Steden URUGUAY

URUGUAY   

Wil je persoonlijke reistips ontvangen? Klik hier.

Uruguay had in 2017 3.360.148 miljoen inwoners. Gemiddeld wonen er 19 inwoners per km2. De Uruguayaanse bevolking is overwegend blank (88%) van vooral Spaanse en Italiaanse afkomst en is daarmee het meest homogene land van Zuid-Amerika; naar schatting zijn 8% mestiezen en 4% mulatten of Afrikanen. Uruguay is het enige land in Zuid-Amerika dat geen enkele inheemse stam meer heeft.

De bevolking is vooral geconcentreerd in de departementen langs de Río de la Plata; bijna de helft woont in en om de hoofdstad Montevideo (1,7 miljoen inwoners), daarnaast zijn de belangrijkste bevolkingsconcentraties te vinden in de steden in het westen, Salto, Paysandú en Mercedes en in het noorden Rivera. In de hoofdstad Montevideo wonen ca. 2500 inwoners per km2.
Ruim 95% van de bevolking woont in de steden. Door het lage geboortecijfer (13‰ in 2017) bleef de jaarlijkse groei van de bevolking beperkt. In 2017 was de bevolkinsgroei 0,27%. Ruim 20% van de bevolking is jonger dan 15 jaar. De gemiddelde levensverwachting is vrij hoog, 77,4 jaar. (2017)

Veel Uruguayanen hebben het land verlaten op zoek naar meer welvaart of vanwege de dictatoriale periode. In de periode 1963-1975 emigreerden ca. 180.000 Uruguayanen naar het buitenland, met name naar Argentinië, maar ook naar de Verenigde Staten, Australië, Spanje, Brazilië en Venezuela. Van 1975 tot 1985, gedurende de dictatuur, verlieten (vluchtten) nog eens 150.000 Uruguayanen het land.

URUGUAY LINKS

Advertenties
• Uruguay Vliegtickets.nl
• Hotels Uruguay
• Rondreis Uruguay
• Vakantie Uruguay
• Montevideo Vliegtickets Tix.nl
• Autoverhuur Sunny Cars Uruguay
• Vakantieveilingen bied mee op de beste deals

Nuttige links

Reisinformatie Uruguay (N)
Reizendoejezo - Uruguay (N)
Telefoongids Uruguay
Uruguay Foto's
Uruguay Reisstart (N+E)
Uruguay Startnederland (N+E)
Schrijf uw artikel over URUGUAY

Bronnen

Bernhardson, W. / Argentina, Uruguay & Paraguay
Lonely Planet

Haitsma, M. / Uruguay: een landenmap
Novib

Jermyn, L. / Uruguay
Marshall Cavendish

CIA - World Factbook

BBC - Country Profiles

laatst bijgewerkt februari 2021
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems