Landenweb.nl

Maspalomas
 

Hotels Maspalomas

To read about Maspalomas in English - click here

advertentie
Maspalomas Tui Reizen Naar Maspalomas met Sunweb

Algemeen

Gran Canaria is al jaren zeer populair onder Nederlandse en andere Europese toeristen die in zowel de zomer, als wintermaanden willen genieten van zon, zee en strand. Met name Maspalomas is zeer in trek. Met prachtige stranden als het bekende Playa del Ingles is deze stad dan ook uitermate geschikt voor dergelijke vakanties. Je kunt verblijven in het prachtige Maspalomas met haar leuke dorpskern, prachtige omgeving en moderne uitgaansgelegenheden. Wil je even helemaal weg van huis, de dagelijkse sleur en de Nederlandse kou? In Maspalomas kom je geheel tot rust.

Maspalomas VuurtorenMaspalomas VuurtorenPhoto: Marc Ryckaert CC 3.0 Unported no changes made

advertentie
Maspalomas Hotels Vliegen naar Maspalomas Gran Canaria? Vliegennaar.nl

Ligging

Op het uiterste zuidpuntje van het Spaanse eiland Gran Canaria is de badplaats Maspalomas te vinden. Het Playa del Ingles strand behoort ook tot het grondgebied van Maspalomas. Maspalomas wordt omringt door duinen en de Atlantische oceaan. Het vliegveld van Gran Canaria ligt op ongeveer 30 kilometer. Door de hoge kwaliteit van de infrastructuur en het openbaar vervoer is Maspalomas dus zeer makkelijk te bereiken.

advertentie
Hotels Trivago Autoverhuur Sunny Cars Maspalomas

Weer

De Canarisch Eilanden worden zowel in de zomer, als in de winter druk bezocht door vele toeristen van over de hele wereld. Het weer blijft dan ook het hele jaar uitermate prettig voor een vakantie. In de wintermaanden blijft het gemiddeld 20 graden Celsius, terwijl het zomers gemiddeld vijf graden warmer wordt. Over het algemeen regent het in Maspalomas zeer weinig, maar van april tot augustus regent het er gemiddeld één dag per maand.

Maspalomas ZonsondergangMaspalomas ZonsondergangPhoto: Tony Hisgett CC 2.0 Generic no changes made

Geschiedenis

Toen de Canarische Eilanden in de vijftiende eeuw werden veroverd door Spanje ging de archipel vooral dienen als handelspost. Met name Gran Canaria werd een belangrijke haven voor Spaanse handelsschepen. Toen de scheepvaart innoveerde, veranderde de rol van het eiland steeds meer in dat van een toeristenoord. Rijke Europeanen zochten hier steeds vaker voor enkele weken of maanden de zon op. Na de Tweede Wereldoorlog kwam deze ontwikkeling in een stroomversnelling. Dit leidde onder andere tot de oprichting van Maspalomas in 1964. Door haar ligging aan de zuidkust van het eiland is deze Spaanse badplaats in de jaren daarop uitgegroeid tot de populairste bestemming op Gran Canaria en één van de bekendste bestemmingen van de Canarische archipel.

Bezienswaardigheden

Zandduinen MaspalomasZandduinen MaspalomasPhoto: Himarerme in het publieke domein

Voor culturele bezienswaardigheden hoef je niet naar Maspalomas te gaan, maar er zijn wel enkele andere leuke uitstapjes te maken. Zo kun je je een dagje in de Sahara wanen. Ten oosten van Maspalomas vind je namelijk zo’n 400 hectare aan spectaculaire zandduinen. Deze duinen, uitgeroepen tot nationaal park, zijn alleen te bezoeken te voet of op de rug van een kameel. Je kunt dus een tocht maken alsof je enkele honderden kilometers oostwaarts, op het Afrikaanse continent, verblijft.

Moya Gran CanariaMoya Gran CanariaPhoto: Kabaeh49 CC 3.0 Unported no changes made

Je kunt vanuit Maspalomas vrij eenvoudig de rest van Gran Canaria bezoeken. Het ruige binnenland met indrukwekkend vulkanisch gesteente, grotten en valleien vormen op zichzelf al een attractie om doorheen te rijden. Wat minder gebruikelijk, maar zeker aan te raden, is een dagje de zee op. Huur een bootje in Maspalomas en ga een stukje de Atlantische oceaan op. Met een beetje geluk zie je hier en daar dolfijnen en andere exotische vissoorten rondzwemmen.

Tips

Maspalomas GolfbaanMaspalomas GolfbaanPhoto: Stefan Berg CC 3.0 Unported no changes made

Direct naast Maspalomas is de grootste golfbaan van het eiland gelegen. Golfliefhebbers kunnen deze baan niet aan zich voorbij laten gaan, wanneer zij Gran Canaria bezoeken. Onder de heerlijke subtropische zon kun je hier op een heerlijke manier tot rust komen, terwijl je tegelijkertijd veel beweegt.

Aqualand MaspalomasAqualand MaspalomasPhoto: Xengi in het piblieke domein

Maspalomas is ook een uitstekende bestemming voor gezinnen met kinderen. Niet alleen doordat het er relatief rustig is, maar ook omdat hier het grootste aquapark van de Canarische Eilanden ligt. Aqualand Maspalomas kent een veelvoud aan attracties voor zowel jong als oud. Van over het hele eiland komt de lokale bevolking richting Maspalomas om een duik te nemen in dit hoogwaardige waterpark.

Een essentieel onderdeel van een goede vakantie is de accommodatie. Omdat Maspalomas speciaal gebouwd is om toeristen te herbergen, is de kwaliteit van haar accommodaties over het algemeen zeer goed.

Maspalomas LINKS

Advertenties
• Maspalomas Tui Reizen
• Vliegen naar Maspalomas Gran Canaria? Vliegennaar.nl
• Naar Maspalomas met Sunweb
• Maspalomas Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Maspalomas
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Maspalomas bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt maart 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems