Landenweb.nl

ARIZONA
Vakantie en Bezienswaardigheden

Basisgegevens
  Officiële
  landstaal
  Engels
  Hoofdstad  Phoenix
  Oppervlakte  295.254 km²
  Inwoners  7,640,796
  (2021)
  Munteenheid  Amerikaanse dollar
  (USD)
  Tijdsverschil  -8
  Web  .us .gov .edu .mil .um
  Code.  USA
  Tel.  +1

To read about ARIZONA in English - click here

Hotels Arizona

Populaire bestemmingen VERENIGDE STATEN

ArizonaCalifornieFlorida
HawaiiUtah

Vakantie en Bezienswaardigheden

advertentie

Welkomstbord bezoekers ArizonaPhoto: Wing-Chi Poon CC 2.5 no changes made

De Grand Canyon is de grootste toeristische attractie van Arizona met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar; aantallen van boven de 5 miljoen zoals in de jaren negentig van de vorige eeuw worden niet meer gehaald. Het is een diep dal uitgesleten door de rivier de Colorado. De kloof is op sommige plaatsen extreem stijl en er zijn zowel aan de noordelijke als de zuidelijke rand een aantal prachtige uitzichtspunten. Waaghalzen kunnen ook per kano of kajak door de Grand Canyon. Aan te raden is ook een helikoptervlucht, waar je de meest ongelooflijke panorama's kunt bewonderen.

advertentie

Grand canyon, ArizonaPhoto: John Fowler CC 2.0 Generic no changes made

Noord-Arizona heeft met sneeuw bedekte bergen, door wind gevormde tafellandschappen, dichte dennenbossen, waaronder het grootste ponderosa-dennenbos ter wereld, en reusachtige canyons. Deze regio bevat een aantal van de beste wandel- en fietsroutes van de staat Arizona, en een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Noord-Centraal Arizona heeft verkoelende dennenbossen, talrijke bergen, schaduwrijke wandelpaden en veel meren en rivieren die van Noord-Centraal Arizona een perfecte streek maken om te wandelen, fietsen, kamperen en vissen. Noord-Centraal Arizona staat ook bekend om zijn wintersportmogelijkheden en het hele jaar door worden er vele rodeo's en festivals gehouden.

Van hoog naar laag en nat naar droog, Centraal-Arizona heeft het allemaal, bergwandelingen zijn mogelijk, maar ook een tour door de woestijn of recreëren op een meer. Deze wisselende omstandigheden zorgen voor een gevarieerde fauna en flora, zoals coyotes, haviken, ratelslangen, schorpioenen, palmbomen en cactussen.

advertentie

Saguaro National Park ArizonaPhoto: Murray Foubister CC 2.0 Generic no changes made

Rotsklimmen, woestijn- en mountainbiken, skiën, vogels kijken en golfen staan bovenaan de lijst van activiteiten in Zuid-Arizona. De regio is de thuisbasis van Kartchner Caverns, een 550 hectare groot park met spectaculaire grotten en wandelpaden, en Saguaro National Park, waar bossen van enorme saguaro-cactussen te vinden zijn.

In West-Arizona bieden Lake Mead en Lake Havasu uitstekende voorwaarden voor watersportactiviteiten, maar dit gebied heeft ook een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Yuma, in het meest zuidelijke deel van de regio, is een paradijs voor fanatieke vogelaars en herbergt ook een aantal beschermde natuurgebieden.

Zeer bijzonder is Antelope Canyon, bestaande uit Lower Antelope Canyon (lengte 407 meter) en Upper Antelope Canyon (lengte 200 meter), in de buurt van de stad Page, een sterk gewelfde kloof van eroderende versteende duinen.

advertentie

Antelope Canyon, in de buurt van Page, ArizonaPhoto: Meckimac CC 3.0 Unported no changes made

Een van de meest indrukwekkende uitzicht is de Horseshoe Bend, een 300 meter hoge rotspunt waar de Colorado-rivier zich omheen slingert. Monument Valley, gelegen in Noord-Arizona op de grens met Utah is een woestijngebied met schitterende zandsteenrotsen en tafelbergen, tot 360 meter hoog, met prachtige namen als Three Sisters, Eagle Rock, Bear and Rabbit, Elephant Butte, Totem Pole, Mittens (East and West Mitten Buttes) en John Ford's Point.

advertentie

Mittens in Monument Valley in de winter, Arizona

Photo: Sirrobcool in het publieke domein

Zeer bijzonder is de London Bridge in Lake Havasu City. De brug stond oorspronkelijk in het echte Londen van 1831 tot 1967, maar dreigde in te storten. Er was geen geld voor reparatie en restauratie en de Amerikaan Robert McCulloch vatte het plan op om de brug te kopen voor ca. 2,46 miljoen dollar en in ca. 10.000 delen naar Laka Havasu City te verschepen. Aldus geschiedde en de brug is na de Grand Canyon de meest bezochte bezienswaardigheid van Arizona.

advertentie

London Bridge in Lake Havasu City, ArizonaPhoto: Ken Lund CC 2.0 Generic no changes made

advertentie

ARIZONA LINKS

Advertenties
• Bouw je eigen West Amerika Rondreis
• VliegenNaar | Vliegtickets Phoenix Arizona
• Rondreis Arizona
• AmerikaPLUS
• Hotels Trivago
• Autoverhuur Sunny Cars Arizona
• Arizona Hotels
• Camperreizen West Amerika
• Boeken, ook tweedehands, over ARIZONA bij Bol.com

Nuttige links

Bronnen

Balfour, Amy C. / Arizona

Lonely Planet

Balfour, Amy C. / Southwest USA's best trips : 32 amazing road trips

Lonely Planet

BBC - Country Profiles

CIA - World Factbook

Elmar Landeninformatie

Fodor's Arizona & The Grand Canyon 2015

Fodor's Travel

Heetvelt, Angela / Zuidwestelijke staten van Amerika

Gottmer/Becht

Southwest USA

Lonely Planet

USA-Zuidwest & Las Vegas

Van Reemst

Ward, Greg / The rough guide to Southwest USA

Rough Guides

Wikipedia

Zuidwest-USA

Lannoo

 

laatst bijgewerkt juni 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems