Steden CALIFORNIE

Populaire bestemmingen VERENIGDE STATEN

CALIFORNIE   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels
   HoofdstadSacramento
   Oppervlakte411.049 km²
   Inwoners40.017.007 (mei 2019)
   MunteenheidAmerikaanse dollar (USD)
   Tijdsverschil-9
   Web | Code | Tel..us .gov .edu .mil .um | USA | +1

Yosemite Park Californie Foto:GuyFrancis

Van belang voor het toerisme zijn onder meer de nationale parken Yosemite en Sequoia, Death Valley National Park en Joshua Tree National Park. Humboldt Redwoods State Park bevat driekwart van de hoogste bomen ter wereld. Maar Californië heeft ook twee zeer toeristisch interessante steden.

Los Angeles Californie Foto:Marshall Astor

Los Angeles, vaak simpelweg afgekort tot “LA”, is een complexe stad. Los Angeles staat bekend om zijn gouden stranden, uitstekende surfcondities en de talrijke filmsterren, die je er kunt spotten. Een aantal bekende wijken van Los Angeles zijn Hollywood, met veel filmgerelateerde toeristische attracties en LA's stranddistrict, met Malibu Beach als grote trekpleister. Er zijn veel musea in Los Angeles. HetHollywood Entertainment Museum is een museum met memorabilia en speciale tentoonstellingen. Je kunt er onder andere een bezoek brengen aan de oorspronkelijke sets van producties zoals Star Trek en Cheers. Een culturele attractie die je niet mag missen is het Getty Museum. Dit museum is de thuisbasis van de collecties van oude meesters, manuscripten en beelden, evenals een selectie van 20e-eeuwse foto's en een selectie Griekse en Romeinse oudheden. Dit moderne complex is alleen al vanwege de architectuur een bezoek waard. De omliggende tuinen hebben een rustige eenvoud, waar je tot rust kunt komen in de hectische stad. Het grootste en meest bekende pretpark in de wereld, Disneyland, bevindt zich in Los Angeles. Disneyland is een must op je reis naar Los Angeles. De grootste filmstudio en themapark van de wereld, Universal Studios Hollywood, ligt ook in Los Angeles. Het beschikt over filmstudio’s, attracties, restaurants en nog veel meer. Lees meer op de Los Angeles pagina van Landenweb.

San Francisco Californie Foto:Fred Hsu

San Francisco is een spectaculair schiereiland, aan drie kanten omringd door water. Deze moderne stad is uitgegroeid tot een van Amerika’s meest favoriete steden en is visueel spectaculair, met wereldberoemde steile heuvels met een mooi uitzicht op de baai van San Francisco en de adembenemende Golden Gate Bridge. Toen de Golden Gate Bridge geopend werd in 1937 was het de langste hangbrug in de wereld en was het niets minder dan een technisch hoogstandje. Dit monumentale brug is 1280 meter lang is ook toegankelijk voor voetgangers. Er zijn enkele prachtige uitkijkpunten langs de weg met een spectaculair uitzicht over de baai. Fisherman's Warf heeft vele winkels, arcades, visrestaurants, cafe's, kermisattracties, straatverkopers, attracties en een uitstekende uitzicht op de oceaan, Pier 39 in Fisherman's Wharf is de nummer één toeristische attractie en een echte trekker in de stad. Tal van musea bieden een blik op het rijke erfgoed van San Francisco. De Golden Gate Bridge, de California Academy of Sciences, het Exploratorium, en het Octagon House zijn de bekendste musea van San Francisco. Lees meer op de San Francisco pagina van Landenweb.

CALIFORNIE LINKS

Advertenties
• Californie Vliegtickets.nl
• AmerikaPLUS
• Californie Travelworld
• Los Angeles Vliegtickets Tix.nl
• Droomvakanties naar Californie vergelijken
• Jongerenreis Californie
• Amerika rondreizen met kinderen
• Californie Hotels
• Autoverhuur Sunny Cars Californie

Nuttige links

Californië Startnederland (N+E))
Het Beste van West-Amerika: Californië
Sportclubs in Los Angeles (N)
Telefoongids Verenigde Staten
Schrijf uw artikel over CALIFORNIE

Bronnen

BBC - Country Profiles

Benson, Sara / California
Lonely Planet

Benson, Sara / Discover California
Lonely Planet

Californië
Uitgeverij Cambium B.V.

CIA - World Factbook

Elmar Landeninformatie

Hansen, Preben / 100% Californië & West-USA
Mo'Media

Heetvelt, Angela / Zuidwestelijke staten van Amerika
Gottmer/Becht

Mangin, Daniel / Californië : de reisgids voor een actieve & culturele vakantie
Wat & Hoe

Ominalowska, Malgorzata / Californië
Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum

The Rough Guide to California
Rough Guides Ltd.

Schmidt-Brümmer, Horst / Lannoo's autoboek Californië en Zuidwest-USA : on the road
Lannoo

Vlahides, John A. / Northern California
Lonely Planet

Wikipedia

Zuidwest-USA
Uitgeverij Terra Lannoo

laatst bijgewerkt december 2020
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems