Landenweb.nl

COTE D'AZUR
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Marseille
  Oppervlakte  31.400 km² (Provence-Alpes-Côte d' Azur)
  Inwoners  5,131,187
  (2021)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .fr
  Code.  FRA
  Tel.  +33

To read about COTE D'AZUR in English - click here

Hotels Cote D'Ázur

Populaire bestemmingen FRANKRIJK

ArdecheAuvergneBourgondie
BretagneCevennenCorsica
Cote d'azurDordogneElzas
JuraLanguedoc-roussillonLoiredal
LotNormandiePicardie
Provence

Vakantie en Bezienswaardigheden

De Côte d'Azur heeft zich sinds het begin van de 20e eeuw langzaam, maar gestaag tot het belangrijkste toeristische gebied van Frankrijk ontwikkeld. Een derde van alle werknemers verdient zijn geld in de toeristenbranche. Plaatsen als Monte Carlo en St-Tropez leven er vrijwel uitsluitend van en in totaal geven de toeristen in dit gebied ca. 5 miljard euro per jaar uit. De Côte d'Azur is goed voor meer dan één procent van de wereldmarkt voor overnachtingen, meer dan 70 miljoen per jaar.

Nice is het belangrijkste toeristencentrum van Frankrijk en de grootste badplaats aan de Côte d'Azur. Bovendien is het ná Parijs de stad met de meeste musea en galeries. De spectaculaire kust tussen Menton en Nice kreeg de naam ‘Rivièra’ toen het in de 19e eeuw als winterbestemming in de mode kwam. Cannes is, op Parijs na, dé winkelstad van Frankrijk.

Monaco-Ville is de hoofdstad van het prinsdom Monaco. De bekendste bezienswaardigheid in Monaco-Ville is zonder twijfel het prinselijk paleis het Palais Princier. De prins van Monaco en zijn familie wonen in dit prachtige bouwwerk en er is een klein Napoleonmuseum te vinden. Het gebouw stamt uit 1191. Een ander bijzonder bouwwerk in de stad is de Sint Nicolaas-kathedraal van Monaco-Ville. De kerk stamt uit 1875 is opgetrokken in Romaans-Byzantijnse stijl. In de 13e eeuw heeft er al een kerk gestaan gewijd aan Sint Nicolaas. De kathedraal kent een prachtig mozaïek op de koepel boven het altaar en ook de troon is zeer fraai. Er liggen diverse prinsen van Monaco en bisschoppen in de kathedraal begraven. Ook de graftombe van de voormalig echtgenoot van Grace Kelly, Prins Ranier III, ligt in de Sint Nicolaas-kathedraal.

advertentie

COTE D'AZUR LINKS

Advertenties
• Cote D'Azur Tui Reizen
• Autoverhuur Sunny Cars Nice
• Hotels Trivago
• Fietsvakanties Sawadee
• Cote D'Azur Hotels
• Boeken, ook tweedehands, over COTE D'AZUR bij Bol.com

Nuttige links

Cote D' Azur Startnederland (N+E)

Bronnen

Booren, R. van den / Côte d'Azur

ANWB

Côte d’Azur

Kosmos Reisgidsen

Côte d'Azur, Monaco

Lannoo

Simon, K. / Côte d'Azur

ANWB

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt april 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems