Populaire bestemmingen SPANJE

EL HIERRO   

Algemeen

Het christelijke geloof vestigde zich met de komst van de Spanjaarden op de Canarische Eilanden. Paters van verschillende monnikenorden stichtten kloosters en kapellen en zorgden voor de kerstening van de oorspronkelijke bevolking van de Canarische Eilanden.
De Canariërs zijn voor bijna 100% katholiek en hebben ter ere van de Heilige Maagd Maria veel kerken gebouwd. Naast de gewone nationale kerkelijke feestdagen worden er ook veel Mariafeesten en herdenkingsdagen van een groot aantal heiligen uitbundig gevierd. Tijdens bedevaarten (‘romerias’) worden beelden van Maria, Jezus of andere heiligen meegedragen.
De beschermheilige van de Canarische Eilanden is Maria Lichtmis of ‘Virgen de la Candelaria’.

Bijzondere kerkgebouwen

VALVERDE

De Iglesia Santa Maria de la Concepción is een vestingkerk, gebouwd in 1767 op de plaats van een eerdere, 16e eeuwse kapel. De kerk heeft drie schepen en boven het middenportaal verheft zich een kleine klokkentoren, omsloten door een houten balkon. De grote klok in de klokkentoren is in 1886 uit Parijs meegebracht.
Op de spits van de toren staat een groot Madonnabeeld. Het plafond is gemaakt in de mujédar-stijl en wordt gedragen door Toscaanse zuilen.

FRONTERA

De Nuestra Señora de la Candelaria is een 17e-eeuwse kerk en ligt aan de voet van een vulkaan. Opvallend zijn het houten plafond en het vergulde altaar.

Ermita Nuestra Señora de la Virgen de los Reyes (Onze-Lieve-Vrouw van de Maagd van de Koningen) is een witte ommuurde bedevaartkapel, waarin een standbeeld van de schutspatrones van El Hierro.
Eens in de vier jaar begint bij de ermita de grote ‘Bajada de la Virgen’, een optocht waarbij het beeld in een draagstoel naar Valverde wordt gedragen. Binnen in de kapel staat de madonna op een zilveren draagbaar.


EL HIERRO LINKS

Advertenties
• El Hierro Zonvakanties WTC
• Eliza was here
• Hotels El Hierro
• Cheaptickets El Hierro

Nuttige links

Reisinformatie El Hierro (N)
Romans over Canarische Eilanden (N)
Telefoongids Spanje
Willgoto Canarische Eilanden (N)
Schrijf uw artikel over EL HIERRO

Bronnen

Evers, K. / Canarische Eilanden : Tenerife, La Gomera, El Hierro, La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote
Gottmer

Leibl, M. / Gomera & Hierro
Van Reemst

Lipps, S. / Wandelgids La Gomera en El Hierro
ANWB

Murphy, P. / Canarische Eilanden
Kosmos-Z&K

Renouf, N. / Canarische Eilanden
Kosmos-Z&K

Rochford, N. / Wegwijzer voor La Palma en El Hierro : een landschapsgids
Sunflower Books

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2018
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems