Landenweb.nl

COSTA DEL SOL
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Marbella
  Oppervlakte  87.268 km² (Andalusië)
  Inwoners  ca. 1,000,000
  (2018)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .es
  Code.  ESP
  Tel.  +34

To read about COSTA DEL SOL in English - click here

Hotels Costa del Sol

Populaire bestemmingen SPANJE

AndalusieCatalonieCosta blanca
Costa bravaCosta del solEl hierro
FormenteraFuerteventuraGran canaria
IbizaLa gomeraLa palma
LanzaroteMallorcaMenorca
Tenerife

Vakantie en Bezienswaardigheden

Toerisme is verreweg de belangrijkste economische sector van de Costa Del Sol. In dit gebied zijn prachtige stranden en overvloedige zonneschijn.

Belangrijke toeristische centra zijn Torremolinos en Marbella. Als je Torremolinos aandoet is het een leuk uitstapje om naar een van de authentieke visserswijken van Torremolinos te gaan. In La Carihuela, El Bajondillo en El Calvario vind je nog die authentieke Spaanse sfeer. Je kunt er door de steile, smalle straatjes wandelen, kleine vissershuisjes bekijken en daarna heerlijke, verse ‘pescadito’ (gebakken visjes) eten in de knusse visrestaurantjes. Het massatoerisme wordt door de bevolking gezien als een zegen en een vloek.

Het achterland ( Andalusië) heeft veel culturele trekpleisters en hoogtepunten zoals het Alhambra in Granada en de steden Sevilla en Cordoba.

Nerja was in het verleden een rustig vissersplaatsje. Tegenwoordig trekt Nerja met haar mooie stranden, prettige klimaat en groene natuur ieder jaar weer veel toeristen aan. In Nerja is bovendien een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje te vinden: de grotten van Nerja. De Cueva de Nerja, een druipsteengrot vlakbij het centrum van Nerja, vormt een van de meest bezochte culturele bezienswaardigheden van Spanje. In de grot, die stamt uit het Paleolithische tijdperk, zijn stalactieten en stalagmieten te zien. Het is met een gangenstelsel van 5 kilometer een van de grootste grotten van Europa. Er is zelfs een stalactiet in de grot gevonden van maar liefst 32 meter hoog. Nerja is ook bekend vanwege het Balcón de Europa. Dit is een boulevard in het centrum van de plaats die op 23 meter hoogte op een rots in de Middellandse Zee is gebouwd. De originele boulevard werd al in 1487 gebouwd en is daarna meerdere malen gerestaureerd. Het is hier altijd een drukte van jewelste. Lees meer op de Nerja pagina van Landenweb.

advertentie

COSTA DEL SOL LINKS

Advertenties
• Costa del Sol Tui Reizen
• Naar de Costa del Sol met Sunweb
• Marbella Hotels
• Spanje met de Trein
• Auto huren in Malaga
• Hotels Trivago
• Boeken, ook tweedehands, over COSTA DEL SOL bij Bol.com

Nuttige links

Bronnen

www.landenweb.nl/spanje

Wikipedia

Oosterman, I / Costa Del Sol, Andalusië

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems