Populaire bestemmingen CANADA

Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadWinnipeg
   Oppervlakte649.950 km²
   Inwoners1.348.809 (mei 2019)
   MunteenheidCanadese dollar (CAD)
   Tijdsverschil-7
   Web | Code | Tel..ca | CA-MB | +1

Vakantie en bezienswaardigheden

In de provinciale parken van Manitoba zie je verschillende natuurlijke en door de mens gemaakte attracties. In het Spruce Woods Provincial Park geniet je van de opgewaaide zandduinen die 30 meter boven het omringende prairie landschap uitsteken. Grand Beach biedt meer dan twee kilometer strand rond Lake Winnipeg. Je kunt per kano in het Atikaki Provincial Park naar prehistorische rotstekeningen speuren of in het Hecla Provincial Park gaan golfen.

Churchill in Manitoba is uitgeroepen tot de ijsbeer hoofdstad van de wereld. Oktober en november zijn de beste maanden om ijsberen te spotten, als ze zich voorbereiden om op het nieuw gevormde ijs op zoek naar zeehonden te gaan. Je kunt oog in oog komen te staan met de machtige ijsberen als ze zich verzamelen langs de oevers van de Hudson Bay. Ook kun je genieten van de kleurrijke lichtshow van de aurora borealis (noorderlicht). Churchill ook bekend vanwege de Beluga walvissen. Duizenden Beluga walvissen zwemmen in het warmere water van de Churchill rivier nadat het ijs breekt. Zodiacs en grotere passagiersboten brengen bezoekers naar deze intelligente en nieuwsgierige groepen walvissen.

Winnipeg is de hoofdstad van Manitoba. De Winnipeg Art Gallery was de eerste kunstgalerie in Canada na de oprichting in 1912. Het gebouw is opgetrokken uit Manitoba Tyndall steen, het gemakkelijk te herkennen driehoekige gebouw herbergt de grootste collectie van Inuit kunst in de wereld. The Forks is het gebied waar duizenden jaren geleden de bizonjagers al actief waren. Het is de plaats waar de Assiniboine rivier uitmondt in de Rode Rivier. Dit gebied wordt bezocht door bezoekers uit de hele wereld. Het is een van de topattracties van Winnipeg.

MANITOBA LINKS

Advertenties
• Travelworld Canada
• Manitoba Vliehtickets.nl
• Manitoba Hotels
• Winnipeg Vliegtickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Manitoba

Nuttige links

Romans over Manitoba (N)
Telefoongids Canada
Schrijf uw artikel over MANITOBA

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

www.landenweb.nl/canada

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems