activiteiten die onder het hoofdstuk Tips staan.

Verder zijn er aan het Playa de Palma strand volop strandbarretjes te vinden met de daarbij behorende cafetaria's. Parasols en zonnebedden kunnen het gehele seizoen worden gehuurd. Ook bevindt zich op het strand een EHBO-post.

Tips

Restaurant Playa de PalmaRestaurant Playa de PalmaFoto: Bengt Nyman CC 2.0 Generic no changes made

De boulevard is het paradepaardjevan Playa de Palma. Voor eetgelegenheden moet je hier zijn. Tientallen restaurantjes zijn er te vinden en na het eten is het heerlijk om een stukje te lopen langs de zee en de palmbomen. Verder kun je in het centrum en in de zijstraten van de bebouwde omgeving een heerlijk hapje eten.

Het aanbod van eten is voornamelijk afgestemd op de West-Europese keuken. Duitse en Nederlandse restaurants zijn aan de boulevard volop te vinden. Cafetaria's, grillrestaurants en pizzeria's zijn de verdere mogelijkheden.

Playa de Palma staat ook bekend om het rijke nachtleven. Dancings, barretjes en discotheken zijn vooral aan de boulevard te vinden. Verblijf je langere tijd in Playa de Palma, dan is El Arenal een alternatief voor het uitgaansleven. Hier bevinden zich vooral ook de Nederlandse discotheken zoals die van Radio 538 en Radio Veronica. Ook het MTV Beach House is populair.

Zoals gezegd heeft Playa de Palma een internationaal karakter. Veel Duitsers, Nederlanders en Belgen vieren hun vakantie in deze omgeving. Zij kiezen ervoor overdag te bruinen in de zon en 's avonds lekker te gaan dansen in één van de discotheken. Die zijn er vol op in Playa de Palma. Want ook in Playa de Palma gaat het nachtleven door tot in de vroege ochtend.

Verder is Playa de Palma een zeer sportieve plaats. Veel van die sporten hebben alles te maken met het water. Er bevindt zich bijvoorbeeld een duikschool. Verder is het mogelijk een tocht te maken met een kano, waterfiets of waterscooter. En ben je uitgeteld, dan ga je gewoon weer lekker luieren aan het witte strand.

Playa de Palma LINKS

Advertenties
• Playa de Palma Tui Reizen
• Zonvakantie mei? 30 tips Waarschijntdezonwel.nl
• Naar Playa de Palma met Sunweb
• Wandelvakantie Mallorca
• Hotels Plays de Palma
• Autoverhuur Sunny Cars Mallorca
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Playa de Palma bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems