Landenweb.nl

COTE D'AZUR
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Frans
  Hoofdstad  Marseille
  Oppervlakte  31.400 km² (Provence-Alpes-Côte d' Azur)
  Inwoners  5.059.000
  (mei 2019)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .fr
  Code.  FRA
  Tel.  +33

Populaire bestemmingen FRANKRIJK

ArdecheAuvergneBourgondie
BretagneCevennenCorsica
Cote d'azurDordogneElzas
JuraLanguedoc-roussillonLoiredal
LotNormandiePicardie
Provence

Vakantie en Bezienswaardigheden

De Côte d'Azur heeft zich sinds het begin van de 20e eeuw langzaam, maar gestaag tot het belangrijkste toeristische gebied van Frankrijk ontwikkeld. Een derde van alle werknemers verdient zijn geld in de toeristenbranche. Plaatsen als Monte Carlo en St-Tropez leven er vrijwel uitsluitend van en in totaal geven de toeristen in dit gebied ca. 5 miljard euro per jaar uit. De Côte d'Azur is goed voor meer dan één procent van de wereldmarkt voor overnachtingen, meer dan 70 miljoen per jaar.

Nice is het belangrijkste toeristencentrum van Frankrijk en de grootste badplaats aan de Côte d'Azur. Bovendien is het ná Parijs de stad met de meeste musea en galeries. De spectaculaire kust tussen Menton en Nice kreeg de naam ‘Rivièra’ toen het in de 19e eeuw als winterbestemming in de mode kwam. Cannes is, op Parijs na, dé winkelstad van Frankrijk.

Monaco-Ville is de hoofdstad van het prinsdom Monaco. De bekendste bezienswaardigheid in Monaco-Ville is zonder twijfel het prinselijk paleis het Palais Princier. De prins van Monaco en zijn familie wonen in dit prachtige bouwwerk en er is een klein Napoleonmuseum te vinden. Het gebouw stamt uit 1191. Een ander bijzonder bouwwerk in de stad is de Sint Nicolaas-kathedraal van Monaco-Ville. De kerk stamt uit 1875 is opgetrokken in Romaans-Byzantijnse stijl. In de 13e eeuw heeft er al een kerk gestaan gewijd aan Sint Nicolaas. De kathedraal kent een prachtig mozaïek op de koepel boven het altaar en ook de troon is zeer fraai. Er liggen diverse prinsen van Monaco en bisschoppen in de kathedraal begraven. Ook de graftombe van de voormalig echtgenoot van Grace Kelly, Prins Ranier III, ligt in de Sint Nicolaas-kathedraal.

advertentie
Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

COTE D'AZUR LINKS

Advertenties
• Cote D'Azur Tui Reizen
• Cote D'Azur Vliegtickets.nl
• Fietsvakanties Sawadee
• Cote D'Azur Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Nice
• Campings Cote D' Azur

Nuttige links

Cote D' Azur Startnederland (N+E)
Telefoongids Frankrijk

Bronnen

Booren, R. van den / Côte d'Azur

ANWB

Côte d’Azur

Kosmos Reisgidsen

Côte d'Azur, Monaco

Lannoo

Simon, K. / Côte d'Azur

ANWB

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt november 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems