Landenweb.nl

SERVIE
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Servisch
  Hoofdstad  Belgrado
  Oppervlakte  77.474 km²
  Inwoners  8,675,953
  (2021)
  Munteenheid  Servische dinar
  (CSD)
  Tijdsverschil  +0 (zomer +1)
  Web  .rs
  Code.  SRB
  Tel.  +381

To read about SERBIA in English - click here

ANWB vakantie boeken Servie

Steden SERVIE

Belgrado

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme naar Servië komt het laatste decennium weer langzaam op gang. In 2003 bezochten 339.000 buitenlandse toeristen het land (inkomsten: 201 miljoen dollar), in 2005 waren dat er al 453.000. In 2005 kwamen de meeste toeristen uit Slovenië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Kroatië, Duitsland, Italië, Griekenland en Bulgarije.

De natuur is in Servië nog ongerept. Er zijn vier grote nationale parken die met of zonder gids te bezoeken zijn. In de steden Nis, Novi Sad en vooral Belgrado zijn veel culturele bezienswaardigheden. In Belgrado moet je in ieder geval een bezoek brengen aan het Kalemegdan Fort dat oorspronkelijk al uit de tijd van de Kelten stamt.

De tempel van Saint Sava en het nationaal museum zijn ook een bezoekje waard. Het Beli Dvor, het Witte Paleis, is een prachtig gebouw dat bezit is van kroonprins Aleksander. Het ligt in de exclusieve wijk Dedinje. De prins heeft overigens geen politieke macht aangezien Servië een republiek is. Het Witte Paleis was ooit de verblijfplaats van Tito, de laatste president van Joegoslavië. Zie verder ook de Belgrado pagina van Landenweb.

Het Tara Nationale Park licht in het westelijke deel van Servië op 19.200 hectare grond. De Drina rivier, de natuurlijke grens met Bosnië en Herzegovina, is ook een onderdeel van dit park. De imposante Drina kloof is een favoriete bestemming voor varen en raften. De prachtige natuur verbaast de bezoekers met de dichte bossen, diepe grotten, watervallen en een grote diversiteit aan flora en fauna. De zeldzame Pancic Spruce dateert uit de prehistorie.

Duivelsstad (Ðavolja Varoš) ligt in het zuidelijke deel van Servië aan de oever van Tuta River (Gele Rivier). De rotsformaties bestaan uit 202 stenen piramiden van 2 tot 15 meter. Dit wonder van steen is een van de merkwaardigste monumenten van het land.

advertentie

SERVIE LINKS

Advertenties
• Djoser Rondreis Servie
• Hotels Trivago
• ANWB vakantie boeken Servie
• Rondreis Balkan
• Servie Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Servië
• Transport Servië - TTS Quality Logistics B.V
• Boeken, ook tweedehands, over SERVIE bij Bol.com

Nuttige links

Reisinformatie Servië (N)
Servië Startnederland (N+E)

Bronnen

Detrez, R. / Servië-Montenegro : mensen, politiek, economie, cultuur, milieu

Koninklijk Instituut voor de Tropen ; Novib

Milivojevic, J. / Serbia

Children’s Press

Mitchell, L. / Serbia

Bradt Travel Guides

Schuman, M.A. / Serbia and Montenegro

Facts On File

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems