Populaire bestemmingen CANADA

Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalFrans
   HoofdstadQuébec
   Oppervlakte1.542.056 km²
   Inwoners8.455.402 (mei 2019)
   MunteenheidCanadese dollar (CAD)
   Tijdsverschil-6
   Web | Code | Tel..ca | CAN | +1

Vakantie en bezienswaardigheden

Het oude Quebec City is een van de meest betoverende vakantiebestemmingen in de winter. Het decor is prachtig met sneeuw op geplaveide straten en de sfeer is levendig, dankzij de culturele evenementen en attracties. Het komt niet als een verrassing dat deze oudste versterkte Noord-Amerikaanse stad is erkend als UNESCO Werelderfgoed. Geniet van kronkelende magische verkeersvrije straten in het historische Quartier Petit Champlain. Of geniet van de charmes van de oude stad, haar restaurants met heerlijke gerechten, musea vol met cultuur, zoals het Musee de la civilisation en boetieks in de buurt van Place Royale.
Montreal heeft een Europese flair en raffinement dat maakt het een van de meest populaire grootstedelijke centra in Canada. Als de op een na grootste Canadese stad naast Toronto heeft Montreal restaurants, sensationele winkelmogelijkheden, festivals van wereldklasse, een ongeëvenaard nachtleven, plus een oude stad die een authentieke historische ervaring biedt. Oud Montreal (Frans: Vieux-Montreal) is een historisch gebied ten zuidoosten van het centrum met vele verschillende bezienswaardigheden, zoals de oude haven van Montreal, de Place Jacques-Cartier en het stadhuis van Montreal. Oud Montreal heeft een karakteristieke architectuur en smalle geplaveide straatjes, het is zeer aantrekkelijk voor toeristen en ligt in de directe nabijheid van de rivier. Er zijn veel goed bewaarde historische gebouwen, zoals de Notre-Dame de Montreal Basilicella, de Bonsecours Markt, het indrukwekkende 19e-eeuwse hoofdkantoor van de grote Canadese banken op St. James Street en de Ernest Cormier's Art Deco Universiteit van Montreal. De meeste historische gebouwen dateren uit de 17e tot de 19e eeuw. Ze zijn prachtig verlicht 's nachts. Er zijn ook tal van interessante musea en kerken.
Er is veel natuurschoon in Quebec maar de parel van de provincie Quebec is het Forillon National Park. Het ligt op een schiereiland met rechts de zee. Het is de plaats waar de majestueuze Appalachian Mountains eindigen. Het park heeft kliffen, baaien, kiezelstranden. Het nationale park van Forillon is de woonplaats van zwarte beren, vossen, honderden elanden, coyotes. In takken van de bomen hebben nertsen en marters zich genesteld. Zonder enige twijfel het mooiste gedeelte van Forillon National Park is Gaspe. De indianenstam die hier vroeger woonde noemde het gebied"de plaats waar de aarde eindigt". Ongeveer 250 vierkante kilometer mooie natuur liggen te wachten op u.

QUEBEC LINKS

Advertenties
• Quebec Vliegtickets.nl
• Travelworld Canada
• Montreal Vliegtickets Tix.nl
• Quebec Hotels
• Jongerenrondreis Quebec

Nuttige links

Quebec Startnederland (N+E)
Telefoongids Canada
Schrijf uw artikel over QUEBEC

Bronnen

Wikipedia

www.landenweb.nl/canada

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems