Landenweb.nl

MYANMAR
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Birmaans
  Hoofdstad  Naypyidaw
  Oppervlakte  676.578 km²
  Inwoners  55,032,421
  (2021)
  Munteenheid  kyat
  (MMK)
  Tijdsverschil  +5.30
  Web  .mm
  Code.  MMR
  Tel.  +95

To read about MYANMAR in English - click here

Hotels Trivago

Vakantie en Bezienswaardigheden

In de jaren negentig van de vorige zette het militaire bewind alles op alles om meer toeristen naar Myanmar te lokken. Men vergat echter dat de infrastructuur veel te slecht was om veel meer toeristen te ontvangen. Uiteindelijk kwamen er maximaal 200.000 toeristen naar Myanmar in plaats van de verwachte 500.000.In 1994 trok Myanmar 62.000 toeristen, in 2004 202.000. De meeste bezoekers (ca. 60%) komen uit Azie: China, Thailand, Maleisië, Singapore en Japan. Uit Europa komen vooral Fransen, Duitsers, Britten en Italianen.

Hoewel Myanmar zeer veel mogelijkheden heeft (bezienswaardigheden, stranden), belemmert de politiek onrustige situatie de ontwikkeling van het toerisme.

De Shwedagon Pagoda is waarschijnlijk de meest bekende toeristische attractie in Myanmar, Shwedagon staat synoniem met Myanmar. Het is de oudste pagode op aarde en het centrum van het boeddhisme in Myanmar. De pagode zou met 30 ton goud (sommigen zeggen 60 ton) bedekt zijn, maar niemand weet het exacte aantal. Er zij ook een groot aantal juwelen begraven in de pagode. De meeste heiligdommen hebben prachtige sculpturen en houtsnijwerk.

Mandalay was de laatste hoofdstad van de Birmese koningen en is de culturele hoofdstad van Myanmar. Het werd gebouwd door koning Mindon van de Konboun dynastie en werd geregeerd door twee koningen tot het onder Britse heerschappij kwam 1885 (officieel op de 01 januari 1886). Ondanks het feit dat het aantal afneemt zijn er nog steeds honderden traditionele kunstenaars, beeldhouwers, bronsbewerkers en tapijt kunstenaars actief. Het meest heilige Boeddha beeld in Myanmar staat in Mandalay, evenals de beroemde stenen inscriptie van Tri-Pitaka aan de voet van Mandalay Heuvel.

advertentie

MYANMAR LINKS

Advertenties
• Hotels Trivago
• Bouw je eigen Myanmar Rondreis
• Rondreizen Myanmar
• Hotels Myanmar
• Djoser fietsreis - Birma
• Boeken, ook tweedehands, over MYANMAR bij Bol.com

Nuttige links

Myanmar Reisverslag (N)
Reisinformatie Myanmar (N)
Reizendoejezo – Myanmar (N)

Bronnen

Hulst, H. / Birma: (Myanmar)

KIT Publishers/Oxfam Novib

Köllner, H. / Myanmar (Birma)

Het Spectrum

Myat Yin, S. / Burma

Times Books

Peterse, L. / Birma (Myanmar)

Gottmer/Becht

Reid, R. / Myanmar (Burma)

Lonely Planet

Wikipedia

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems