Steden LANZAROTE

Populaire bestemmingen SPANJE

Costa Teguise   

Strandvakantie Costa Teguise

Costa Teguise heeft twee gezichten. Sommigen zien het als de rustiger, meer relaxte tegenhanger van het zeer drukke en dynamische Puerto del Carmen, anderen zien het als een wat tegenvallende, slaperige variant ervan. Feit blijft dat het dorp beschikt over een prachtig strand en modern is vormgegeven. Bovendien is het een waar paradijs voor golf- en windsurfers, want er staat een stevig windje op de kust. Een vakantie op Lanzarote is hoe dan ook een garantie voor een prachtige tijd met zowel natuur als cultuur binnen handbereik.

Costa Teguise Foto:Romazur in het publieke domein

Ligging Costa Teguise

De ligging van de Costa is in ieder geval fantastisch. De Costa Teguise ligt ten noorden van hoofdstad Arrecife, in het westen van Lanzarote. Het vliegveld is binnen 20 minuten te bereiken. Bovendien ligt de stad perfect ten opzichte van verschillende attracties. Zo liggen de Mirador del Rio, de Jardin de Cactus en de Jameos del Aqua niet ver weg. Kortom, een ideale uitvalsbasis als je niet alleen op één plek wil verblijven maar ook de rest van het eiland wil verkennen.

Weer Costa Teguise

Ook het weer is net zoals op de rest van Lanzarote fantastisch. De zomers zijn heel warm, vooral als de passaatwinden uit de Sahara over het eiland waaien. De winters zijn sowieso zeer aangenaam. Te koud wordt het zelden, dus is de Costa Teguise een uitstekende bestemming voor de winter. De temperatuur komt zeer zelden onder de 20 graden en zelfs in de donkerste maanden schijnt de zon hier nog zo'n 6 uur per dag. Bovendien is de kans op regen in alle seizoenen niet al te groot. In de zomermaanden regent het gemiddeld 0 (!) dagen, terwijl het ook in de natste maanden zelden meer dan 5 dagen regent. Oké, het kan hard waaien, maar door surfers wordt dat juist gewaardeerd.

Costa Teguise Strand Foto:Frank Vincentz Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Geschiedenis Costa Teguise

De badplaats is in de jaren '70 uit te grond gestampt om te voldoen aan de groeiende wens naar toeristische badplaatsen. Het is dan ook geen historische interesse die toeristen naar de Costa Teguise trekt. Wel heeft dat geresulteerd in een stad die in een moderne, open jaren '70 stijl is gebouwd. Er is een aantal van de mooiste all inclusive resorts van de Canarische Eilanden te vinden.

Costa Teguise bezienswaardigheden

Mirador del Rio Lanzarote Foto:H.Zell Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Zoals gezegd zijn er diverse attracties op slechts een steenworp afstand te vinden. Voorbeelden hiervan zijn Mirador del Rio, de Jardin de Cactus en de Jameos del Aqua. De Mirador del Rio is een schitterend vormgegeven uitzichtpunt. Je staat hier op een hoogte van 475 meter, uitkijkend over het eiland, de branding, de zee en het eiland La Graciosa.

Jardin de Catus Lanzarote Foto:Luis Miguel Bugallo Sánchez Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

De Jardin de Cactus, oftewel de Cactustuin, is een unieke Botanische tuin die zich onderscheidt van anderen door twee kenmerken: ten eerste is de tuin aangelegd in de vorm van een amfitheater en ten tweede is in de tuin de hand van architect César Manrique te zien. Dit betekent dat hij eigenzinnig is vormgegeven, met verrassende keuzes wat betreft fauna en beeldende kunst. Een laatste aanrader is het dorpje Teguise, dat iets verder in het binnenland ligt. Dit in Andalusische stijl gebouwde dorpje heeft een fantastische zondagse markt, waar u diverse streekproducten kunt proeven en kopen.

Tips Costa Teguise

Zwarte Stranden Lanzarote Foto:MoveinBlue Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported no changes made

Probeer als je op Lanzarote bent de verschillende unieke wonderen van de natuur die het eiland biedt te bewonderen. Door de zwarte lavagrond wordt het eiland ook wel 'de zwarte parel' genoemd, en het is niet voor niets dat UNESCO heel Lanzarote heeft geclassificeerd als biosfeerreservaat.


Schrijf uw artikel over Costa Teguise

Costa Teguise LINKS

Advertenties
• D-Reizen Costa Teguise
• Costa Teguise Vliegtickets.nl
• Costa Teguise Tui Reizen
• Naar Costa Teguise met Sunweb
• Costa Teguise Vliegvakanties WTC
• Hotels Costa Teguise
• Autoverhuur Sunny Cars Costa Teguise
• Lanzarote Vliegtickets Tix.nl


Nuttige links
Telefoongids

laatst bijgewerkt augustus 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems