Populaire bestemmingen FRANKRIJK

CEVENNEN   

Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans
   HoofdstadAlès
   Oppervlakte913 km²
   Inwoners63.640 (2014, laatst bekend)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..fr | FRA | +33

Het toerisme is van levensbelang voor de Cevennen. Het gaat in deze streek vaak om kleinschalig of groen toerisme. Mensen krijgen steun van de overheid wanneer ze oude boerderijen opknappen en restaureren tot gites ruraux. Deze gites zijn in trek bij wandelaars en fietsers.

Parc National des Cevennes foto: Myrabella

De grote attractie is het Parc National des Cevennes waar lage bergen soepel overgaan in de vlakte van de Languedoc. Het is een lappendeken van rotsachtige hoogten, graslanden, bossen en boerderijen. Dit park vormt een klassiek landschap van het traditionele Franse leven. Canyons en rotswanden zijn tot 500 meter hoog.
De grotten Aven Armand, Dargilan en Bramabiau hebben bezoekers aangetrokken sinds het eind van de 19e eeuw. Aven Armand is groot genoeg om de Kathedraal Notre-Dame te bevatten en heeft meer dan 400 gigantische stalagmieten. De Grotte de Dargilan staat bekend als de "roze grot" vanwege de roze kleur van de druipsteen. Bramabiau is in wezen een ondergrondse canyon uitgesneden door de onderaardse rivier Bonheur. Spectaculair is ook de boven de rivier Hérault gelegen Grotte des Demoiselles.

Een bijzonder uitje is een ritje met een origineel oud vervoermiddel, de stoomtrein 'Train à vapeur des Cévennes', over de uit 1909 stammende lijn Anduze-Saint-Jean.

Train vapeur des Cevennes

Op de hoogvlakte van de Cham des Bandons staat de grootste concentratie menhirs van Zuid-Frankrijk. De 154 menhirs stammen waarschijnlijk uit het late Neolithicum (ca. 2500 v.Chr.)

CEVENNEN LINKS

Advertenties
• Cevennen Hotels
• FRankrijk Tui Reizer
• Frankrijk Vliegtickets.nl

Nuttige links

Cevennen Startnederland (N+E)
Telefoongids Frankrijk
Schrijf uw artikel over CEVENNEN

Bronnen

BBC - Country Profiles

CIA - World Factbook

Forst, Bettina / Cevennen-Ardèche : met Grands Causses, Aigoual-Massiv en Mont Lozère : 50 wandelingen tussen Centraal Massief en Rhônedal

Graaf, Gjelt de / Languedoc, Rousillion : Cevennen, Tarn
ANWB

Pijnenburg, Hans / Languedoc, Cevennen en Tarn
Gottmer/Becht

Wikipedia

www.landenweb.nl/frankrijk

laatst bijgewerkt juni 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems