Landenweb.nl

COSTA BRAVA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Spaans
  Hoofdstad  Barcelona
  Oppervlakte  32.113 km²
  Inwoners  7,669,999
  (2021, Catalonië)
  Munteenheid  euro
  (EUR)
  Tijdsverschil  +0
  Web  .es
  Code.  ESP
  Tel.  +34

To read about COSTA BRAVA in English - click here

Hotels Costa Brava

Populaire bestemmingen SPANJE

AndalusieCatalonieCosta blanca
Costa bravaCosta del solEl hierro
FormenteraFuerteventuraGran canaria
IbizaLa gomeraLa palma
LanzaroteMallorcaMenorca
Tenerife

Vakantie en Bezienswaardigheden

Het toerisme is van eminent belang aan de Costa Brava. De stranden trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Voor de cultureel geïnteresseerden is de nabijheid van Barcelona een extra argument om naar de Costa Brava af te reizen.

De verfijnde en stijlvolle stad Barcelona is een van de meest populaire steden van Spanje, de tweede in grootte na Madrid. Barcelona heeft voor elk wat wils en hoewel de stad erg groot is, is het verrassend eenvoudig om je weg te vinden. Barcelona heeft een enorm aantal bezienswaardigheden die de stad een bezoek waard maken. Toeristische attracties in Barcelona zijn onder andere het Parc Güell - met aantal prachtige creaties van de wereldberoemde Antoni Gaudi, de Ramblas - de bekendste straat van Spanje, omzoomd met bomen en in trek bij zowel toeristen als bij de lokale bevolking, het Parc de la Ciutadella- de perfecte plek om te ontspannen in de zon, La Sagrada Familia – de torenhoge kathedraal van Gaudí, die is uitgegroeid tot een symbool van Barcelona, de Casa Mila - een bijzonder gebouw ontworpen door Gaudi, en de Eixample - een 19e-eeuwse stadsuitbreiding met statige lanen en herenhuizen.

Er zijn ook veel belangrijke musea en galeries in Barcelona, de meest populaire is het Picasso Museum met een grote verzameling van schilderijen en keramiek gemaakt door de beroemde kunstenaar. Er is ook een schat aan informatie over het leven van Picasso. Het museum van de Geschiedenis van de stad, dat de hele geschiedenis van de stad beschrijft. Het Museu Nacional d'Art de Catalunya met een collectie Romaanse kunst, waaronder muurschilderingen van de Romaanse kerken. Het Museu d'Art Contemporani de Barcelona omvat buitenlandse werken. Het museum Fundació Joan Miro dat de werken van Miro toont De Fundació Antoni Tàpies heeft een verzameling van Tàpies werken en het werk van architect Antoni Gaudí.

advertentie

COSTA BRAVA LINKS

Advertenties
• Costa Brava Tui Reizen
• Naar de Costa Brava met Sunweb
• Hotels Trivago
• Spanje met de Trein
• Costa Brava Hotels
• Auto huren in Barcelona
• Boeken, ook tweedehands, over COSTA BRAVA bij Bol.com

Nuttige links

Costa Brava Startnederland (N+E)
Reisverhaal duiken in Spanje L'Estartit, vele foto's en informatie (N)

Bronnen

Wikipedia

www.landenweb.nl/spanje

Hendriksen, Bartho / Barcelona en Catalonië

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems