NAURU   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels, Nauruaans
   HoofdstadYaren
   Oppervlakte21 km²
   Inwoners11.260 (mei 2019)
   MunteenheidAustralische dollar (AUD)
   Tijdsverschil+11
   Web | Code | Tel..nr | NRU | +674

Algemeen

Micronesië (van het Grieks: kleine eilanden) bestaat uit ongeveer 2300 grote en kleine eilanden. De eilanden liggen verspreid in de Westelijke Pacific tussen Hawaï (op ca. 6000 km) en de Filippijnen (op ca. 2400 km). Geografisch gezien bestaat Micronesië uit vier archipels: de Marshalleilanden, de Marianen, de Gilbert-eilanden en de Caroline-eilanden. Kiribati, behorend tot Micronesië, omvat ook de Line- en Phoenix-eilanden die tot Polynesië gerekend worden. De afstand van noord naar zuid bedraagt 2572 km en van oost naar west 5056 km. Dit betekent dat de eilanden verspreid liggen over een wateroppervlakte van meer dan 13 miljoen km2.

Nauru Satellietfoto Photo:Publiek domein

Nauru of Naoero (officieel: Republic of Nauru) is de kleinste republiek ter wereld en ligt in de West-Pacific ten noordoosten van het eiland Nieuw-Guinea en ten zuiden van de Marshalleilanden. Het dichtstbijzijnde buureiland is Banaba dat op ca. 250 km afstand ligt en tot Kiribati behoort. Nauru ligt 4000 kilometer van Sydney in Australië, 4160 kilometer van Honolulu op Hawaii en 4800 kilometer van Tokio in Japan. De totale landoppervlakte van Nauru bedraagt 21,3 km2. Nauru behoort tot het werelddeel Oceanië.

Nauru is een ovaalvormige atol, omgeven door een rif dat bij laag water droog ligt en aan de zeezijde steil afloopt. Landinwaarts gaat het rif over in een zandstrand, waarna de bodem zich geleidelijk verheft en overgaat in een 100 tot 250 m brede, vruchtbare strook land rondom het gehele eiland. Binnen deze strook bevindt zich een koraalrots met een hoogte van 63 meter, het hoogste punt van het eiland, waarop zich een uitgestrekt, fosfaatrijk plateau bevindt. Dit plateau kenmerkt zich door een zee van witte koraaltoppen tot wel 15 meter hoog. Dit landschap is ontstaan doordat het fosfaat tussen het koraal werd uitgehaald waardoor de koraaltoppen bleven staan.

Luchtfoto van NauruPhoto:Tatiana Gerus Creative Commons Attribution 2.0 Generic no changes made

NAURU LINKS

Advertenties
• Vliegtickets Nauru
• Hotels nauru
• Tradetracker plaats advertenties en verdien geld
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Nauru Startnederland (N+E)
Reisinformatie Nauru (N)
Reizendoejezo - Nauru (N)
Telefoongids Micronesië
Schrijf uw artikel over NAURU

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia
Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems