Landenweb.nl

GRAN CANARIA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Las Palmas de Gran Canaria
  Oppervlakte  1.560 km²
  Inwoners  873,368
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  -1
  Web  .es
  Code.  ESP
  Tel.  +34

To read about GRAN CANARIA in English - click here

Naar Gran Canaria met Sunweb

Steden GRAN CANARIA

Maspalomas Playa de taurito Playa del ingles

Populaire bestemmingen SPANJE

AndalusieCatalonieCosta blanca
Costa bravaCosta del solEl hierro
FormenteraFuerteventuraGran canaria
IbizaLa gomeraLa palma
LanzaroteMallorcaMenorca
Tenerife

Vakantie en Bezienswaardigheden

Vanaf de jaren zestig van de 20e eeuw veroorzaakte het opkomende massatoerisme een belangrijke economische impuls. Er werden veel hotels, bungalows en appartementencomplexen gebouwd, vooral aan de zuidkust van Gran Canaria. Veel Canariërs werken sinds die tijd in de bouw en in de horeca.

advertentie

Veel hotels, Gran CanariaPhoto: Bengt Nyman CC 4.0 International no changes made

Veel van de huidige investeringen in de toeristensector zijn afkomstig van niet-Canarische ondernemingen, waardoor veel inkomsten naar het Spaanse vasteland afvloeien. Jaarlijks arriveren er ca. 9 miljoen toeristen op de verschillende eilanden en de totale dienstensector maakt ca. 80% uit van het bruto nationaal product. Gran Canaria trekt ca. 3 miljoen toeristen per jaar.

Veel jonge mensen trekken van het platteland naar de hoofdstad Las Palmas en naar de toeristencentra in het zuiden zoals Playa del Ingles en Maspalomas en daardoor worden de kleine dorpsgemeenschappen demografisch ernstig ontwricht.

advertentie

Maspalomas VuurtorenPhoto: Marc Ryckaert CC 3.0 Unported no changes made

Op het uiterste zuidpuntje van het Spaanse eiland Gran Canaria is de badplaats Maspalomas te vinden. Voor culturele bezienswaardigheden hoeft u niet naar Maspalomas te gaan, maar er zijn wel enkele andere leuke uitstapjes te maken. Zo kunt u zich een dagje in de Sahara wanen. Ten oosten van Maspalomas vindt u namelijk zo’n 400 hectare aan spectaculaire zandduinen. Deze duinen, uitgeroepen tot nationaal park, zijn alleen te bezoeken per voet of op de rug van een kameel. U kunt dus een tocht maken alsof u enkele honderden kilometers oostwaarts, op het Afrikaanse continent, verblijft. Maspalomas is ook een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen. Niet alleen doordat het er relatief rustig is, maar ook omdat hier het grootste aquapark van de Canarische Eilanden ligt. Aqualand Maspalomas kent een veelvoud aan attracties voor zowel jong als oud. Van over het hele eiland komt de lokale bevolking richting Maspalomas om een duik te nemen in dit hoogwaardige waterpark. Lees meer op de Maspalomas pagina van Landenweb.

advertentie

Playa del Ingles StrandPhoto: Wouter Hagens in het publieke domein

Playa del Ingles is hét toeristisch centrum van Gran Canaria. Het centrum van Playa del Ingles is de zevende hemel voor liefhebbers van winkelen. Op kleine afstand van elkaar vindt u onder andere winkelcentrum Tropical, Kasbah, Metro en Yumbo. Winkelcentra zijn te herkennen aan het teken CC (Centro Comercial). Het stadscentrum is daarnaast voorzien van talloze restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Het restaurant El Gaucho in Kasbah en Sakura in Cita zijn echte aanraders. Het heerlijke strand is natuurlijk een van de hoofdattracties van Playa del Ingles. Het lange zandstrand beschikt over een apart gedeelte voor naturisten. Tevens is er een gedeelte ingericht voor homoseksuelen. Het strand is over de gehele lengte voorzien van gezellige barretjes en leuke restaurants. Lees meer op de Playa del Ingles pagina van Landenweb.

advertentie

PLaya de TauritoPhoto: Bgabel at q373 shared CC 3.0 Unported no changes made

Playa de Taurito ligt aan de zuidwestkust van het eiland. Het meest bekend is de badplaats om haar prachtige stranden, die door landtongen beschut worden tegen de wind en de ultieme plek zijn voor een dagje ontspanning. Óf inspanning, want aan het strand kunnen ook allerlei watersporten beoefend worden, waaronder diepzeeduiken. Toe aan een verandering van uitzicht? Het dichtbijgelegen meer biedt een goed alternatief. In de directe omgeving van Playa de Taurito vind je bovendien de grotere badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglès. Een avondje uit in deze kustplaatsen is zeker de moeite waard en je kunt hier fantastisch shoppen en dineren.

advertentie

GRAN CANARIA LINKS

Advertenties
• Gran Canaria Tui Reizen
• Vliegtickets Las Palmas Gran Canaria
• Naar Gran Canaria met Sunweb
• Authentieke reizen naar Drab Canaria
• Autohuur Gran Canaria
• Hotels Trivago
• Eilandhoppen Canarische Eilanden
• Auto huren in Gran Canaria
• Gran Canaria Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over GRAN CANARIA bij Bol.com

Nuttige links

Gran Canaria (N)
Las Palmas Startpagina (N)
Reisinformatie Gran Canaria (N)
Wandelen Gran Canaria (N)

Bronnen

Anderson, B. / Gran Canaria

Deltas

Evers, K. / Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote

Gottmer/Becht

Gruschwitz, B.F. / Canarische Eilanden

Het Spectrum

MacPhedran, G. / Gran Canaria

Kosmos-Z&K

Rokebrand, R. / Reishandboek Gran Canaria

Elmar

Weniger, S. / Gran Canaria

Van Reemst

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems