Landenweb.nl

LANZAROTE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Arrecife
  Oppervlakte  846 km²
  Inwoners  156,189
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  -1
  Web  .es
  Code.  ESP
  Tel.  +34

To read about LANZAROTE in English - click here

Authentieke Reizen naar Lanzarote

Steden LANZAROTE

Costa teguisePuerto del carmen

Populaire bestemmingen SPANJE

AndalusieCatalonieCosta blanca
Costa bravaCosta del solEl hierro
FormenteraFuerteventuraGran canaria
IbizaLa gomeraLa palma
LanzaroteMallorcaMenorca
Tenerife

Vakantie en Bezienswaardigheden

Sinds de jaren zestig is Lanzarote massaal ontdekt door de toeristen. In 1966 waren er op heel Lanzarote in totaal 140 bedden voor toeristen, inmiddels zijn dat er meer dan 100.000.

Zeker driekwart van de eilandbewoners leeft van de 1,5 miljoen toeristen die jaarlijks hun vakantie vieren op Lanzarote. Een groot gedeelte van de toeristen komt uit Duitsland en Engeland. Lanzarote wordt ook veel door Nederlandse toeristen bezocht.

Aan de zuidoostkust liggen verschillende vakantiecentra als Mácher, Tias en San Bartolomé. Tegenwoordig moet 90% van het drinkwater uit zee worden gewonnen. Ontziltingsfabrieken zorgen voor drinkwater, dat naar de verste uithoeken van het eiland wordt getransporteerd. Tientallen windturbines produceren een derde van de stroom die voor de ontziltingsfabrieken nodig is.

Om toeristengetto’s als op Gran Canaria en Tenerife te voorkomen, mocht er lange tijd geen gebouwen worden neergezet die hoger waren dan vier verdiepingen.

Alleen de hoofdstad Arrecife heeft nu wat hoogbouw. Om het karakteristieke landschap van het eiland zo min mogelijk aan te tasten, wordt het massatoerisme bovendien beperkt tot een aantal aangewezen gebieden.

Op de zwarte lavastranden van de westkust liggen kleine, groenige steentjes van olivijn, een halfedelsteen.

Puerto del Carmen is de bekendste badplaats van Lanzarote en daarmee haar toeristische hart. Aan weerszijden van een oud vissersdorpje strekt de plaats zich breed uit langs de kust. Het is niet voor niets dat Puerto del Carmen zo druk bezocht wordt, want het biedt een keur aan restaurants, vermaak, uitgaansmogelijkheden en vooral plezier op het water. Direct voor de kust ligt namelijk een prachtig rif, vermaard onder duikers. Dit alles zorgt ervoor dat ook de toeristische voorzieningen fantastisch zijn en er een breed aanbod aan hotels is. De natuur in de omgeving is fraai. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nationaal Park Timanfaya. Dit park is vermaard om het unieke maandlandschap dat hier te bewonderen is, surrealistisch is het bijna. Hier kunt u de vulkanische oorsprong van Lanzarote goed zien. Een ander hoogtepunt zijn de Cueva de los Verdes. Hier vindt u unieke vulkanische grotten, die er niet alleen bijzonder uit zien, maar ook bijzonder klinken. De akoestiek is absoluut uniek.

Costa Teguise heeft twee gezichten. Sommigen zien het als de rustiger, meer relaxte tegenhanger van het zeer drukke en dynamische Puerto del Carmen, anderen zien het als een wat tegenvallende, slaperige variant ervan. Feit blijft dat het dorp beschikt over een prachtig strand en modern is vormgegeven. Bovendien is het een waar paradijs voor golf- en windsurfers, want er staat een stevig windje op de kust. De Mirador del Rio is een schitterend vormgegeven uitzichtpunt. U staat hier op een hoogte van 475 meter, uitkijkend over het eiland, de branding, de zee en het eiland La Graciosa. De Jardin de Cactus, oftewel de Cactustuin, is een unieke Botanische tuin die zich onderscheidt van anderen door twee kenmerken: ten eerste is de tuin aangelegd in de vorm van een amfitheater en ten tweede is in de tuin de hand van architect César Manrique te zien. Dit betekent dat hij eigenzinnig is vormgegeven, met verrassende keuzes wat betreft fauna en beeldende kunst.

advertentie

LANZAROTE LINKS

Advertenties
• Lanzarote Tui Reizen
• Vakantie Lanzarote | Waarschijntdezonwel.nl
• Naar Lanzarote met Sunweb
• Autohuur Lanzarote
• Hotels Trivago
• Authentieke reizen naar Lanzarote
• Autoverhuur Sunny Cars Lanzarote
• Lanzarote Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over LANZAROTE bij Bol.com

Nuttige links

Duikreisverhaal, duiken in Lanzarote de Canarische eilanden (N)
Lanzarote (N)
Lanzarote 2 Link België (N)
Lanzarote Startnederland (N+E)
Reisinformatie Lanzarote
Wandelen Lanzarote (N)

Bronnen

Evers, K. / Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote

Gottmer/Becht

Reisenegger, V. / Lanzarote

ANWB

Scialdone, V. / Lanzarote

Bonechi

Weniger, S. / Lanzarote

Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems