Steden MEXICO

MEXICO   
To read about MEXICO in English - click here

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalSpaans
   HoofdstadMexico-Stad
   Oppervlakte1.958.201 km²
   Inwoners132.328.035 (mei 2019)
   MunteenheidMexicaanse peso (MXN)
   Tijdsverschil-7 tot -9
   Web | Code | Tel..mx | MEX | +52

Vakantie en bezienswaardigheden

Voor Mexico is het toerisme van groot belang: de deviezen, voornamelijk afkomstig van Amerikaanse toeristen, zorgen voor ongeveer 10% van de lopende rekening van de betalingsbalans. Het dagjestoerisme vanuit de Verenigde Staten is goed voor vele miljoenen dollar. De toeristische sector is daarmee de op twee na grootste deviezeninbrenger van het land geworden. Jaarlijks bezoeken ca. 10 miljoen buitenlanders Mexico.

De overheid tracht via het Fondo Nacional de Turismo (FONATUR) de toeristencapaciteit sterk te vergroten en te verbeteren.

Mexico City is hoofdstad van Mexico. Het historische centrum van Mexico-stad en de "drijvende tuinen" van Xochimilco in het zuidelijke stadsdeel zijn tot werelderfgoed uitgeroepen door de UNESCO. Beroemde bezienswaardigheden in het historische centrum zijn de Plaza de la Constitución, het belangrijkste centrale plein. De Kathedraal en het Nationaal Paleis, ook de oude Azteekse tempelruïnes van Templo Mayor liggen op korte afstand. Lees meer op de Mexico-City pagina van Landenweb.

De Mexicaanse oostkust doet soms paradijselijk aan en het plaatsje Playa del Carmen is daar geen uitzondering op. Parelwitte stranden zover het oog kan kijken, een hemelsblauwe zee en wuivende palmbomen zijn hier de standaard. Hoewel vrijwel iedere toerist in Playa del Carmen komt voor zon, zee en strand, is het ook goed om te weten dat er meer te doen is, want elke dag op het strand liggen is ook zo saai. Zo kunt u bijvoorbeeld een dagje naar Xcaret. Dit is een natuur- en cultuurpark in één. Hier zijn overblijfselen gevonden van de oude haven van de Maya’s, die vanuit hier naar het eiland Cozumel vertrokken. Daarnaast was het ook een spirituele plaats en werd er volop gehandeld in goederen.

Riviera Maya is een prachtige bestemming voor een welverdiende vakantie vol zon, zee, strand, feest, natuur en cultuur. Tegen Playa del Carmen aan ligt Chichen Itzá. Dit was vroeger een stad van de Maya’s. Tegenwoordig kunt u er diverse overblijfselen van die periode bezoeken, zoals de Tempel van de Tafels, Het Rode Huis, de Graftombe van de Hoge Priester en het Nonnenklooster. Deze oude schatten verkeren nog in goede staat en zullen dat voorlopig nog blijven, want Chichen Itzá is opgenomen op UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

To read about MEXICO in English - click here

MEXICO LINKS

Advertenties
• Fox verre reizen van ANWB
• Mexico Vliegtickets.nl
• Mexico Tui Reizen
• Rondreis Mexico
• Vakantie Mexico
• Mexico Hotels
• Mexico Vliegtickets Tix.nl
• Djoser Rondreis Mexico
• Autoverhuur Sunny Cars Mexico
• Rondreizen Mexico Sawadee
• Mexico rondreizen met kinderen

Nuttige links

Bultrug walvissen in Mexico Cabo San Lucas en duiken op Socorro, San Benedicto en roca partida met haaien en manta's (N)
Dieren in Mexico (N)
Duiken, reizen, dieren, landschap, info, foto's Mexico(N)
Mexico 2Link België (N)
Mexico Foto's
Mexico Startbelgië (N)
Reisinformatie Mexico (N)
Reizendoejezo - Mexico (N)
Rondreis Mexico (N)
Artikelen en Reisverhalen over MEXICO
  Yucatan  Xcaret
  rondreis MH16  Mexico en Belize

Bronnen

Daling, T. / Mexico : mensen, politiek, economie, cultuur, milieu
Koninklijk Instituut voor de Tropen / Novib

Dunlop, F. / Mexico
Van Reemst,

Mexico
Cambium

Rokebrand, R. / Mexico
Gottmer/Becht

Rummel, J. / Mexico
Chelsea House Publishers

Wagenvoort, E. / Reishandboek Mexico
Elmar

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems