Landenweb.nl

ONTARIO
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Toronto
  Oppervlakte  1.076.395 km²
  Inwoners  14,223,942
  (2021)
  Munteenheid  Canadese dollar
  (CAD)
  Tijdsverschil  -6, -7
  Web  .ca
  Code.  CA-ON
  Tel.  +1

To read about ONTARIO in English - click here

Rondreizen CanadaPLUS

Populaire bestemmingen CANADA

AlbertaBritish columbiaManitoba
New brunswickNewfoundland en labradorNorthwest-territories
Nova scotiaNunavutOntario
Prince edward islandQuebecSaskatchewan
Yukon

Vakantie en Bezienswaardigheden

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten en is vooral van belang in de stad Toronto en rond de Niagara watervallen. Deze watervallen zijn vooral vanaf de Canadese kant mooi en indrukwekkend. Je kunt zelfs achter de watervallen komen via een ondergronds gangenstelsel.

In Toronto is een bezoek aan de CN Tower een must. Deze zendmast was ooit het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Elk jaar brengen twee miljoen mensen een bezoek aan dit wereldwonder om te genieten van het adembenemende uitzicht. De Dierentuin van Toronto is Canada's grootste dierentuin, bekend om zijn interactief onderwijs. Het is een unieke wildlife ervaring, die mensen wil inspireren om te leven op een manier die het welzijn van de natuurlijke wereld goed doet. De dierentuin heeft meer dan 5.000 dieren en meer dan 460 verschillende soorten. Een leuke wijk in Toronto is het distillery district. Deze wijk is autoluw en is het centrum van het hippe Toronto met veel boetieks, cafés, galeries en andere uitgaansgelegenheden.Ottawa is de hoofdstad van Canada en de vierde stad in grootte van het land. De stad ligt in het oostelijke deel van Zuid-Ontario aan de zuidelijke oever van de Ottawa rivier. Ottawa en de naburige steden Gatineau en Quebec vormen de National Capital Region (NCR). De stad werd gesticht in 1826 als Bytown en kreeg de naam van Ottawa in 1855. De stad ontwikkelde zich al snel tot politiek en technologisch centrum van Canada. Een van de oudste attracties van de stad is het Rideau kanaal, het oudste continu bediende kanaalsysteem van Noord-Amerika. Het werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed in 2007. Er zijn vierentwintig nationale historische locaties in Ottawa en omgeving. Het culturele leven in Ottawa speelt zich af in Lower Town, Downtown en Parliament Hill. De straten rond Wellington Street, Rideau Street, Sussex Drive, Elgin Street, Bank Street, Somerset Street, Preston Street en Sparks street zijn de plekken met veel boetieks, musea, theaters, galeries, restaurants, cafes, bars en nachtclubs.

Black Creek Pioneer Village is een stap terug in de tijd naar het 19e eeuwse Canada. Meer dan 35 huizen, werkplaatsen, openbare en agrarische gebouwen laten het leven zien van een landelijke Victoriaanse gemeenschap in Ontario in de jaren 1860. Dorpelingen en ambachtslieden in klederdracht tonen vaardigheden zoals het koken op een open haard het maken van brood, frezen, smeden, naaien, drukken en nog veel meer. Ontdek de dorpswoningen en werkplaatsen, bezoek de boerderijdieren en maak een wandeling door de bijzondere tuinen.

advertentie

ONTARIO LINKS

Advertenties
• Vliegtickets Toronto
• Ontario Hotels
• Bouw je eigen Canada Rondreis
• Hotels Trivago
• Auto huren in Toronto
• Camperreizen Canada
• Boeken, ook tweedehands, over ONTARIO bij Bol.com

Nuttige links

Ontario Startnederland (N+E)

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

www.landenweb.nl/canada

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems