Populaire bestemmingen SPANJE

Vakantie   

Basisgegevens
   Officiële landstaalCatalaans, Spaans
   HoofdstadBarcelona
   Oppervlakte32.113 km²
   Inwoners7.522.596 (mei 2019)
   Munteenheideuro (EUR)
   Tijdsverschil+0
   Web | Code | Tel..es | ESP | +34

Catalonie: boulevard in Salou foto: Wikisid

Catalonië is een erg bekend toeristisch gebied, vanwege vele badplaatsen. Vooral onder jongeren zijn deze in trek, omdat er erg veel discotheken, kroegen en andere uitgaansmogelijkheden zijn. De bekendste badplaatsen aan de Catalaanse kust zijn: Lloret de Mar, Salou, Calella, Malgrat de Mar en Blanes.

Catalonië, Ramblas van Barcelona foto: Luis Miguel Bugallo Sánchez (Lmbuga)

Barcelona is een trekpleister op toeristisch gebied en miljoenen buitenlandse toeristen bezoeken deze stad. Vooral vanwege de architectuur en cultuur. De verfijnde en stijlvolle stad Barcelona is een van de meest populaire steden van Spanje, de tweede in grootte na Madrid. Barcelona heeft voor elk wat wils en hoewel de stad erg groot is, is het verrassend eenvoudig om je weg te vinden. Barcelona heeft een enorm aantal bezienswaardigheden die de stad een bezoek waard maken.

Casa Milà Barcelona foto: Year of the dragon

Toeristische attracties in Barcelona zijn onder andere het Parc Güell - met een aantal prachtige creaties van de wereldberoemde Antoni Gaudi, de Ramblas - de bekendste straat van Spanje, omzoomd met bomen en in trek bij zowel toeristen als bij de lokale bevolking, het Parc de la Ciutadella- de perfecte plek om te ontspannen in de zon, La Sagrada Familia – de torenhoge kathedraal van Gaudí, die is uitgegroeid tot een symbool van Barcelona, de Casa Mila - een bijzonder gebouw ontworpen door Gaudi, en de Eixample - een 19e-eeuwse stadsuitbreiding met statige lanen en herenhuizen.

Catalonie Barcelona Fundació Joan Miro foto: Felix König

Er zijn ook veel belangrijke musea en galeries in Barcelona, de meest populaire is het Picasso Museum met een grote verzameling van schilderijen en keramiek gemaakt door de beroemde kunstenaar. Er is ook een schat aan informatie over het leven van Picasso. Het museum van de Geschiedenis van de stad, dat de hele geschiedenis van de stad beschrijft. Het Museu Nacional d'Art de Catalunya met een collectie Romaanse kunst, waaronder muurschilderingen van de Romaanse kerken. Het Museu d'Art Contemporani de Barcelona omvat buitenlandse werken. Het museum Fundació Joan Miro dat de werken van Miro toont De Fundació Antoni Tàpies heeft een verzameling van Tàpies werken en het werk van architect Antoni Gaudí.

CATALONIE LINKS

Advertenties
• Catalonie Tui Reizen
• Vliegtickets naar Barcelona
• Catalonie Kras Reizen
• Catalonië Hotels
• Catalonie Vliegvakanties WTC
• Barcelona Campings
• Barcelona Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Catalonie Startnederland (N+E)
Girona Startkabel (N)
Telefoongids Spanje
Schrijf uw artikel over CATALONIE

Bronnen

Wikipedia

www.landenweb.nl/spanje

Hendriksen, B / Barcelona en Catalonië

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt september 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems