Populaire bestemmingen FRANKRIJK

COTE D'AZUR   

Bestuur

Frankrijk is een democratische republiek die in het jaar 1789 ontstond, toen de Franse Revolutie een einde maakte aan de monarchie en de feodale staatsvorm. Er zijn in totaal 101 departementen (96 in Frankrijk en 5 in de overzeese gebieden), die allen in alfabetische volgorde een nummer hebben. De departementen bleken te klein om goed te kunnen functioneren en dus herverdeelde men het land in 22 regio's. Iedere zes jaar gaat men naar de stembus om een departementale raad te kiezen. Zij kiezen op hun beurt het dagelijks bestuur van het departement, de departementale commissie. Voor de huidige politieke situatie, zie hoofdstuk geschiedenis.

Nice is de grootste stad van de Côte d'Azur, met een inwoneraantal van ca. 350.000. De stad is het centrum van de 'Communauté urbaine' Nice-Côte d'Azur, bestaande uit 24 gemeenten en ca. 500.000 inwoners.

Typisch Côte d'Azur

Internationale Filmfestival van Cannes
In 1939 werd het internationale filmfestival van Cannes opgericht om de concurrentie met Hollywood aan te gaan. Dat lukte aardig, want na de Oscars zijn de Gouden Palmen de meest begeerde filmprijzen. Door de Tweede Wereldoorlog vond het eerste festival pas in 1947 plaats maar vanaf die tijd wordt elk jaar in mei het twaalf dagen durende filmfestival gehouden.

Parapente
St-André-Les-Alpes is Frankrijks belangrijkste centrum voor parapente of schermvliegen, het vliegen met een vliegtoestel dat ontstaan is uit het parachute-springen. Het meest fundamentele verschil tussen parachute en parapent is dat een parachute zich in vrije val opent en met een parapent in vliegbare toestand wordt gestart.

COTE D'AZUR LINKS

Advertenties
• Cote D'Azur Tui Reizen
• Cote D'Azur Vliegtickets.nl
• Cote D'Azur Kras Reizen
• D-Reizen Cote d'Azur
• Cote D'Azur Hotels
• Campings Cote D' Azur
• Nice Vliegtickets WTC
• Autoverhuur Sunny Cars Nice

Nuttige links

Cote D' Azur Startnederland (N+E)
Telefoongids Frankrijk
Artikelen en Reisverhalen over COTE D'AZUR
  Het onderwaterreservaat van Port..  Nice
  Iles de Hyères  Saint Tropez
  Roquebrune sur Argens

Bronnen

Booren, R. van den / Côte d'Azur
ANWB

Côte d’Azur
Kosmos Reisgidsen

Côte d'Azur, Monaco
Lannoo

Simon, K. / Côte d'Azur
ANWB

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems