Landenweb.nl

Playa del Ingles
 

Hotels Playa del Ingles

To read about Playa del Ingles in English - click here

advertentie
Playa del Ingeles Tui Reizen Naar Playa del Ingles met Sunweb

Algemeen

Playa del Ingles is hét toeristisch centrum van Gran Canaria. Ieder jaar kiezen ruim één miljoen toeristen voor een vakantie op Gran Canaria. Een flink gedeelte hiervan verblijft in een van de aangename hotels in Playa del Ingles. Naast de prettige accommodaties maken het geweldige klimaat en de heerlijke stranden dit plaatsje tot een van de meest geliefde bestemmingen in Europa.

Zandduinen Playa del InglesZandduinen Playa del InglesPhoto: Efotosadis CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Autoverhuur Sunny Cars Playa del Ingles Goedkope vluchten Canarische Eilanden

Ligging

Playa del Ingles ligt in het zuiden van Gran Canaria en maakt onderdeel uit van de gemeente San Bartolome de Tirajana. Het stadje wordt ingeklemd door het bekende Maspalomas en het minder bekende San Agustin. Direct aan de stad ligt het 2,7 kilometer lange Playa del Ingles-strand.

advertentie
Hotels Trivago Hotels Playa del Ingles

Weer

De zon schijnt het hele jaar door minimaal zes uur per dag en de gemiddelde maximumtemperatuur komt niet beneden de twintig graden. In de warmste maanden is er gemiddeld negen uur per dag zonneschijn en ligt het kwik op zo’n 28 graden Celsius. Tussen september en april valt er gemiddeld een op de zes dagen regen. In de zomermaanden is er amper neerslag. De temperatuur van de zee schommelt het hele jaar tussen de 20 en 25 graden. Met name april, mei, oktober en november zijn gewilde maanden voor een vakantie op Gran Canaria.

Geschiedenis

Playa del Ingles is typisch een stadje, dat is ontstaan uit westerse welvaartsontwikkeling. In de jaren ‘60 bestond het uit niet veel meer dan enkele tientallen huizen. Nadat men eenmaal het heerlijke strand en het geweldige klimaat had ontdekt kon de ontwikkeling beginnen. In de beginfase werden er voornamelijk hoge gebouwen met veel kamers uit de grond gestampt. Het merendeel van deze hotels is gerenoveerd en is een stuk vriendelijker gemaakt qua aanzicht.

Bezienswaardigheden

Playa del Ingles Centro CommercialPlaya del Ingles Centro CommercialPhoto: Odynny in het publieke domein

Het centrum van Playa del Ingles is de zevende hemel voor liefhebbers van winkelen. Op kleine afstand van elkaar vindt u onder andere winkelcentrum Tropical, Kasbah, Metro en Yumbo. Winkelcentra zijn te herkennen aan het teken CC (Centro Comercial). Het stadscentrum is daarnaast voorzien van talloze restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Het restaurant El Gaucho in Kasbah en Sakura in Cita zijn echte aanraders.

Aqualand Playa del InglesAqualand Playa del InglesPhoto: Xengi in het publieke domein

Themaparken zijn van oudsher enorm geliefd op Gran Canaria. Het park Holiday World, het Western-style park Sioux City en het Aqualand waterpark zijn allen leuke bestemmingen voor een dagje weg. Voor een goed potje golf kun je terecht op bijvoorbeeld de Campo de Golf course. Avonturiers kunnen per kameel het prachtige duingebied verkennen.

Tips

Liefhebbers van natuur en wandelen zijn hier aan het juiste adres. Het gebied rondom Playa del Ingles en Maspalomas leent zich uitstekend voor een romantisch, avontuurlijk of ontspannend tochtje. Na een wandeltocht is het leuk om een hapje te eten in een van de restaurants. Als je net iets verder kijkt dan het centrum alleen zitten er leuke restaurantjes waar je voor enkele euro’s een eenvoudige maaltijd opgediend krijgt.

Playa del Ingles StrandPlaya del Ingles StrandPhoto: Wouter Hagens in het publieke domein

Het heerlijke strand is natuurlijk een van de hoofdattracties van Playa del Ingles. Het lange zandstrand beschikt over een apart gedeelte voor naturisten. Tevens is er een gedeelte gericht op homoseksuelen. Het strand is over de gehele lengte voorzien van gezellige barretjes en leuke restaurants.

Playa del Ingles LINKS

Advertenties
• Playa del Ingles Tui Reizen
• Goedkope vluchten Canarische Eilanden
• Hotels Trivago
• Naar Playa del Ingles met Sunweb
• Hotels Playa del Ingles
• Autoverhuur Sunny Cars Playa del Ingles
• Boeken, ook tweedehands, over Playa del Ingles bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems