Landenweb.nl

Puerto del Carmen
 

advertentie
Naar Puerto del Carmen met Sunweb Hotels Puerto del Carmen

Algemeen

Puerto del Carmen is de bekendste badplaats van Lanzarote en daarmee haar toeristische hart. Aan weerszijden van een oud vissersdorpje strekt de plaats zich breed uit langs de kust. Het is niet voor niets dat Puerto del Carmen zo druk bezocht wordt, want het biedt een keur aan restaurants, vermaak, uitgaansmogelijkheden en vooral plezier op het water. Direct voor de kust ligt namelijk een prachtig rif, vermaard onder duikers. Dit alles zorgt ervoor dat ook de toeristische voorzieningen fantastisch zijn en er een breed aanbod aan hotels is.

Puerto del Carmen

Puerto del CarmenFoto: Alinea CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Lanzarote Vliegtickets Tix.nl Puerto del Carmen Tui Reizen

Ligging

Mensen die in Puerto del Carmen verblijven zullen voor de meeste activiteiten geen vervoer nodig hebben: te voet is bijna alles te bereiken. Wel is het zo dat Lanzarote nog veel meer te bieden heeft. Voor toeristen die hierin geïnteresseerd zijn kan het aantrekkelijk zijn om een auto te huren. Zo heb je alle vrijheid om op eigen houtje de schatten die het eiland herbergt te ontdekken. Wat dat betreft is de ligging van Puerto del Carmen ideaal, omdat het vlakbij hoofdstad Arrecife ligt. Ook het vliegveld van Lanzarote ligt maar op zo'n 10 minuten rijden.

advertentie
Puerto del Carmen Vliegtickets.nl Autoverhuur Sunny Cars Puerto del Carmen

Weer

Een van de aantrekkelijkheden van Lanzarote is haar klimaat. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam, wat het tot een ideale winterzonbestemming maakt. De temperaturen stijgen bijna het hele jaar door tot boven de 18 graden en regelmatig raakt het kwik de 30 graden aan. Als de wind 's zomers uit Afrika komt kunnen de temperaturen zelfs oplopen tot 40 graden. Heet, maar de droogte van de lucht houdt de temperaturen dragelijk. Het enige dat door sommigen als een klein nadeel wordt gezien in Lanzarote is de sterke windkracht (anderen zien dat echter juist als een voordeel), maar op Puerto del Carmen heb je dat probleem niet omdat haar brede stranden heerlijk uit de wind liggen.

Puerto del Carmen Strand

Puerto del Carmen StrandFoto: Luis Miguel Bugallo Sánchez CC 3.0 Unported no changes made

Geschiedenis

Puerto del Carmen is een moderne badplaats en kent zodoende geen lange historie. Het dorpje is sinds mensenheugenis een vissersdorpje, maar oude restanten daarvan zijn nauwelijks gevonden. Over de geschiedenis is zodoende niet veel te zeggen. Toen Lanzarote in de jaren '80 een populaire bestemming werd voor zonzoekers, groeide Puerto del Carmen door haar heerlijke ligging en vriendelijke bevolking echter snel.

Bezienswaardigheden

Nationaal Park Timanfaya Lanzarote

Nationaal Park Timanfaya LanzaroteFoto: Andreas Tusche in het publieke domein

Historische bezienswaardigheden kent Puerto del Carmen zoals gezegd nauwelijks. De natuur is echter des te mooier. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nationaal Park Timanfaya. Dit park is vermaard om het unieke maandlandschap dat hier te bewonderen is, surrealistisch is het bijna. Hier kun je de vulkanische oorsprong van Lanzarote goed zien.

Cueva de los Verdes Lanzarote

Cueva de los Verdes LanzaroteFoto: Luc Viatour / www.Lucnix.be CC 3.0 Unported no changes made

Een ander hoogtepunt zijn de Cueva de los Verdes. Hier vind je unieke vulkanische grotten, die er niet alleen bijzonder uit zien, maar ook bijzonder klinken. De akoestiek is absoluut uniek. Wat dit precies betekent zal hier niet worden verklapt om het nog een verassing te laten zijn, maar dat je het uniek zal vinden staat vast.

Tips

Puerto del Carmen

Puerto del CarmenFoto: Luis Miguel Bugallo Sánchez CC 3.0 Unported no changes made

Het toerisme in de badplaats is bijzonder goed ontwikkeld. Dat betekent dat de voorzieningen wat betreft restaurants en entertainment uitstekend zijn en dat ook het aanbod aan hotels en appartementen van een hoog niveau is. Met name het huren van een appartement kan hier aantrekkelijk zijn, omdat je zo de vrijheid hebt om je weg op het eiland te vinden. Zin in een luxe vakantie om heerlijk tot rust te komen? Dat kan ook. De complexen beschikken bovendien vaak over talloze faciliteiten. Sauna's en wellnesscenters zijn geen uitzonderingen.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

Puerto del Carmen LINKS

Advertenties
• Puerto del Carmen Vliegtickets.nl
• Puerto del Carmen Tui Reizen
• Naar Purto del Carmen met Sunweb
• Lanzarote Vliegtickets Tix.nl
• Hotels Puerto del Carmen
• Autoverhuur Sunny Cars Puerto del Carmen
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Telefoongids

laatst bijgewerkt augustus 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems