Populaire bestemmingen CANADA

Vakantie   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadHalifax
   Oppervlakte55.283 kmĀ²
   Inwoners958.400 (mei 2019)
   MunteenheidCanadese dollar (CAD)
   Tijdsverschil-5
   Web | Code | Tel..ca | CA-NS | +1

Vakantie en bezienswaardigheden

In Nova Scotia kun je aan veel activiteiten deelnemen. Het is mogelijk om walvissen te spotten of om een dag te zeekajakken of te kanoën. De toeristische sector in Nova Scotia levert 40.000 banen op.

Meer dan 200.000 passagiers van Cruiseschepen stromen Nova Scotia binnen via de haven van Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Hier staat het Maritiem Museum met een aparte afdeling over de ramp met de Titanic. Ook ligt hier e CSS Acadia, het eerst hydrografische schip van Canada aangemeerd bij de werf van het museum.Een van de mooiste originele formele Victoriaanse openbare tuinen in Noord-Amerika ligt in Halifax. De openbare tuinen zijn 17 hectare groot en er zijn zeldzame bloemen en bomen, sprankelende fonteinen en historische beeldhouwwerken te zien.

De oude stad Lunenburg staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Het ligt ongeveer 124 km van Halifax. Het wordt beschouwd als een van de best bewaarde voorbeelden van een Britse koloniale nederzetting in Noord-Amerika. Lunenburg is een van de grootste vissershavens in Noord-Amerika. Het Visserij Museum is in het bezit van twee historische schepen (een visserij schoener en een trawler) en omvat vijf gebouwen aan de waterkant. De gebouwen bevatten een aquarium en er staan tentoonstellingen over het vissen en de lokale geschiedenis.

De Cabot Trail is een prachtige weg rond het grootste deel van a Cape Breton Island. Het is een van de mooiste wegen van Canada. Veel bezoekers aan Cape Breton Island trekken een hele dag - of twee, drie of vier dagen - uit om de bezienswaardigheden langs de Cabot Trail te zien. Dit vanwege de schilderachtige uitzichten, het cultureel erfgoed en de mooie wandelpaden langs de Cabot Trail.

NOVA SCOTIA LINKS

Advertenties
• Nova Scotia Vliegtickets.nl
• Travelworld Canada
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals
• Nova Scotia Hotels
• Halifax Vliegtickets Tix.nl

Nuttige links

Reisinformatie Nova Scotia (N)
Telefoongids Canada
Schrijf uw artikel over NOVA SCOTIA

Bronnen

Elmar Landeninformatie

Wikipedia

www.landenweb.nl/canada

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt maart 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems