Landenweb.nl

ONTARIO
 

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Toronto
  Oppervlakte  1.076.395 km²
  Inwoners  14.374.084
  (mei 2019)
  Munteenheid  Canadese dollar
  (CAD)
  Tijdsverschil  -6, -7
  Web  .ca
  Code.  CA-ON
  Tel.  +1

Populaire bestemmingen CANADA

AlbertaBritish columbiaManitoba
New brunswickNewfoundland en labradorNorthwest-territories
Nova scotiaNunavutOntario
Prince edward islandQuebecSaskatchewan
Yukon

Geografie en Landschap

Geografie

Ontario is de meest zuidelijke provincie van Canada en de op één na grootste provincie van Canada met meer dan een miljoen km2. Ontario wordt in het noorden begrensd door de Hudson Bay en de James Bay, in het oosten door Québec, in het zuiden door de St. Lawrence River, Lake Ontario, de Amerikaanse staten New York, Ohio en Michigan, Lake Erie, Lake Huron, Lake Superior, en in het westen door de provincie Manitoba. Van oost naar west is de grootste afstand 1690 kilometer en van oost naar west 1610 kilometer.

advertentie

Ontariomeer Satellietfoto

Photo:publiek domein

advertentie

Landschap

In het zuiden van deze provincie liggen de grote meren Lake Superior, Huron, Michigan, Erie en Ontario, die weer verbonden worden de grote rivieren St. Lawrence, Niagara, Ottawa en Rideau.

Lake Erie is ongeveer 400 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Het is het ondiepste van de Grote Meren en scheidt Canada van de Verenigde Staten. Lake Superior of Bovenmeer is het meest westelijke van de Grote Meren, en met 82.000 km2 het grootste zoetwaterreservoir ter wereld.

Ontario herbergt de beroemdste waterval ter wereld, Niagara Falls, en verder zo’n 250.000 grote en kleine meren. De Canadese Horseshoe-waterval is 54 meter diep en 675 meter breed; de Amerikaanse waterval is 56 meter diep en 320 meter breed. Iedere minuut valt er 115 miljoen liter water in de Horseshoe Falls.

advertentie

Horsehoe Waterfall, Niagara Falls, Ontario

Photo:Helen Filatova CC Attribution-Share Alike 3.0 Unportedno changes made

Het onbewoonde noorden van Ontario, Algoma-land, is een gebied met bossen, watervallen, ravijnen en bergen. In het Sudbury Basin, gelegen in het landschap van het noordelijke Canadese Schild, is een vindplaats van vele metalen en mineralen, o.a. goud, zilver, platina, kobalt en vooral nikkel.

In de St.-Lawrence rivier liggen de Thousand Islands, een gebied met meer dan 1000 eilanden. Het eiland Prince Edward County heeft 25 meter hoge duinen van fijn zand; ze worden beschouwd als een van de belangrijkste zoetwaterduingebieden in de wereld.

Het Algonquin Provincial Park is het oudste en beroemdste park in Ontario met een oppervlakte van 7725 km2 ongerepte natuur en meer dan 1000 meren. Manitoulin Island ligt vlak tegen de noordoever van Lake Huron en is, met zijn oppervlakte van 2800 km2, het grootste eiland in een meer ter wereld.

St. Lawrence Islands National Park ligt in de gelijknamige rivier, waar die de grens vormt met de staat New York. Het park bestaat uit 18 beboste eilanden en een stuk of tachtig rotsachtige kleine eilandjes.

Belangrijke rivieren in Ontario zijn de Abitibi, de Albany, de Attawapiskat, de Montréal, de Moose, de Niagara, de Ottawa, de Thames, de Trent en de Winisk.

Klimaat en Weer

Zuid-Ontario heeft een vochtig klimaat met lange, warme zomers en zachte winters door de matigende invloed van de Grote Meren.

In het noorden van de provincie heeft men koude winters en zonnige, warme zomers met koele nachten.

De gemiddelde jaartemperatuur varieert van 2-3°C in het zuiden tot ca. -4°C in het verre noorden van de provincie. Verschillende locaties delen het record wat betreft de maximumtemperatuur, 42,2°C (Atikokan, Fort Frances en Biscotasing). In het zuiden zijn zomer temperaturen van meer dan 35°C geen uitzondering.

Aan de andere kant van thermometer liggen plaatsen als Central Patricia, Hornepayne, White River en Geraldton met minima lager dan -50°C. Iroquois Falls houdt het record met -58,3°C.

In Ontario valt meer neerslag dan in de westelijke staten. Jaarlijks valt in het oosten van de provincie rond de 800 mm. De neerslag is wel over het hele jaar verdeeld. Rond de Hudsonbaai is het met jaarlijks 1700 uur zonneschijn minder zonnig door het gemakkelijk ontstaan van mist en laaghangende bewolking.

De hoeveelheid neerslag varieert sterk van jaar tot jaar en van plaats tot plaats. In het algemeen kan men stellen dat de hoeveelheden neerslag van het noordwesten naar het zuidoosten toenemen. Zo ontvangt het Big Trout Lake-gebied ca. 600 mm neerslag per jaar, de Marathon/White River-regio ca. 900 mm en Thunder Bay iets meer dan 700 mm. De meeste neerslag valt in de maanden mei tot september. Periode van langdurige droogte komen eigenlijk niet voor. Winters met meer dan 400 cm sneeuw in sommige gebieden zijn vrij normaal. Searchmount, ten oosten van het Bovenmeer of Lake Superior, haalt gemakkelijk 430 cm.

Thunder Bay is de zonnigste plaats in Ontario en zelfs in geheel Oost-Canada met iets meer dan 2200 uur zonneschijn per jaar.

Toronto ligt redelijk zuidelijk en ondervindt invloed van de meren in de buurt, waardoor de gemiddelde temperaturen meevallen. In de winter ligt in Toronto meestal een dun laagje sneeuw en daalt de temperatuur gemiddeld 10 gaden onder nul; in de zomer is het dagelijks rond de 27°C, en daarmee is Toronto een van de warmere plaatsen van Canada, samen met Montréal in de provincie Québec.

Planten en Dieren

advertentie

Planten

Ontario heeft een behoorlijk aantal nationale parken. Point Pelee NP is een stuk land dat Lake Erie in steekt. Het is het meest zuidelijke punt van Canada, maar het is een park omdat deze mengeling van stranden, bossen, meren en moerassen onderdak biedt aan ieder jaar duizenden trekvogels. Bruce Peninsula NP en Fathom Five National Marine Park liggen op de landvinger die Lake Huron en de Georgian Bay scheidt. Het is een landschap van rotsen, vol grotten en bedekt met bossen waar ook orchideen groeien.

advertentie

Dieren

Algonquin is het oudste en beroemdste park in Ontario. Hier kan je bevers, elanden, rendieren, wolfen en beren tegenkomen. In het zuiden van het park loopt Highway 60. Als je daar rijdt, is de kans zelfs zeer groot dat je meerdere elanden tegenkomt. Algonquin is ook erg aantrekkelijk voor vissers. Het wemelt hier van de zalmforel en baars!

Geschiedenis

Ontario werd, voor de eerste Europese ontdekkingsreizigers het gebied betraden, bewoond door diverse indianenstammen, onder andere Ojibway, Iroquois en Algonquian. Rond 1610-1615 werd het gebied verkend door de Fransen en Henry Hudson verkende de baai die nu zijn naam draagt. Franse en Engelse koloniale belangen kwamen in Noord-Amerika diverse malen met elkaar in conflict en zo ook in Ontario. In 1763, na afloop van de Franse en Indiaanse oorlog, kwam het gehele gebied onder Engelse controle en werd Ontario in 1774 bij Québec gevoegd. Na afloop van de Amerikaanse Revolutie vestigden veel Britse Loyalisten zich in Ontario en in 1791 werd Québec opgesplitst en werd het gebied dat nu Ontario beslaat omgedoopt in Boven Canada.

Tijdens de Oorlog van 1812 vielen Amerikaanse troepen Boven Canada binnen en York, het latere Toronto, werd platgebrand. De Amerikanen die wel de controle over de Grote Meren verkregen slaagden er echter niet in om vaste voet aan de grond te krijgen en werden terug over de grens gedreven. Na de oorlog kwam een stroom van immigranten op gang die de bevolking snel deed groeien. Na enige rebellieën werd in 1840 Boven Canada weer verenigd met Franstalige Québec met als doel de Britse Noord-Amerikaanse bezittingen met elkaar te integreren. In 1867 vormde Boven Canada, nu Ontario genoemd, samen met 3 andere provincies de Confederatie Canada. Ontario groeide al snel uit tot de economische motor van Canada en het gebied dat tot de provincie behoorde werd flink naar het noorden en westen uitgebreid. In 1904 openden de Ford autofabrieken hun eerste installatie in Canada in Ontario, gevolgd door General Motors een decennium later. De automobielindustrie zou lange tijd een grote drijfveer achter de Ontariaanse economie zijn.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Ontario een steeds meer cultureel diverse bevolking met de intocht van Oost-Europeanen en Aziaten. En een verharding van Québecs nationalisme in de jaren 1970 zorgde voor een influx van Engelstaligen uit die provincie. In 1985 kwam een einde aan een decennialange periode waarin de Progressief-Conservatieven de provinciale politiek beheersten en sindsdien wordt de regering in Ontario afwisselend door de Conservatieven en de Liberalen gevormd met in de jaren 1990 een desastreus verlopen experiment waarin de socialistisch georiënteerde NDP de regering vormde, hetgeen leidde tot een ernstige economische neergang. Hoewel Ontario aan het begin van de 21e eeuw nog altijd de grootste bevolking en economie van Canada kent, levert het toch steeds meer invloed in ten voordele van de westelijke provincies.

Zie verder ook de geschiedenis van Canada op Landenweb.

Bevolking

Ontario heeft de grootste bevolking van alle provincies van Canada met, volgens de volkstelling van 2011, 12.851.821 inwoners. In 2017 is dat aantal gegroeid tot ongeveer 13,5 miljoen. Het grootste deel van deze bevolking woont op slechts een klein percentage van het totale gebied, voornamelijk in het zuiden van de provincie en langs de zuidwestelijk grens met de Verenigde Staten. Het dichtstbevolkte deel van Ontario is het gebied tussen Toronto en Niagara en staat bekend als de Golden Horseshoe. De regio's rond Ottawa en het Ontario Schiereiland van London tot Windsor zijn ook dichtbevolkt. Hoewel tot aan ongeveer 1900 de bevolking voornamelijk op het platteland leefde is de bevolking sindsdien voor het overgrote deel in de stedelijke gebieden geconcentreerd.

De totale bevolkingsgroei van Ontario bedroeg tussen 1991 en 2001 ongeveer 14%, grotendeels gevoed door immigranten die zich voornamelijk rond Toronto en de andere grote steden vestigen. De grootste etnische groepen zijn mensen van Britse en Franse afkomst die 25% respectievelijk 5% van de bevolking uitmaken. Verder zijn er grote groepen Italianen en andere Europese gemeenschappen en, vooral sedert het einde van de 20e eeuw vele zuid-Aziaten, Libanezen en Somaliërs. De meer dan 70.000 indianen die in Ontario wonen leven meest op reservaten en de meerderheid van hen behoort tot de Ojibway.

Taal

Canada kent twee officiële talen, Engels en Frans. Frans is de moedertaal van 24% van de bevolking, Engels van 63% van de bevolking.

Canadezen hebben hun eigen kenmerkende accent, maar het geschreven Canadees-Engels lijkt erg veel op het Engels in Engeland. Buiten Québec hebben steeds minder mensen Frans als moedertaal, en hoewel er nog Franstalige gemeenschappen voorkomen in de maritieme provincies, Manitoba en Ontario, is de taal in sommige gebieden sterk beïnvloed door het Engels op het gebied van woorden en zinsbouw. Dit heeft geleid tot een voor een buitenstaander onbegrijpelijke mengtaal die ‘franglais’ wordt genoemd.

Op aandrang van de Franstaligen uit Québec besliste de Canadese federale regering in 1969 om heel Canada officieel tweetalig te maken.

Frans is de officiële taal in Québec, maar in de rest van Canada overheerst de Engelse taal. Het regeringscentrum Ottawa is tweetalig, want alle ambtenaren moeten zowel het Frans als het Engels beheersen.

Het Frans is in de loop der tijden sterk veranderd. Met name in de grote steden gebruiken de ‘Canadiens’ steeds meer anglicismen. Sommige woorden die in Frankrijk al verouderd zijn, worden hier nog wel gebruikt, zoals ‘charette’ voor kiepwagen en ‘fin-de-semaine’ in plaats van ‘le weekend’. Verder bestaat er een enorme variatie in het soort Frans dat er gesproken wordt. In de loop der tijd is in Québec een dialect ontstaan dat ‘Joual’ genoemd wordt:

Enkele uitdrukkingen uit het Joual:

In de Yukon-territory in het noordwesten van Canada worden acht inheemse talen gesproken. Zeven daarvan zijn van de Athapaskische taalfamilie: Gwich’in, Han, Kaska, Northern Tutchone, Southern Tutchone, Tagish en Upper Tanana. Verder wordt er nog Tlingit gesproken, dat enigszins verwant is aan het Athapaskisch.

De inwoners van Newfoundland hebben een geheel eigen dialect met een ietwat Iers accent, maar met unieke woorden en uitdrukkingen:

Het Inuktitut, de taal van de Inuit, is een levende taal en groeit nog steeds. Het is een wijdverbreide taal in het noorden van Canada, en Inuit uit het gehele arctische gebied kunnen elkaar verstaan. Dialecten en accenten variëren van regio tot regio, maar het Inuktitut is een op zichzelf staande taal.

Een van de eerste dingen die opvalt, is dat een woord met dezelfde betekenis op verschillende manieren gespeld wordt. Toen er ca. 100 jaar geleden een schrijfsysteem ontwikkeld werd, werden de woorden fonetisch opgeschreven, en die fonetische versies verschilden per regio.

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw wordt er geprobeerd om een standaard-Inuktitut te ontwikkelen, maar dat gaat nog erg moeizaam.

De Engelse walvisvaarders brachten verschillende woorden mee die nog duidelijk als zodanig te herkennen zijn:

De naam Canada is afgeleid van het Iroquis-indiaanse woord ‘kanata’, dat letterlijk ‘vestigingsplaats’ betekent.

In Canada worden meer dan 50 verschillende indianentalen en dialecten gesproken, die elk tot een van de tien basistaalgroepen behoren. De grootste daarvan is het Algonquin, gevolgd door het Athabasca, Iroquoi, Salish, Wakasha, Tsminschian, Sioux, Kootenai, Haida en Tlingit.

Veel plaatsnamen zijn van indiaanse afkomst:

Godsdienst

In de 16de eeuw was de bevolking van Canada als gevolg van de immigratie van Fransen hoofdzakelijk rooms-katholiek. In 1759 kwam Canada in Britse handen, waarna de protestantse kerken uit Groot-Brittannië de gelegenheid kregen zich ook hier uit te breiden, en Canada geleidelijk aan meer protestants werd.

Canada herbergt vrijwel alle gezindten en levensbeschouwelijke groeperingen. Op dit moment is ca. 45% van de bevolking rooms-katholiek, met name de Franssprekenden, 18%% behoort tot de United Church of Canada, 12% tot de Anglican Church of Canada, 3% is presbyteriaans, 3% lutheraans en 2,5% baptist. Verder zijn te noemen de Reformed Church, waarbij zich vele Nederlands-hervormde immigranten aansloten, en de Christian Reformed Church, waarbij zich vele gereformeerden hebben aangesloten.

De katholieken van de Byzantijnse ritus - voornamelijk (afstammelingen van) geïmmigreerde Oekraïners (Roethenen) - hebben in Canada een eigen hiërarchie en eigen kloosters. Canada telt ruim 340.000 joodse inwoners en verder veel islamieten, boeddhisten en hindoes.

Canada bezit ook een Amish-gemeenschap in Ontario. De Amish of ammanieten zijn een afsplitsing van de christelijke mennonietengemeenschap die begin 16e eeuw in Europa gesticht werd. Ze werden vervolgd omdat ze weigerden de eed af te leggen of wapens te dragen. In de 17e eeuw splitste zich een nog strengere sekte af, die emigreerden naar Amerika en in 1799 naar Ontario.

Religie19811991
Niet-gelovigen7,4%13,0%
Boeddhisten0,2%0,6%
Katholieken47,3%45,7%
Protestanten41,2%36,2%
Oosters orthodoxen1,5%1,4%
Hindoes0,3%0,6%
Islamieten0,4%0,9%
Joden1,2%1,2%
Sikhs0,3%0,5%
Overige0,2%0,2%

Een van de mooiste kerken van Noord-Amerika is de katholieke Basilique Notre-Dame in Montréal. Het oorspronkelijke gebouw is 17e-eeuws, maar in 1829 werd er met de bouw van een nieuwe kerk begonnen. De kerk biedt 3800 plaatsen in het schip en op de balkons.

De grootste kerk van Montréal is de Oratoire Saint-Joseph. De achthoekige koperen koepel is een van de grootste ter wereld – 44,5 meter hoog en 38 meter in doorsnee. De stad Montréal telt trouwens meer dan 300 kerken en metropolitan Montréal zelfs 450. Hiervan zijn er 70% rooms-katholiek, 20% protestants, 4% synagogen en 6% kerken van andere gezindten.

De kerk van Inuvik, in het hoge noorden van Canada, is vanwege het klimaat gebouwd in de vorm van een iglo.

De Cathédrale de Gaspé op het Gaspé-schiereiland is de enige houten kathedraal van Noord-Amerika. Church Point (Nova Scotia) wordt gedomineerd door de uit het begin van de 20e eeuw daterende Saint Mary’s Church, de hoogste en grootste houten kerk van Noord-Amerika.

De Basilique Notre-Dame-de-Québec is meer dan 350 jaar oud en de oudste parochie van Noord-Amerika.

De Cathédrale Anglicane in Québec-City is de eerste anglicaanse kathedraal die buiten Groot-Brittannië werd gewijd (1804).

Winnipeg heeft op zijn grondgebied de grootste Oekraïense groepering buiten de Oekraïne. Hiervan getuigen de vele Russisch-orthodoxe kerken met hun uivormige koepels en torenspitsen zoals bijvoorbeeld de Holy Trinity Ukrainian Orthodox Cathedral, de St. Vladimir and Olga Ukrainian Catholic Church en de St. Nichols Ukrainian Catholic Church. Ook in de prairies maken deze kerken deel uit van het landschap. De eerste Oekraïense kerken werden al gebouwd vanaf het begin van de massale Oekraïense instroom die eind 19e eeuw begon en zowel rooms-katholieken als Russisch-orthodoxen betrof.

Bij Cardston, in het Waterton Lakes National Park, ligt de enige mormonentempel van Canada, een hagelwit bouwwerk uit 1913.

Samenleving

Staatsinrichting

Het bestuur in de provincie Ontario bestaat, zoals in de andere provincies ook het geval is, uit de Luitenant-Gouverneur-Generaal, die de kroon vertegenwoordigd, en een gekozen regering onder leiding van de premier. De premier, zo genoemd om verwarring met de Federale Minister-President te voorkomen, is normaliter leider van de grootste partij in de provinciale wetgevende vergadering, de Legislative Assembly of Ontario. Dit systeem van bestuur is vastgelegd in de British North America Act van 1867 en gebaseerd op het Westminster Model dat ook in Groot-Brittannië wordt gebruikt. De wetgevende vergadering telt 103 zetels en de leden worden in Ridings gekozen door de bevolking.

Gedurende het merendeel van de 20e eeuw, van 1905 tot 1985, was de Progressief-Conservatieve Partij aan de macht met slechts kleine onderbrekingen. Na een schifting in 1985, toen de Progressief-Conservatieven naar rechts trokken, kwam er meer variatie in het bestuur met van 1985 tot 1990 een Liberale regering en tussen 1990 en 1995 een regering die werd gevormd door de socialistische NDP. 5 jaar van NDP bestuur, zij wonnen tot hun eigen verbazing de verkiezingen van 1995 en waren niet opgewassen tegen de verantwoording die regeren met zich meebracht, leidde tot een economische neergang en de terugkeer van de Progressief-Conservatieven. Sinds 2002 is de Liberale Partij weer aan de macht.

Bij Federale parlementsverkiezingen behalen de Liberalen in de regel het grootste deel van hun zetels in het Canadees Parlement in Ontario en met name het gebied rond Toronto staat bekend als een Liberaal bastion. In de meer agrarische delen van Ontario hebben de Conservatieven de meeste aanhang terwijl in het zuidwesten, rond Windsor, de NDP veel aanhang heeft. Voor de actuele politieke situatie in Canada zie hoofdstuk geschiedenis.

Onderwijs

In Ontario bestaat schoolplicht voor kinderen tussen 6 en 16 jaar oud en is meest gratis. Er bestaat een publiek en een Katholiek schoolsysteem die door de provincie gefinancierd worden. Scholen van niet katholieke, religieuze aard worden niet door de provincie gefinancierd. Er zijn verschillende belangrijke universiteiten rondom Toronto en elders in Ontario.

Economie

De economie van Ontario is rijk, gevarieerd en de grootste economie van Canada, met een BBP dat twee keer zo hoog is als dat van buurprovincie Quebec, de op een na grootste economie van Canada. Hoewel de productie een belangrijke rol speelt in de economie van Ontario, verantwoordelijk voor 12,6% van het BBP van Ontario, vormt de dienstensector het grootste deel, 77,9%, van de economie. Ontario's overheidsschuld was in het belastingjaar 2016-17 38%, vergeleken met 26% in 2007-2008.

Ontario is Canada's toonaangevende productieprovincie, goed voor 46% van het productie-bbp in 2017. De inflatie bedraagt gemiddeld 1,7% en het werkloosheidspercentage is 6,0%. Vanaf 2018 varieerde de kredietwaardigheid van de provincie van AA-negatief (Moody's) tot A + -stable (S & P). In 2017 waren Ontario's belangrijkste ex[portindustrieën motorvoertuigen en onderdelen (35,3%), mechanische uitrusting (10,1%), edele metalen en stenen (9,8%), elektrische machines (3,9%) en plastic producten (3,6%). De belangrijkste internationale importproducten van Ontario waren onderdelen en accessoires voor motorvoertuigen (22,6%), mechanische uitrusting (14,4%), elektrische machines (11,4%), plastic producten (3,9%) en farmaceutische producten (3,4%).

Ontario was de belangrijkste staat / provincie voor het aantrekken van buitenlandse directe investeringen (FDI) in Noord-Amerika in 2013, met $ 7,23 miljard. Dit was goed voor meer dan een tiende van alle FDI's in Noord-Amerika. Het was ook de vierde grootste staat voor uitgaande BDI, met een opname van $ 7,74 miljard. Vanaf 2017 is Ontario de op één na snelst groeiende provinciale economie in Canada, de eerste is Alberta.

Vakantie en Bezienswaardigheden

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten en is vooral van belang in de stad Toronto en rond de Niagara watervallen. Deze watervallen zijn vooral vanaf de Canadese kant mooi en indrukwekkend. Je kunt zelfs achter de watervallen komen via een ondergronds gangenstelsel.

In Toronto is een bezoek aan de CN Tower een must. Deze zendmast was ooit het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Elk jaar brengen twee miljoen mensen een bezoek aan dit wereldwonder om te genieten van het adembenemende uitzicht. De Dierentuin van Toronto is Canada's grootste dierentuin, bekend om zijn interactief onderwijs. Het is een unieke wildlife ervaring, die mensen wil inspireren om te leven op een manier die het welzijn van de natuurlijke wereld goed doet. De dierentuin heeft meer dan 5.000 dieren en meer dan 460 verschillende soorten. Een leuke wijk in Toronto is het distillery district. Deze wijk is autoluw en is het centrum van het hippe Toronto met veel boetieks, cafés, galeries en andere uitgaansgelegenheden.Ottawa is de hoofdstad van Canada en de vierde stad in grootte van het land. De stad ligt in het oostelijke deel van Zuid-Ontario aan de zuidelijke oever van de Ottawa rivier. Ottawa en de naburige steden Gatineau en Quebec vormen de National Capital Region (NCR). De stad werd gesticht in 1826 als Bytown en kreeg de naam van Ottawa in 1855. De stad ontwikkelde zich al snel tot politiek en technologisch centrum van Canada. Een van de oudste attracties van de stad is het Rideau kanaal, het oudste continu bediende kanaalsysteem van Noord-Amerika. Het werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed in 2007. Er zijn vierentwintig nationale historische locaties in Ottawa en omgeving. Het culturele leven in Ottawa speelt zich af in Lower Town, Downtown en Parliament Hill. De straten rond Wellington Street, Rideau Street, Sussex Drive, Elgin Street, Bank Street, Somerset Street, Preston Street en Sparks street zijn de plekken met veel boetieks, musea, theaters, galeries, restaurants, cafes, bars en nachtclubs.

Black Creek Pioneer Village is een stap terug in de tijd naar het 19e eeuwse Canada. Meer dan 35 huizen, werkplaatsen, openbare en agrarische gebouwen laten het leven zien van een landelijke Victoriaanse gemeenschap in Ontario in de jaren 1860. Dorpelingen en ambachtslieden in klederdracht tonen vaardigheden zoals het koken op een open haard het maken van brood, frezen, smeden, naaien, drukken en nog veel meer. Ontdek de dorpswoningen en werkplaatsen, bezoek de boerderijdieren en maak een wandeling door de bijzondere tuinen.

Klik op de menuknop bovenaan het scherm voor meer informatie

ONTARIO LINKS

Advertenties
• Ontario Vliegtickets.nl
• Travelworld Canada
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Ontario Hotels
• Ottawa Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Ontario Startnederland (N+E)
Startpagina Ontario (N + E)
Telefoongids Canada

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

www.landenweb.nl/canada

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems