NAURU   

    Aktueel vakantie weer in NAURU
Basisgegevens
   Officiële landstaalEngels, Nauruaans
   HoofdstadYaren
   Oppervlakte21 km²
   Inwoners14.019 (2009)
   MunteenheidAustralische dollar (AUD)
   Tijdsverschil+11
   Web | Code | Tel..nr | NRU | +674

Yaren is de hoofdstad van Nauru en een plek waar je heel gemakkelijk kunt bewegen. Er is niet veel dat je in Yaren kunt zien, behalve de bunkers, kanonnen en andere resten van de Tweede Wereldoorlog. Maar Yaren is een relaxte plek en de plaats van waarvan uit je activiteiten zoals diepzeevissen of duiken kunt boeken.

Anibare Bay is het beste strand in Nauru, zwemmen hier is een traktatie. Zon, zand en schaduw zijn in overvloed op dit strand.

Het grootste deel van het eiland wordt gebruikt voor fosfaatwinning en er is niet veel te zien. Het Nauru Fosfaat Museum is een ambitieus eenkamer museum en één van de beste in Micronesië, met koloniale kanonnen en een overvloed aan voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en de 20e eeuw in het algemeen. In de collectie bevinden zich oude flessen, hulzen, Japans aardewerk en talloze zwart-wit foto's. Het enige nadeel is dat het museum niet is gewoon open is. Neem contact op met het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de sleutel.

Command Ridge is het hoogste punt van Nauru. hier liepen de Japanners wacht in de jaren 1940. Er staan nog steeds een aantal verroeste wapens uit de Wereldoorlog, waaronder twee grote roterende zescilinder kanonnen die ooit 40kg zware granaten afvuurden. Er is ook een communicatie bunker waar je in kunt lopen wanneer je een zaklamp of lantaarn bij je hebt.


NAURU LINKS

Advertenties
• Nauru Vliegtickets WTC
• Eliza was here
• Vliegtickets Nauru

Nuttige links

Nauru Startnederland (N+E)
Oceanië Start België (N)
Oceanië Verzamelgids (N+E)
Reisinformatie Nauru (N)
Reizendoejezo - Nauru (N)
Telefoongids Micronesië
Schrijf uw artikel over NAURU

Bronnen

Galbraith, K. / Micronesia
Lonely Planet

Levy, N.M. / Micronesia handbook Moon

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt mei 2018
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems