Landenweb.nl

PALAU
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Palaus, Engels
  Hoofdstad  Ngerulmud
  Oppervlakte  459 km²
  Inwoners  18,244
  (2021)
  Munteenheid  Amerikaanse dollar
  (USD)
  Tijdsverschil  +8
  Web  .pw
  Code.  PLW
  Tel.  +680

To read about PALAU in English - click here

Hotels Palau

Geografie en Landschap

Geografie

Micronesië (van het Grieks: kleine eilanden) bestaat uit ongeveer 2300 grote en kleine eilanden. De eilanden liggen verspreid in de Westelijke Pacific tussen Hawaï (op ca. 6000 km) en de Filippijnen (op ca. 2400 km). Geografisch gezien bestaat Micronesië uit vier archipels: de Marshalleilanden, de Marianen, de Gilbert-eilanden en de Caroline-eilanden. Kiribati, behorend tot Micronesië, omvat ook de Line- en Phoenix-eilanden die tot Polynesië gerekend worden. De afstand van noord naar zuid bedraagt 2572 km en van oost naar west 5056 km. Dit betekent dat de eilanden verspreid liggen over een wateroppervlakte van meer dan 13 miljoen km2.

advertentie

Palau SatellietfotoPhoto: Publiek Domein

Palau of Belau (officieel: Republic of Palau en in het Palau: Beluu er a Belau) is een eilandenrepubliek in de Noord-Pacific, 800 km ten westen van de Filippijnen. De totale landoppervlakte van de 343 grote en kleine eilanden bedraagt 487 km2. De hoofdstad van Palau is Koror op het gelijknamige eiland. Samen met de Federatie Micronesië vormt Palau de archipel van de Caroline- eilanden. Palau behoort tot het werelddeel Oceanië.

Landschap

De republiek omvat ca. 25 merendeels onbewoonde koraaleilanden, waarvan het dichtbegroeide Babeldaob (Babalthuap ca. 370 km2) het grootst is. Andere grote eilanden zijn Koror, Peleliu en Angaur. Verder bestaat Palau uit de koraalatollen Kayangel en Ngeruangel en ca. 200 kalksteeneilanden onder de naam Rock Islands. Ook zijn er nog zes geïsoleerde eilanden: de Sonsorol Islands, Pulo Anna, Merir, Tobi en Helen, samen de Southwest-Islands. Het hoogste punt van Palau ligt op het eiland Babeldaob (217 meter). De Palau-eilanden zijn vernoemd naar hun ontdekker, de Britse kapitein Pelew.

advertentie

Onbewoonde rotseilandjes, PalauPhoto: Peter R. Binder in het publieke domein

Koror Island

Rock Islands

Babeldaob (Babelthuap)

Peleliu

Angaur Island

South-West Islands

PALAU LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Vliegticket Palau | VliegenNaar
• Hotels Palau
• Boeken, ook tweedehands, over PALAU bij Bol.com

Nuttige links

Palau Startnederland (N+E)
Reisinformatie Palau (N)

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia

Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems