Landenweb.nl

Playa de Taurito
 

Hotels Playa de Taurito

To read about Playa de Taurito in English - click here

advertentie
Naar Playa de Taurito met Sunweb Playa de Taurito Tui Reizen

Algemeen

PLaya de TauritoPLaya de TauritoPhoto: Bgabel at q373 shared CC 3.0 Unported no changes made

Een idyllische vakantie-enclave op het zonnige eiland Gran Canaria, dat is Playa de Taurito. Want wil je een heerlijk ontspannen vakantie op Gran Canaria in 2014, dan zal deze badplaats zeker niet teleurstellen! De veelzijdige kustplaats heeft iedere vakantieganger iets te bieden; of het je nu om de paradijselijke stranden, het bruisend nachtleven of de bijzondere natuur gaat, Playa de Taurito heeft het. Dankzij de talloze luxe accommodaties in en rond de badplaats verblijf je hier heel comfortabel.

advertentie
Vluchten naar Gran Canaria | Vliegennaar.nl Autoverhuur Sunny Cars Gran Canaria

Ligging

Playa de Taurito ligt aan de zuidwestkust van het eiland. Het meest bekend is de badplaats om haar prachtige stranden, die door landtongen beschut worden tegen de wind en de ultieme plek zijn voor een dagje ontspanning. Óf inspanning, want aan het strand kunnen ook allerlei watersporten beoefend worden, waaronder diepzeeduiken. Toe aan een verandering van uitzicht? Het dichtbijgelegen meer biedt een goed alternatief. In de directe omgeving van Playa de Taurito vind je bovendien de grotere badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglès. Een avondje uit in deze kustplaatsen is zeker de moeite waard en je kunt hier fantastisch shoppen en dineren.

advertentie
Hotels Trivago Hotels Playa de Taurito

Weer

De archipel waartoe Gran Canaria behoort kent een subtropisch klimaat. De noordoostpassaat en de Canarische Stroom maken dat het weer aan de kustplaatsen het hele jaar vrijwel constant is en ook de temperatuur van het zeewater is niet aan grote schommelingen onderhevig. In het kort komt dit neer op de ideale omstandigheden voor een zomerse vakantie en zo is Playa de Taurito dus ook heel geschikt als winterzonbestemming! Diep in het binnenland op grotere hoogte kan de temperatuur echter lager liggen, dus houdt daarmee rekening bij een uitstapje naar de meer landinwaartse natuurgebieden of de bergtop Pico de las Nieves.

Geschiedenis

Hoewel soms gefluisterd wordt dat de Canarische Eilanden een overblijfsel zijn van het vergane Atlantis, is het aannemelijker te geloven dat de eilandengroep ontstaan is door vulkaanuitbarstingen vele duizenden jaren geleden. De zwarte zandstranden herinneren hier nog aan en zo ademen ook de stranden van Playa de Taurito een stukje geschiedenis. Vanaf het ontstaan heeft het eiland vele verschillende overheersers gekend en hoewel de eilanden al sinds midden veertiende eeuw Spaans grondgebied vormen, heeft de bevolking toch een heel eigen identiteit weten te behouden.

Bezienswaardigheden

Zandduinen MaspalomasZandduinen MaspalomasPhoto: Himarerme in het publieke domein

Met een vakantie in Playa de Taurito kun je alle kanten op. Behalve genieten aan zee, kun je in deze regio namelijk ook de leukste uitstapjes maken en de omgeving bewonderen. Een absolute must-see vormt het beschermd duingebied Dunas de Maspalomas, dat haast een woestijnvlakte lijkt en vanwaar je getuige kunt zijn van een prachtige zonsondergang. Daarnaast telt het eiland nog liefst 32 andere natuurparken, dus fervente wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een groter contrast dan tussen de serene natuur en het levendige Las Palmas is haast niet voor te stellen. In de hoofdstad kijk je je ogen uit terwijl je ronddwaalt in de historische wijk Vegueta, die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Ook een aanrader is een autootje huren en zo de kust- en bergdorpjes bezoeken. Het eiland biedt in ieder geval voldoende variatie voor een onvergetelijke vakantie.

Tips

Playa de Taurito is ronduit romantisch en daarbij past natuurlijk een verblijf in een even romantisch vakantieadresje. In een bungalowpark heb je alle luxe en gemak, maar ervaar je door de authentieke accommodaties ook het echte Gran Canaria. Een aanrader voor ieder die graag verblijft in een oase van rust, met de zee op een steenworp afstand en dichtbij bruisende steden!

Playa de Taurito LINKS

Advertenties
• Playa de Taurito Tui Reizen
• Vluchten naar Gran Canaria | Vliegennaar.nl
• Naar Playa de Taurito met Sunweb
• Hotels Playa de Taurito
• Autoverhuur Sunny Cars Gran Canaria
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over Playa de Taurito bij Bol.com

Nuttige links


laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems